DalaDansen.se måndag 27 mar 2017, Online: 7

Visual Slideshow
DalaDansen
 

Meny


» Startsidan» Annonsera

» Semlor» Godis» Skidspelen» Vårtecken» Schlager» Våffeldagen» Skidor» Snödjup

» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Bjursås (1) » Borlänge (1) » Falun (5) » Gävle (44) » Grängesberg (3) » Hedesunda (1) » Malung (3) » Rättvik (4) » Söderhamn (1) » Tällberg (2)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Läs allt om vårtecken

GÄVLE

Mar
29
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00)
 
Kristina Lugn & Sarah Riedel
Klicka här för att se Gävle Teaters salongsplan

Nyskriven musik och poesi vävs samman när poeten Kristina Lugn och sångerskan Sarah Riedel möts i en gemensam, unik föreställning tillsammans med Viktor Skokic? på kontrabas och Jonas Östholm på piano. Låtarna är ett slags alternativ visa influerad av jazz. Galghumoristiskt och samtidigt våldsamt sorgligt. Kristina Lugn debuterade 1972 med diktsamlingen ”om jag inte” och är en av Sveriges mest älskade och lästa poeter. Hon är också en framstående dramatiker och sitter sedan 2006 i Svenska Akademien. Sarah Riedel är en flerfaldigt prisbelönt sångerska, musiker och kompositör som med hyllade konserter och grammisnominerat album etablerat sig som en av våra svenska storheter inom visa och jazz.

MEDVERKANDE: Kristina Lugn, Sarah Riedel, Viktor Skokic? och Jonas Östholm
PRODUKTION: United Stage.
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: 1 tim 10 min (ej paus).
FOTO: Thron - Ullberg.
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
29
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:31)
 
Svante sjunger Beppe Wolgers
Svante Thuresson har varit ”Hipp” länge. Under 60-talet och som medlem i sånggruppen Gals and Pals var han en mästare på att sjunga stämsång, till synes helt obehindrat. Epitetet ”Hipp” fick Thuresson efter en andra placering tillsammans med Lill Lindfors i Eurovision Song Contest 1966. Minns ni låten; ”Nygammal vals” (Du, simma långsamt, var lite hipp…), en av få valser i melodifestivalens över 50-åriga historia.

Svante Thuresson började sin musikerbana som trumslagare. 1963 blev han medlem i sångsextetten Gals and Pals vilket resulterade i TV- och revyframträdanden i bland annat AB Svenska Ords produktioner och i Povel Ramels Knäppupp-revyer. Han har medverkat i flera melodifestivaler, och hade flera låtar på Svensktoppen under slutet av 1960-talet samtidigt som han parallellt spelade in material av mer "seriös" karaktär inom soul- och jazzfacket.

Under 1970-talet ville han medvetet komma bort från rollen som svensktoppsartist och började en konstnärlig nydaning vilket resulterade i färre skivor och mer spridda åtaganden. 1970 hade Svante Thuresson och Lill Lindfors stora framgångar med sin krogshow "Albin & Greta" på Berns salonger i Stockholm. Thuresson var också producent och producerade bland annat Cornelis Vreeswijks Narrgnistor 2 från 1978. Under senare hälften av 1980-talet turnerade han i olika jazzkvartettskonstellationer men återvände till den populärmusikaliska scenen i början av 1990-talet och har sedan dess haft en grundmurad särställning inom den svenska musiken.

År 2002 släppte han plattan Nya kickar med eget material. I Melodifestivalen 2007 deltog Thuresson med låten "Första gången" som han sjöng tillsammans med Anne-Lie Rydé (låten hamnade på en sjätteplats i den andra delfinalen i Göteborg). Kort därefter släpptes skivan Duetter där han bjudit in skilda duettpartners som Dregen, Lisa Nilsson, Sofia Karlsson med flera. Under 2011 släpptes temaalbumen Regionala nyheter: Stockholmsdelen och En cool jul.

Claes Crona Trio har spelat och turnerat med idel kända artister som Toots Thielemans, Georgie Fame, Lill Lindfors, Putte Wickman och många amerikanska artister/musiker. Trion består av Mattias Svensson, bas, Johan Löfcrantz Ramsay, trummor och leds av pianisten Claes Crona, en av våra allra flitigaste jazzarbetare.

Arrangör: Gävle Konserthus
Konsertlängd: 2x55 min, plus paus

För gruppbokningar, minst 10 pers, vänligen ring: 026172913
Mar
31
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 21:00)
 
Jennie Abrahamson
Med förra skivan ”Gemini Gemini” blev hon Årets Indie på Manifestgalan, nominerades som enda svensk till IMPALA’s European Indie Album of the Year Award och hamnade på kritikernas samlade topp 10-lista när 2014 summerades. Efter flitigt turnerande i Europa med sitt band, och runt världen med Peter Gabriel, är Jennie Abrahamson äntligen tillbaka med ett nytt, drömskt och storslaget album – sitt femte i ordningen. "Reverseries" släpps den 20 januari.

Som en suggestivt eskalerande sång på väg mot ett intensivt klimax har Jennie Abrahamsons musik dragit till sig fler och fler lyssnare och lovord för varje ny skiva. Hennes egna och uppriktiga tonfall har från första början varit lika säkert som stigningen på formkurvan:
Från växtvärken på första albumet ”Lights” (2007) som handlade om att lämna uppväxten i Västerbotten, via förälskelsen i storstaden på New York-plattan ”While the sun’s still up and the sky is bright” (2009), till det kritikerhyllade genombrottet med ”The sound of your beating heart” (2011) har hon satt sin personliga prägel på allt hennes röst snuddat vid.

Ända sedan debuten har Abrahamson varit sin egen och med förra skivan ”Gemini Gemini” (2014) blev hon utnämnd till Årets Indie på Manifestgalan. Hon nominerades även som enda svensk till IMPALA’s European Indie Album of the Year Award och hamnade på kritikernas samlade topp 10-lista när musikåret summerades. Flera låtar från albumet snurrade flitigt på radiostationer runtom Europa och framgångarna kröntes av ett intensivt turnerande.?

Efter den långa europaturnén hade Abrahamson avsatt tid för en skrivperiod. Hon ville skriva en effektiv och omedelbar platta: inte så långa låtar, kanske testa att släppa två EPs istället för ett album. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Jennie är rörlig och infallsrik som person men behöver någon form av struktur för att komma in i det lekfulla läge som krävs för att skapa fritt: ”Jag hade jobbat så mycket och först när jag skulle börja om kände jag hur trött jag i själva verket var. Skrivandet blev som någon sorts långsamhetsterapi.” Skapandet kom att inramas av långa morgonpromenader till studion och ett sorts stärkande lugn, berättar Jennie och liknar processen med en japansk tvättritual där saker måste ske i en viss ordning som inte går att skynda igenom: ”Det blev inte det där korta och snabba formatet som jag först hade föresatt mig, snarare kom det låtar som breder ut sig långsamt. Det blev mer och mer uppenbart att det var ett album jag skrev, och att det behövde få bli vad det blir. Mitt skrivande har alltid speglat var jag är för tillfället och det var här jag var.”

Senaste året har Jennie varvat tid i studion med turnéer som musiker med Deportees, Peter Björn & John och Peter Gabriel. Tillsammans med sin ständige medproducent och medmusiker Johannes Berglund (Eva Dahlgren, Shout out Louds, Owen Palett, The Knife) och resten av sitt band har målet med inspelningsprocessen varit att försöka behålla energin och värmen som de hittat tillsammans på scen, för att sedan måla något ännu större ovanpå det. Resultatet är en sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva: musik med en förmåga att framkalla tydliga bilder i varma färger och förmedla exakta känslor. Låtar ur flera olika människors perspektiv som knyter samman personliga erfarenheter och osminkade reflektioner med skarpa iakttagelser av omvärlden. På den nya skivan balanserar hon självklarare än någonsin de nära relationernas nerv och direkta tonfall med en angelägen stämma som vädjar om medmänsklighet i ett allt kallare samhälle. Det är självsäker och välkomnande musik som är full av berusande melodier och överraskande glittrande syntslingor. Allt drivet av en obestridlig röst som fått ta större plats för varje skiva, och som här och nu tveklöst etablerar sig som en av de främsta vi har.

Åldersgräns 13 år.

Längd ca 70 min utan paus
Arrangör: Gävle Konserthus
Apr
1
Lör

Gävle Teater , (kl. 15:00)
 
William Spetz - Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid ...
Klicka här för att se Gävle Teaters salongsplan

William Spetz – Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?

Efter att ha lovordats av både publik och kritiker åker komikern och skådespelaren William Spetz på turné med sin föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?". Föreställningen är regisserad av Åsa Lindholm och har under hösten gjort succé på Scalateatern i Stockholm.


Om föreställningen:
"Mormor? Är du där? Hur gör man ens det här?”
Det är uppenbart att William aldrig tagit kontakt med någon i himlen förut. Han bara pratar på. Om hur han mår. Om vem som var otrogen i ”Glamour” senast – ja för mormor börjar ju ha missat några hundra avsnitt nu... Om allt han aldrig hann fråga henne om livet, som hon nyss har lämnat, men som han precis ska börja leva.
”Ja, mormor, vi behöver nog en sista kväll tillsammans…”

I ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, kroppskomplex och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Följ med William på en tragikomisk resa genom de minnen och tankar som format hans liv och den han blev – stundvis med gränslös humor och ironi, stundvis på största allvar.

Om William Spetz:
Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är hans första scenföreställning.

Sagt om föreställningen:
”William Spetz är ett slags underverk”
"William Spetz är inte rädd för känslor, och inte heller fysisk humor. Showen är på en gång sorglig och svettig. Och fylld av en fantastiskt fin närvaro"

Svenska Dagbladet

”En imponerande föreställning.”
Aftonbladet

”Spetzfundigt. En absolut närvaro…”
Dagens Nyheter

”90 minuter lång kärleksförklaring, öppenhet och gemenskap”
”Så fint och underhållande rakt igenom!”
”Det lyser om honom och jag vill bli hans bästa vän.”

Teaterstockholm.se

”Det är slående mycket som sitter som handen i handsken för Spetz. Han är fantastiskt nyanserad i sina känslor och vrider och vänder på samma mynt i fler vinklar än jag tänkt mig skulle kunna finnas.”
Kulturbloggen.com

Föreställningen presenteras av Blixten & Co. Läs mer om oss och anmäl dig till vårt nyhetsbrev på www.blixten.se för nyheter, erbjudanden och tävlingar.

PRODUCENT: Blixten & Co.
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: 1 tim 30 min (ej paus).

Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
1
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00)
 
William Spetz - Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid ...
Klicka här för att se Gävle Teaters salongsplan

William Spetz – Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?

Efter att ha lovordats av både publik och kritiker åker komikern och skådespelaren William Spetz på turné med sin föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?". Föreställningen är regisserad av Åsa Lindholm och har under hösten gjort succé på Scalateatern i Stockholm.


Om föreställningen:
"Mormor? Är du där? Hur gör man ens det här?”
Det är uppenbart att William aldrig tagit kontakt med någon i himlen förut. Han bara pratar på. Om hur han mår. Om vem som var otrogen i ”Glamour” senast – ja för mormor börjar ju ha missat några hundra avsnitt nu... Om allt han aldrig hann fråga henne om livet, som hon nyss har lämnat, men som han precis ska börja leva.
”Ja, mormor, vi behöver nog en sista kväll tillsammans…”

I ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, kroppskomplex och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Följ med William på en tragikomisk resa genom de minnen och tankar som format hans liv och den han blev – stundvis med gränslös humor och ironi, stundvis på största allvar.

Om William Spetz:
Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är hans första scenföreställning.

Sagt om föreställningen:
”William Spetz är ett slags underverk”
"William Spetz är inte rädd för känslor, och inte heller fysisk humor. Showen är på en gång sorglig och svettig. Och fylld av en fantastiskt fin närvaro"

Svenska Dagbladet

”En imponerande föreställning.”
Aftonbladet

”Spetzfundigt. En absolut närvaro…”
Dagens Nyheter

”90 minuter lång kärleksförklaring, öppenhet och gemenskap”
”Så fint och underhållande rakt igenom!”
”Det lyser om honom och jag vill bli hans bästa vän.”

Teaterstockholm.se

”Det är slående mycket som sitter som handen i handsken för Spetz. Han är fantastiskt nyanserad i sina känslor och vrider och vänder på samma mynt i fler vinklar än jag tänkt mig skulle kunna finnas.”
Kulturbloggen.com

Föreställningen presenteras av Blixten & Co. Läs mer om oss och anmäl dig till vårt nyhetsbrev på www.blixten.se för nyheter, erbjudanden och tävlingar.

PRODUCENT: Blixten & Co.
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: 1 tim 30 min (ej paus).

Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
1
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30)
 
1974 - Tribute to ABBA
Upplev musiken från Supergruppen ABBA genom Världens Bästa Tribute Band – Det Engelska bandet 1974 - Tribute to ABBA .

Denna kväll kommer du garanterat åter till ABBA:s glansdagar – då ABBA reagerade på pop-himlen. Det är som att åter får se de fyra orginalmedlemmarna och höra klassiker som "Dancing Queen", "Take a Chance on me" och "Waterloo". När Aileen Mclaughlin och T J Davis (eller är det Agnetha och Anni-Frid) kommer in på scenen är det inte enbart till utseende och kostymer, utan även de fantastiska sångrösterna, som får oss att undra vem de egentligen är. Robert Arnall och Jules Dodd som Benny och Björn gör supergruppen komplett.

Att världen inte glömt ABBA:s fantastiska musik bevisas av att 1974 turnerar för fullsatta konserthus , festivaler och arenor över hela världen. 1974 har även turnerat med superstjärnor som Rod Stewart, Kylie Minogue, Tom Jones och Sir Cliff Richard. Nu kommer dom alltså åter till Sverige och VÄSTERÅS efter tidigare succéturné.

Taket lyfte med ABBA

”Abba-coverbandet var något aldrig tidigare skådat i Konserthuset - Västerås.

Man skulle kunna tro att folk är druckna men spontandansen började redan före 20-minuterspausen. Åskådarna flyger upp ur stolarna vid både väntade och otippade tillfällen, samfällt och allena, omfamnar varandra och minst sagt artisternas framträdande.

Sista halvtimmen överger publiken stolarna helt och dansar besinningslöst. Jag har varit i Konserthuset många gånger men aldrig upplevt en så hög dopaminnivå.”

WILLIAM HOLM VLT 30 NOVEMBER 2014

Fantastiskt bra covershow

Hela det fullsatta konserthuset förstod direkt vad det var frågan om när de två sångerskorna föreställande Agneta och Annefrid dansade in på scenen, uppbackade av ”Benny” på elpiano och ”Björn” på gitarr.

Sångerskorna dansade samspelt samtidigt som de med imponerande sångröster övertygade med förebildernas typiska melodistämmor. Showen var fantastiskt bra och bidrog i alla fall för mig till att skapa rätt känsla och stämning inför helgens advent!

Christina Smedbakken Gävle Dagblad 27 nov 2010

Arrangör: EuroEntertain

Rullstolsplats bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900 Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.
OBS! Det finns endast hiss upp till 1:a balkong.

Är ni fler än 10 pers som vill sitta tillsammans? vänligen ring 026-172913 för gruppbokning.

Apr
1
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30)
 
Ben - A Tribute to Michael Jackson
Det finns många Michael Jackson tribute-konserter i världen, några kan koreografin men kan inte sjunga, andra sjunger bra men kan inte koreografin. Det är nästan omöjligt att hitta någon med förmågan att inte bara uppträda live utan också att autentiskt fånga essensen och magin Michael Jackson skapade.
Med sin fascinerande, energiska och dynamiska show, kommer Ben ikväll att ge dig ett smakprov på hur det kunde vara att se Michael Jackson LIVE.

Ben sjunger varje låt helt live, han har fulländat varje dansrutin och besitter bilden och den karisma precis som "The King Of Pop" själv hade. Ben är ständigt på turné med sitt team av professionella dansare, musiker och ljud/ljustekniker, alla håller högsta kvalitet inom musikbranschen vilket garanterar att göra din upplevelse till en sann Michael Jackson Spectacular.

Det kommer alltid bara finnas en Michael Jackson och även om vi tyvärr förlorade honom, kommer hans arv alltid fortsätta. Han var den störste underhållare världen någonsin har sett, en musikalisk legend och hans kreativa geni kommer att fortsätta att inspirera människor över hela världen under många år framöver.

Ikväll du kommer att se något mer än bara en hyllningsshow, "Tonight mina damer och herrar presenterar vi stolt för dig, The Greatest Tribute to Michael Jackson i världen, Ben!"

Detta är verkligen "the real thing". Den allra bästa hyllningen till kungen av pop på planeten!

Spellängd: 2 tim 30 min inkl. paus

Arrangör: EuroEntertain

Rullstolsplatser finns men måste bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900

För gruppbokningar vänligen ring: 026-172913
Apr
2
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 17:00)
 
Jonas Gardell - 30 år tillsammans
Det här är INTE en best of-show. Det är INTE en greatest hits-kavalkad utan en skitrolig föreställning om åren som gått, drömmarna som sprack och segrarna som vanns.

Jonas Gardell är ensam på scenen men tillsammans.

Det är över 30 år sen Jonas Gardell gav ut sin första roman. 30 år sen han gjorde sin första show. 30 år sen han blev ihop med Mark.
På de här 30 åren har Jonas Gardell gått från att vara ett UFO på besök i Mellanmjölkens land till att vara nån som blivit välkomnad in, rentav folkkär.

- Ibland frågar folk mig hur jag vågar stå ensam på en scen inför tusentals personer på en teater, konserthus eller idrottsarena. Jag svarar alltid att det ju inte är jag mot alla i publiken. Tvärtom om är det vi allihop tillsammans.

-Mitt liv har fyllts av Mark och barnen och romaner och shower och tv-serier och sånger, men det har också fyllts av alla de som läst, alla de som kommit och tittat. Alla som jag uppträtt för och skrivit för de här 30 åren. 30 år tillsammans!

Längd: ca 1h + 45min ej paus
Arrangör: Lifeline

www.lifeline.se

Ledsagare går gratis med biljett.
Rullstolsplatser finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900

för gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913


Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail, fax och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Faxnummer
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Nöjesinfo via fax
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS
Lunchmeny via fax

Nöjesnytt

» Annonser «


» Annonser «