DalaDansen.se söndag 22 okt 2017, Online: 15

Visual Slideshow
DalaDansen
 

Meny


» Startsidan» Annonsera

» Halloween» Oktoberfestival» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Alfta (1) » Borlänge (2) » Dala-Floda (1) » Falun (1) » Gävle (77) » Leksand (1) » Mora (4) » Sandviken (1) » Säter (1) » Söderhamn (1) » Tällberg (2)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

DalaNöjen den kommande veckan

FALUN

Okt
24
Tis

Kulturhuset tio14 , (kl. 19:00)
 
Per Holknekt - Föreläsning #1000
Per Holknekt firar föreläsning #1000 där han delar med sig av sitt gränslösa arkiv av upplevelser och erfarenheter som gör honom unik. Kom, upplev och bli inspirerad av Pers berättelser från hans sällsynta, inspirerande och mångfacetterade livsresa som både inspirerar, skapar förståelse och sätter spår.

”Per bjöd verkligen på sig själv och trollband publiken vid vårt event.”

Per har inte bara hunnit startat 32 bolag, varav ett börsnoterades och värderades till en miljard kronor, han har också levt som hemlös och förlorat både jobb och familj pga. missbruk. Per har en unik förmåga att förvandla aska till eld. Han är tacksam för vad livet gett honom och berättar både om motgångarna i livet samt utmärkelserna som bl.a. Årets bolagsgrundare, Årets Exportbolag, Årets Inspiratör med mycket mera.

Med sin djupa kunskap och långa erfarenhet inom bolagsutveckling, varumärkesarbete/strategier samt entreprenörskap förmedlar Per utöver inspiration, skratt och tårar värdefulla nycklar, lärdomar, insikter och metoder som enkelt kan användas och appliceras på precis vem och vad som helst.

Tider:
18:00-18:30 VIP mingel med Per Holknekt
18:30 Insläpp
19:00-20:30 Föreläsning
20:30-21:30 Mingel med Per Holknekt och bokförsäljning

* VIP-biljetten ger en av de bästa platserna (VIP- platserna finns på rad 2, plats 27-39 & rad 3, plats 52-63) samt mingel med Per kl. 18:00-18:30
Obs att rullstolsplatsernas placering kan avvika från dessa rader.

GÄVLE

Okt
24
Tis

 
Bengan Janson Trio
Vill man lyssna till dragspelsjazz på internationell nivå, då är Bengan Janson ett givet val. Han är eftersökt till max men nu är han på plats med sin trio. Den nyblivne Leksandsbon Bengan har med sig basisten Arne Ericksson och gitarristen Rickard Sandström från Umeå.

Bengan Jansson, dragspel
Rickard Sandström, gitarr
Arne Ericksson, bas

Ledsagare till Rullstolburen går in gratis

Arrangör: Gävle Jazzclub i samarbete med Gävle Konserthus

Konsertlängd: Ca 2 tim. inkl. paus
Okt
24
Tis

Gävle Teater , (kl. 19:00)
 
Tartuffe - MolièreEnsemblen
Klicka här för att se Gävle Teaters salongsplan

Kära Molièrevänner! Nu är det 20 år sedan vi senast satte upp Tartuffe och det vill vi fira med en nyuppsättning av rang! Väl mött under vårt jubileumsår!

Molières komedier handlar om kampen mellan förnuft och dumhet. I Tartuffe segrar förnuftet och vi hoppas att Molière kan inspirera till detta även utanför Thalias tiljor. I Tartuffe får vi möta Orgon som får huvudet förvridet av en person som använder falsk gudfruktighet för att lura till sig pengar och makt. Orgon blir så till sig av Tartuffes smicker att han beslutar sig för att gifta bort sin dotter med honom med tvång. I Tartuffe driver Molière med moralens självutnämnda väktare och hyllar den fria och självvalda kärleken.

I MolièreEnsemblens uppsättning av Tartuffe läggs fokus på den fysiska gestaltningen. Vi tar komedin på allvar och arbetar hårt för att varje figur skall få ett eget specifikt uttryck och vi inspireras, liksom Molière, av commedians fantastisk typgalleri.

MEDVERKANDE: Agnes Forstenberg, Michael Blomqvist m. fl.
PRODUCENT: MolièreEnsemblen.

FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: 2 tim 40 min inkl.paus.
FOTO: Amanda Klasa Fornhammar.

RABATT: Ungd. t.om 25 år & heltidsstud.
Scenpassrabatt & rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Okt
25
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:30)
 
David Batra ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”
Sex år efter succéshowen “Det här var ju tråkigt” är det äntligen dags för David att åka på turné igen. Den nya föreställningen är en renodlad standup-show som lyfter fram det absurda i ett för David Batra nytt och udda vardagsliv. För hur pusslar man egentligen med dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Hur går sommarsemestern till när SÄPO är med?

David Batra är en av landets mest populära ståuppkomiker. Han har gjort 1000-tals föreställningar och vunnit utmärkelsen "Årets manliga komiker” på Svenska Standupgalan. Nu är han tillbaka med en ny soloshow för första gången på sex år – "Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Idén föddes i den politiska turbulensen hösten 2014.

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna "elefanten i rummet" Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra.

Sedan dess har David Batras berättelse växt till en personlig föreställning som lyfter fram ämnet som han tidigare undvek.

– Vi komiker har egentligen alltid haft som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Att prata om det som vi alla tänker på men kanske tycker är lite för privat eller läskigt att nämna. "Elefanten i rummet" kommer att bli den mest personliga föreställning jag gjort men också den roligaste. Min enda noja är att jag ska förväxla manus med min fru så att jag står på premiären och håller en monolog om jobbskatteavdraget. Enda trösten i så fall är att nästa morgon står hon i riksdagen och drar snopp-skämt, säger David Batra.

”Elefanten i rummet” har premiär på Rival i Stockholm 29 sept 2017

Arrangör: CS Nöje.
www.csnoje.se

Konsertlängd: ca 90 min, ingen paus

Rullstolsplatser finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913


Okt
26
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00)
 
Maria Möller - This Time
Klicka här för att se Gävle Teaters salongsplan

MARIA MÖLLER – THIS TIME
Ny show på turné!

Enastående sångerska. Slipad komiker. Virtuos imitatör. Maria Möller är känd för sina publik- och kritikerrosade föreställningar där hon med briljans och värme blandar dramatik och musik med komik.

Den nya showen handlar om valen i våra liv. Om rädsla och mod. Om hur lika och ändå så olika vi är och om det komiska, jobbiga och helt absurda som uppstår i mötet med andra människor. Komik och allvar i tvära kast. Och musik. Mycket musik. Bandet består av Carl Flemsten på piano, Ingalill Plingis Högman på träblås, Fredrik Jonsson på bas och Pär Hermansson på trummor.

Missa inte Maria Möller THIS TIME.

Manus: Maria Möller
Regiöga: Kajsa Ernst
Föreställningens längd ca 1.40, ingen paus Mer info: mariamoller.se
Produktion: Dione Artist och Maria Möller Produktion

FOTO: Håkan Larsson.

Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Okt
26
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:30)
 
Blind Boy Paxton
Den amerikanske bluesmusikern Jerron ”Blind Boy” Paxton har ett rykte om sig att kunna förflytta sin publik tillbaka till 20-talet och få dem att önska att de kunde stanna i den tidsepoken för alltid. Trots att Paxton bara är i tjugoårsåldern kan han vara en av de bästa multi-instrumentalisterna som du inte ännu hört talas om än. Paxton uppträdde 2016 i ett fullsatt Carnegie Hall med ”Lead Belly Tribute” tillsammans med Buddy Guy, Eric Burdon, Dom Flemons, Tom Paley och andra stjärnor. Det är ingen överdrift att säga att Paxton imponerade där.

Mat & musik är en perfekt kombination och denna konsert innehåller just det. En maträtt med influenser av södern till Blind Boy Paxtons blues till ett kanonpris! Missa inte chansen att se den unike Paxton i Gävle Konserthus!
Den unga musikern sjunger och spelar banjo, gitarr, piano, munspel, fiol, Cajun-dragspel och snatterpinnar. Paxton har en övernaturlig förmåga att omvandla traditionell jazz, blues, folk och country till samtida musik och få det att kännas verkligt. Dessutom fascinerar han publiken med sin humor och sitt berättande.
Han är en talang av världsklass och en unik och färgstark karaktär som synts på tidningsomslag till Living Blues Magazine och Village Voice och har även intervjuats på Fox News.
Hans musik är influerad av musiker som Fats Waller och ”Blind” Lemon Jefferson. Enligt Will Freidwald i Wall Street Journal är Paxton ”nästan den enda musikmakaren av sin generation som spelar gitarr, banjo, piano och fiol tillsammans med en rad andra instrument för att fullt ut assimilera blues från 1920 och 30-talet. ”2016 blev Paxton nominerad i kategorin Årets Artist i "International Folk Music Awards"


Arrangör: Gävle Konserthus
Konsertlängd: ca 80 min ingen paus

Restaurangen öppnar 18:30
Tips!
Innan konserten kan du njuta av restaurangens erbjudande.
Honung/chili glaserad grissida med stuvad majs & sötpotatispure´

Paketpris på mat och biljett till konserten 300 kr.
Senaste dag för beställning 19 oktober.
Därefter släpps konsertbiljetter, lyssnarplats om plats finns.
Lyssnarplats 200:-
Dryck köpes på plats.

För gruppbokningar, minst 10 pers, vänligen ring: 026172913
Okt
28
Lör

Gävle Teater , (kl. 18:00)
 
THATS ALL RIGHT! - THE LEGENDS OF ROCK'N'ROLL & POP
Klicka här för att se Gävle Teaters salongsplan

En mäktig hyllning till 50 & 60 talet!

Varmt välkomna till en mäktig hyllning tillägnad 50 och 60 talets största legender och ikoner. Elvis, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Chuck Berry, Beach Boys, Beatles, Rolling Stones, Bod Dylan, Fats Domino är några av de som tolkas i denna hyllade föreställning.

På scen möter ni Kingen Karlsson och Beat Us, stommen till Robert Wells Rhapsody in Rock-orkester.

Senast Kingen turnerade gjorde han stor succé med sin kritikerhyllade show "När rocken kom till Sveg", som gästade Gävle Teater hösten 2014. Showen spelades för fullsatta hus i ca 90 orter runt om i hela Sverige.

Kingen har medverkat i många tv-program, bl a Så ska det låta, Dobbiddo och Allsång på Skansen. Kingen var också en av medlemmarna i legendariska The Boppers.

MEDVERKANDE: Kingen Karlsson, sång & Piano
Lasse Risberg, sång och bas
Lasse Wikström gitarr & sång,
Roine Johansson, Slagverk
Mikael Nilsson, Gitarr & Sång

PRODUCENT: Westpoint Evant AB.
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: ca 2 tim 30 min inkl. paus.

Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis.
Okt
28
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 21:00)
 
Daniel Romano
Åldersgräns 13 år

Han har kallats för geni, kameleont, stilikon och till och med countryns räddare.
Överdrivet? Inte det minsta. Vi skriver under på samtliga påståenden.
Och stolt slår vi oss för bröstet över att han kommer till KAKEL i oktober.

Han?
Ja, Daniel Romano (+ band).

Daniel.. vem? säger du.
Okej, vi börjar med ett litet test:

1. Missade du Bob Dylans elektriska spelning i London 1966, och grämt dig över detta varje gång du lyssnat på Blonde on blonde?

2. Har du alltid haft ett gott öga till Lee Hazlewood och hans släpiga countrylåtar, men bittert konstaterat att: ”Jahapp, honom fick man ju aldrig se live.”

3. Hävdar du att Kinks alltid var tuffare än Stones när du intervjuar dig själv efter läggning?

4. Har du någon gång sagt: ”Jag förstår mig inte på musiken som spelas på radion nu för tiden?”

5. Uppskattar du svängig musik med texter som du gärna skulle se i bokform, men lyckas inte hitta någon som uppfyller de kraven som är född efter 1969?

Har du svarat JA på minst en av ovanstående frågor bör du genast boka in den 28 oktober i din kalender och införskaffa en biljett till Daniel Romano. Det här kommer att bli något utöver det vanliga.

Övertygad?
Om inte:
Kanadensaren Daniel Romano släppte i dagarna sitt sjunde album, Modern Pressure. Ett, enligt många, tidlöst mästerverk, inspelat i en sommarstuga några mil utanför Karlstad. Bara en sådan sak. Multiinstrumentalisten Romano har rykte om sig att alltid gå sin egen väg och överraska lyssnaren. Ibland är det country, ibland är det rock, ibland är hårt, ibland är det mjukt. Men alltid med en fingertoppskänsla för låtskriveri och artisteri som får honom att stå långt ovan andra som gräver i samma hål. När det gäller live så utlovas något utöver det vanliga. Bäst har nog William Strong uttryckt det: ”Jag trodde jag skulle få se ännu en dussinkille med gitarr, men ack så fel jag hade. Efter en timme in i konserten skrek jag till bartendern ”Jag behöver syrgas!!”.

Nu då?
Bra!
Då ses vi på KAKEL i Gävle Konserthus den 28 oktober.Stående publik, inga sittplatser, onumrerat.
Ledsagare går fritt.

Längd ca 70 min utan paus
Arrangör: Gävle KonserthusSÖDERHAMN

Okt
26
Tor

Söderhamns Teater , (kl. 19:00)
 
DIN JÄVLA FEGIS!
Vi verkar alla vara experter på att inte våga säga ifrån eller ifrågasätta. Vi vill alla ha ett bekvämt liv och tar den enklaste vägen dit. Vi lånar pengar till en lyckad fasad, precis som alla andra, och puttrar runt i våra stadsjeepar. Precis som alla andra. För vad skulle folk tro om jag faktiskt gjorde ett eget val?

Din Jävla fegis! svingar vilt bland den svenska fegheten och är en hyllning till livet och konsten att ta vara på det. Allt kryddat med en stor portion värmländsk humor och musik.

Detta är humor på allvar!

”Deras scennärvaro, publikkontakt, förmåga att spetsa den komiska detaljen är i högsta grad professionell.
Den anklagande titeln riktar sig naturligtvis i främsta hand mot oss vanliga hel- och halvsnälla medborgare som inte vågar sätta ner foten eller säga ifrån när det gäller.
Ling / Östling exemplifierar med halsbrytande komik från vardagslivets situationer till vårt högljudda bifall och lyckas förmedla, att det är oss själva vi skrattar åt...här skall minsann inte strykas medhårs. Övertygande och med härlig komik lyfts den mänskliga
skröpligheten fram. Det kan gälla vårt sinsemellan likformiga tyckande och värderande, en konformism som underblåses av media, eller rasism som gömmer sig lite varstans.
Aftonens underhållning lär oss två ting. Det ena är att genuin humor är mycket allvarlig, det andra att humor allra bäst kommer till sin rätt på värmländska.”
/ Borås Tidning

Johan och Björn har medverkat i en rad svenska filmer såsom Smala Sussie, Bröllopsfotografen och Mammas pojkar. Nu senast även i succéserien Ack Värmland på TV4.

Längd: 1tim 40min - ingen paus

Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

Nöjesnytt

» Annonser «


» Annonser «