DalaDansen.se söndag 14 jul 2024, Online: 27

DalaDansen
 

Meny

» Startsidan» Annonsera

» Jordgubbar» Glass» Semesternytt» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Avesta (2) » Borlänge (1) » Falun (41) » Gävle (86) » Hofors (1) » Leksand (1) » Ludvika (1) » Mora (1) » Orsa (10) » Rättvik (13) » Sala (1) » Sandviken (1) » Säter (1) » Söderhamn (1) » Vansbro (1)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Senaste nytt från Gävle!

86 st Nöjen i Gävle!

Jul
27
Lör

Gasklockorna , (kl. 20:00-00:00)
 
Benjamin Ingrosso - Better Days Tour
Benjamin Ingrosso tillbaka med stor Sverigeturné 2024!
I somras genomförde Benjamin Ingrosso sin allra första sommarturné Allt Det Vackra. Turnén
som besökte flera festivaler och spelställen blev en enorm succé med över 100 000 i publiken.
Nästa sommar är det äntligen dags för Benjamin att åter ta sig ut på vägarna med sin
storartade Sverigeturné Better Days Tour 2024! Missa inte sommarens höjdpunkt när en av
Sveriges främsta liveartister tar sig an några av landets mest enastående och natursköna
konsertplatser.
ÅLDERSGRÄNS
Ingen åldersgräns, men alla oavsett ålder behöver en giltig biljett. Det finns ett begränsat antal barnbiljetter (0?12 år).
Barnbiljett kan väljas efter att du valt minst en ordinarie biljett. Ordinarie biljett gäller från 13 år och uppåt.
Barn måste gå tillsammans med vuxen (18+ år)

Obs! För barn under 13 år, pga myndighetens restriktioner ang ljudnivå, så kommer man hänvisas till speciella områden oavsett om hörselskydds bärs eller inte. Barnvagn är ej tillåtet på grund av säkerhetsskäl, småbarn bärs i bärsele.

RULLSTOLSBILJETTER
Bokas via tillgänglighetslinjen på 0776-707 777. En ledsagare medföljer gratis på HCP-biljetten (Gäller endast på handikappsektionen)
Plats avsedd för rullstolar kommer att finnas inom konsertområdet, för de som köpt hcp-biljett.

HÅLLTIDER
18.00 Insläpp
20.00 Start
23.00 Slut
Obs! Tiderna är ca-tider

INPASSERING OCH SÄKERHET
Säkerheten på våra evenemang är alltid vår högsta prioritet och vi har sedan länge, tillsammans med arenorna, en tät dialog med polis och relevanta myndigheter. Med anledning av myndighetsbeslut av väskförbud på större evenemang, inklusive våra konserter och festivaler, råder för närvarande förbud för alla typer av väskor och handväskor. Restriktioner och krav kan ändras, så håll dig uppdaterad om vad som gäller innan du kommer till konserten!
Av säkerhetsskäl kommer visitering att ske i våra entréer. Kom i god tid!

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar (eller andra typer sav stolar), sittpallar, bord och dylikt, gåstavar, glasflaskor, petflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Barnvagn är ej tillåtet, småbarn bärs i bärsele.
Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Se till att ha dina/era biljetter framme, uppe i mobilen innan ni kommer fram till visiteringen. Då kommer ni in snabbare. Tack på förhand!

BILJETTER/BILJETTKASSA
Köpta biljetter finns sparade på ditt konto på www.ticketmaster.se och i Ticketmasters App. Biljetterna har även skickats till din e-post samma dag som de köptes.

För att du och ditt sällskap snabbt och smidigt ska kunna scanna era biljetter vid entrén uppmanar vi dig att i god tid logga in på ditt konto för att ladda ned biljetterna till din mobiltelefon ? gärna 24 timmar innan evenemanget börjar (om alla gör det på plats i entrén blir nätet lätt överbelastat och det kan då ta tid att få fram biljetterna).

Observera att det inte räcker med bokningsbekräftelse, det måste vara själva biljetterna, som innehåller en streckkod. Om du inte kan hitta biljetterna; ta i god tid kontakt med Ticketmaster på 077-170 70 70.
Det kommer inte finnas någon biljettkassa på plats, alla biljetter säljs via Ticketmaster.se.
Se upp för dyra andrahands-sidor! Vi kan inte garantera giltigheten på biljetter som köps i andra hand.

MAT OCH DRYCK
Det kommer finnas försäljning av mat samt alkoholservering på plats. Man får ej ta med egen mat och dryck in på konsertområdet!

RÖKFÖRBUD
Självklart är evenemanget rökfritt för allas trevnad. Rökförbud råder på hela området. Utgång = hemgång.

FOTOGRAFERING
Professionella systemkameror och ljudupptagning är inte tillåtet. Du kan ta bilder med din pocketkamera eller mobiltelefon om du önskar.

Ta väl hand om platsen då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

Arrangör: www.livenation.se
Sep
12
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Hyllningskonsert, så minns vi 100 åringarna
Hyllningskonsert - Så minns vi 100-åringarna: Putte Wickman / Alice Babs / Arne Domnérus

Alla tre har gjort ett stort och oförglömligt avtryck på det svenska kulturlivet. Putte med bland annat sin klarinett. Alice med sin sång. Arne med sin altsaxofon.

Moderatorn Tom Alandh ledsagar er med berättelser och bilder om 100-åringarna. En musikalisk konsert att verkligen "REMEMBER"!

Medverkande:
Ken Peplowski (USA) och Klas Lindquist är "Clarinet Connection".
Supergitarristen Ulf Wakenius, sångerskorna Viktoria Tolstoy och Vivian Buczek, solo och duetter, som hyllar Alice Babs.
Pianisterna Jan Lundgren och Claes Crona hyllar Putte & Dompan vid två flyglar.
Tillsammans med Hans Backenroth på bas, samt de två trumveteranerna Rasmus Kihlberg och Johan Löfcrantz.

Konsertens längd: Cirka 1 timme och 45 minuter, utan paus

Arrangör: Crona Produktion
Sep
13
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Säsongspremiär
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Simon Trpceski PIANO

E. ANDRÉE Konsertuvertyr i D-dur
F. MENDELSSOHN Symfoni nr 5 "Reformationssymfonin"
J. BRAHMS Pianokonsert nr 2

Upplev en säsongspremiär med chefdirigent Christian Reif och den världsberömde pianisten Simon Trpceski! Tillsammans intar de scenen för att trollbinda publiken med mästerverk av både Mendelssohn och Brahms. Låt dig svepas med av Mendelssohns storslagna femte symfoni, en verklig hyllning till reformationen, fylld av passion och djup. Höjdpunkten på kvällen blir självklart Brahms andra pianokonsert där Trpceskis fenomenala teknik och känslomässiga tolkning garanterar en oförglömlig upplevelse. Längd ca. 2 tim, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Sep
16
Mån

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Björn Säfsten ? I själva verket
Björn Säfsten - I själva verket

16 september
Gävle teater
En humoristisk folkbildning ? Björn Säfsten bjuder på sig själv och dansen
I själva verket är en föreställning som rör sig i gränslandet mellan monolog och danssolo. Folkbildande och med en stor portion humor balanserar Säfsten mellan snillrik dans och personligt berättande.
Inspirerad av TED-talks guidar Björn Säfsten oss genom den samtida dansens snåriga vetenskap och vokabulär. Självbiografisk och godtyckligt allvetande tar han med oss på en charmerande föreställning som lockar till insikter och skratt.
Dansnät Sverige har tidigare turnerat Björn Säfsten med föreställningarna Language fools (2016), Display (2013), Compact conversations (2011) och Cuatro estaciones (2008).

Presscitat
?Det är en personligt och pedagogiskt.?
? Thomas Olsson, SvD

Obs! Medlemmar/Scenpass hämtar ut sina biljetter gratis i biljettkassan.

Medverkande
På scen: Björn Säfsten
Koreografi och text: Björn Säfsten och Anja Arnquist
Repetitör: Anja Arnquist
Scenograf: Joakim Nyström
Ljusdesigner: Anton Andersson
Ljuddesigner: Hans Appelqvist
Dramaturg: Gunilla Heilborn
Konstnärlig expert inom voguing: Fredrik Quiñones
Samtalspartner under processen: Chrysa Parkinson
Producent Säfsten Produktion/Nordberg Movement: Magnus Nordberg
Tack till Aviance och Frida Selander.
Foto: Joakim Nyström
Porträttfoto: Chrisander Brun

Säfsten Produktion genomför I själva verket med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm. Produktionen skapades i samproduktion mellan Riksteatern och Säfsten Produktion

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024

Björn Säfsten - Koreograf
Björn Säfsten är utbildad vid Balettakademin i Stockholm och började sin koreografiska bana 2003. Sedan dess har han skapat ett dussintal föreställningar i egen regi, men även skapat verk för svenska dansinstitutioner såsom Skånes Dansteater, Cullberg och Regionteater Väst.
Mellan åren 2012?2015 arbetade han med ett fyraårigt forskningsprojekt i koreografi vid Umeås konsthögskola. Därefter har han genom sin plattform Säfsten Produktion skapat ett flertal format för att expandera det koreografiska begreppet och skapa mötesplatser för danskonstnärer och deras publik.
Sep
18
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Guran, Nyberg & Nord - En Hyllning Till Björn Afzelius

Sånger till Friheten ? En hyllning till Björn Afzelius.
med Guran, Nyberg & Nord

Nu är det klart! Vännernas hyllning till sin vän Björn Afzelius kommer under 2024 fortsätta turnera runt om i vårt land.

Olle Nyberg, Mikael ?Nord? Andersson och Göran ?Guran? Blomgren ? var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Bakom initiativet till ? Sånger till friheten? står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

?Under 2015 ?16 reste vi med turnén ?Tusen bitar? runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. ? Sånger till friheten? är en naturlig och självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid da? hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer a?n någonsin.?

Pa? programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita ? men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på? vägarna, på? scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var va?nstersa?ngaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två? och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ?Nord? Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på? turnén med föreställningen ?Tusen bitar?. Mikael ?Nord? Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ?Guran? Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer a?n 15 år och spelar piano och orgel på? mänga av hans skivor.

RECENSIONER

?De har glimten i ögat konstant, och är naturligtvis oerhört skickliga musiker.?

Göteborgs posten

?Tillsammans åstadkommer de en värdig hyllning till Afzelius.?

Norra Skåne

?Insikten om hur öppet och utan omskrivningar han sjöng om sin egen bakgrund, om hålen och smärtan i sitt eget liv slår mig?.

Nils Hansson DN

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!

Spellängd: 150 minuter


Sep
19
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
True Music Project - Tania Naranjo & Reuben Sallmander

True Music Project

I True Music Project skapar Tania Naranjo och Reuben Sallmander något nytt och samtidigt något i allra högsta grad igenkänningsbart. Tania och Reuben bjuder in oss i ett musikaliskt möte där det latinamerikanska och judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluencer i en lekfull dans!
I deras musik finns utanförskapets boja och kreativitet, men också längtan, kärleken och det outtalade - det mystiska. Texterna är skrivna på det språk som klär musiken bäst. Poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska leker på ett organiskt vis med musiken och beskriver duons tillsammans drygt 100-åriga livserfarenhet.

Tania Naranjo är konsertpianist, sångerska och kompositör. Reuben Sallmander är skådespelare, sångare, textförfattare och låtskrivare. Tillsammans framför de sina sånger och musikaliska berättelser på ett smäktande och innerligt sätt. De ackompanjeras av True Music Orchestra med Johnny Åman på kontrabas och Ola Bothzén på slagverk.

Foto: Mats Bäcker

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Sep
21
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Nour El Refai
Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker, hon är även en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare samt har en väldigt omtyckt podd.

Sammanfattningsvis; här har ni världens bästa underhållare. Nu är det dags för Nour att bege sig ut på vägarna igen med standupföreställningen Nour El Refai - säger skämt i ca 75 minuter.

-Jag är så glad att få åka ut igen! Jag blev mamma, det största som hänt i hela världen, jag var mammaledig länge och sen kom pandemin och jag kunde inte köra standup på över två år! Men nu äntligen! Så mycket instängda skämt som äntligen ska få se ljuset. Kom!!, hälsar Nour.
Sep
21
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Nour El Refai
Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker, hon är även en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare samt har en väldigt omtyckt podd. Sammanfattningsvis; här har ni världens bästa underhållare. Nu är det dags för Nour att bege sig ut på vägarna igen med standupföreställningen Nour El Refai - säger skämt i ca 75 minuter.

- Jag är så glad att få åka ut igen! Jag blev mamma, det största som hänt i hela världen, jag var mammaledig länge och sen kom pandemin och jag kunde inte köra standup på över två år! Men nu äntligen! Så mycket instängda skämt som äntligen ska få se ljuset. Kom!!, hälsar Nour.
Sep
23
Mån

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Lise & Gertrud ? Kvinnan bredvid
Lise & Gertrud ? Kvinnan bredvid

I 25 år har denna karismatiska duo stått vid varandras sida och bjudit publiken på musikaliska rysare, skratt och halsbrytande allvar.
Efter utsålda hus på Nalen i Stockholm ger sig nu Lise & Gertrud ut på turné med sin show ? Kvinnan bredvid.

Med två ruskigt samspelta sångröster och en makalös cello, har Lise & Gertrud genom åren slagit knockout på publiken med sina versioner av låtar som ?alla har hört?.
I sin nya show bjuder de på några av sina mest älskade versioner som Life on Mars, Imagine och Money, Money tillsammans med rykande nyskrivna dedikerade sångtexter. En och annan dråplighet från deras 25 år bredvid varandra på scenen utlovas också. Högt tempo, bultande hjärta och stor igenkänning.

?Det här måste vara något av det allra bästa man kan se på svensk nöjesscen just nu?
?Genommusikaliskt! Genomprofessionellt!?
?Så fyllt av humor, ?witty? mellansnack, tempo och goda texter?
?En helgjuten show?

Lise & Gertrud sjunger för livet och hyllar vänskapens alla olika sidor.
Publikkontakten är omedelbar och värmen mellan scen och salong går
inte att ta miste på. Med två röster och en cello fortsätter de att beröra och överraska.

?Vilken energi boost? ?Ett riktigt lyckopiller?
?Jag vet inte riktigt vad jag varit med om, blev så berörd?
?Lova att ni håller på i minst 25 år till?
Röster ur publiken

Lise & Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för en massa år sedan. En av de växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till? det mesta. De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise & Gertrud, två röster och en cello.
Idag tillhör Lise & Gertrud toppskiktet av svenska scenartister och i 25 år har de stått för en högoktanig underhållning i alla möjliga och omöjliga sammanhang. De rör sig i gränslandet mellan finkultur och populärunderhållning och har synts i allt från Allsång på Skansen och svenska riksdagens öppnande, till Idrottsgalan och Nobelfesten.

https://www.youtube.com/watch?v=tdRIlY8xqLY
kontakt@liseochgertrud.se

Spella?ngd: 90 minuter

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Sep
25
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Tschandala/Tattaren

Tschandala/Tattaren

Lindy Larsson/Strindbergs Intima Teater

25 september 19.00

Orädd går Lindy Larsson i clinch med August Strindberg ? på titanens egen teater! Tschandala/Tattaren är en både personlig och allmängiltig uppgörelse med Strindbergs antiziganistiska text ?Tschandala?. Larsson tar avstamp i sin egen bakgrund med queerkultur och resanderomernas traditioner när han elegant avtäcker lager av förtryck, bjuder motstånd och inger hopp. Med suveränt fysiskt utspel och karismatisk sång, som kan försätta berg, pekar hans teaterkonsert på behovet av många människors upprättelse.

? Urvalskommitténs motivering
I den prisade föreställningen Tschandala/Tattaren bjuder Lindy Larsson med den hyllade orkestern Bon Bon Band i ryggen på en personlig teaterkonsert utifrån sitt ursprung. Han ger en röst åt resandefolket och synliggör en blind fläck i vår svenska historia som genljuder in i vår samtid. Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp, men också om överlevnad, läkande och frigörelse. Det är en musikalisk manifestation, högspänd romanimusik utan skyddsnät och en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet, romanifolket. Det är en revision av den svenska historien och en punkig uppgörelse med Strindberg och kortromanen ?Tschandala?.

Tschandala/Tattaren är framtagen i samarbete med Strindbergs Intima Teater.

Medverkande och regi Lindy Larsson
Text Lindy Larsson, Stefan Forss, August Strindberg
Kostym Delaine Le Bas, Stefan Forss
Musik Bon Bon Band
Ljud & ljus Gustave Lund
Foto och grafisk design: Stefan Forss


Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Sep
26
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Jaime & Nemanja - Återkomsten
Jaime Martin DIRIGENT
Nemanja Radulovic VIOLIN
Gävle Symfoniorkester

R. WAGNER Den flygande holländaren, uvertyr
M. REGER Romantisk svit
L. V. BEETHOVEN Violinkonsert

Vår tidigare chefdirigent Jaime Martín tar dig med i en helkväll av passionerad musik med den makalöse violinisten Nemanja Radulovic! Deras samarbete lyfter fram den odödliga skönheten i Beethovens violinkonsert, ett verk som kombinerar djup känslighet med virtuos teknik. Radulovics gripande tolkning garanterar att varje ton träffar hjärtat. Följ med oss på en fortsatt resa genom romantiken med Max Regers Romantisk svit, där Martíns känsliga ledning väver samman ett rikt musikaliskt landskap. Konserten erbjuder en unik möjlighet att uppleva två mästerverk, presenterade av några av de mest framstående musikerna i vår tid. Varje not lovar att bli en minnesvärd upplevelse, laddad med känslor och skönhet.


Längd ca. 2 tim, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Sep
29
Sön

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Kulturbärarna

En flermansmonolog med bara bärande roller.

29 september 19.00
Längd ca: 1 tim 40 min

Vad pågår egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? En alldeles egen föreställning! Där står nämligen en pratsjuk garderobiär som fördriver tiden genom att sy i lösa knappar i inlämnade jackor och svara i kvarglömda mobiltelefoner. I garderoben visar det sig hänga en hel folksamling av kulturbärare, som nu kommer till liv.

Efter tio år med den hyllade enmansföreställningen "Sufflören", kommer nu Andreas T Olsson med en ny föreställning i samma melankomiska anda, där den omhändertagande garderobiären blir publikens förtrogne och låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser som på olika sätt bär kulturen: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. Och många fler.

I Oscarsteaterns fullsatta salong har "Kulturbärarna" redan blivit en succé, både bland publiken och recensenter och nu åker föreställningen ut på turné med Riksteatern.

Precis som i "Sufflören" har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I "Sufflören" var det Gösta Ekman, i "Kulturbärarna" är det Claes Eriksson.
"Härligt att få sola sig i Andreas T Olssons värld"


SvD
"Andreas T Olssons mästerliga sätt att fånga människan bredvid"

Kulturnytt P1
"En skrattkavalkad till monolog. Enastående"

På Scen
"Det är en njutning att få uppleva"
teaterstockholm.se
"Blandning av respekt, intelligens och komik"

Tidskriften Alba
"Kulturbärarna landar i en sorts purteater som kunde tjäna som skolexempel inför morgondagens kulturbärare: Så här spelar man teater, barn. Ta hand om den".
DN

Riksteatern i samarbete med Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain

Upphovspersoner och konstnärligt team
Av och med: Andreas T Olsson
Medregissör: Claes Eriksson
Scenografi: Bengt Fröderberg
Maskdesign: Katrin Wahlberg
Ljusdesign: Mikael Kratt
Ljuddekor och musik: Fredrik Meyer

Repertoar höst 24/vår 25 ? hälsning:
https://vimeo.com/870815913/2f20c1ea12

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Okt
6
Sön

CentralTeatern/Folkets Hus , (kl. 13:00-00:00)
 
Mamma Mu bland Kråkor och Tigrar

"Mamma Mu bland Kråkor och Tigrar? är en dramatisering av några av berättelserna ur boken Mamma Mu och Kråkan, skriven av Jujja och Tomas Wieslander. Föreställningen innehåller också sång och musik av samma upphovspersoner.

Vi får höra om när Kråkan flög till djungeln och såg ett pommes frites, om när Mamma Mu varit i stan och ätit upp alla blommor på gågatan ? och se när Kråkan leker tiger och smyger på både Mamma Mu, bonden och ankorna.

Och så får vi veta vad storkar orkar ? och vilka bokstäver som blir TRAKTOR. Vi får följa med Mamma Mu till biblioteket och så leker vi vipp-på-rumpan-affärn. Och naturligtvis ska vi åka tigertåg. Tuuut! Morr!
Välkomna!

Lämplig ålder: 2-9 år.

PRODUCENT:
Comedy Art Theatre

Längd: ca 40 minuter. Ingen paus.

Biljettkassan öppnar 30 minuter innan föreställningen.

Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0302-13944

Arrangör: Comedy Art Theatre

Läs mer på www.sommarteater.nu
Okt
11
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Beethoven möter Mechlers
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Peter Jablonski PIANO
Gävle Symfoniorkester

L. FARRENC Uvertyr nr 2 Ess-dur
M. MELCHERS Pianokonsert nr 2
L. v. BEETHOVEN Symfoni nr 3 "Eroica"

Med Christian Reif, tillsammans med den virtuose pianisten Peter Jablonski, når klassisk musik lätt nya höjder! Kvällen börjar med Farrencs Uvertyr nr 2, ett verk som med sin elegans och dynamik sätter standarden från första ton. Därefter tar Jablonski plats vid flygeln för Melcher Melchers gripande andra pianokonsert, där Jablonskis fenomenala teknik och djupa musikaliska uttryck garanterat kommer att hålla publiken på kanten av sina säten. En annan höjdpunkt denna kväll är Beethovens revolutionerande Symfoni nr 3 "Eroica", ett mästerverk som inte bara förändrade musikhistorien utan också fortsätter att inspirera och beröra hjärtan världen över.

Längd ca. 2 tim, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Okt
11
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
PetrINA ? Petrina Solange & Ina Lundström

?PetrINA? ? Petrina Solange och Ina Lundström!

De är gränslöst roliga var för sig men i år blir det dubbelt upp när Petrina Solange och Ina Lundström slår sina smutsiga påsar ihop! Tillsammans åker de mångfaldigt prisade komikerna land och rike runt med sin nya standupshow ?PetrINA? för att sprida hissnande rövarhistorier och knivskarpa spaningar.
Det utlovas magisk stämning och ett jävla tempo rakt ner i kaninhålet.

?PetrINA? är showen för dig som gillar opassande asgarv och snortajta skämt. Det är så långt från hög moral och uppbyggliga sanningar om samtiden du kan tänka dig ? och du kommer att älska det!
Så kom och dyk ner i smutsen tillsammans med Petrina och Ina! De delar självfallet systerligt på kvällen och kör 40 minuter gränslös standup vardera.
? Jag har gigat mycket ensam tidigare, det har sin charm men det är så mycket roligare att dela turnéupplevelsen med någon annan, att det sen är en rolig polare och bra komiker gör det hela perfekt, säger Petrina.
? Det enda som jag tycker mer om än att köra standup är att stå i kulisserna och höra publiken dåna när Petrina kör. Hon är en sån jävla rockstjärna! Och jag har ganska mycket hävdelsebehov så jag misstänker att jag kommer vara bättre än någonsin i ett försök att mäta mig, avslöjar Ina.

Föreställningen är ca 85 minuter utan paus.
Ingen åldersgräns men showen rekommenderas från 16 år.

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje
Okt
17
Tor

Gävle Teater , (kl. 17:30-00:00)
 
Jonatan Unge Solo - En alldeles egen standupturné
Jonatan Unge har de senaste åren blivit en av Sveriges mest älskade komiker. Han har turnerat med standup-sällskap som SEMST och Comedy Carneval, underhållit oss i poddar, radiosammanhang och tv-program som ?På spåret? och ?Alla mot alla?.

Vad han däremot inte har gjort är en egen soloturné ? förrän nu! ?Det påstås att folk har velat ha mer av mig, men man ska ju vara försiktig med vad man önskar för det KAN bli verklighet. Och ja, nu har det blivit det.? säger Jonatan Unge.

? Jag ser fram emot att få möta min publik utan stödhjul. Man kan ju aldrig garantera att något blir bra, men denna gång kan jag med hundra procent lova att det i alla fall blir långt. Tidigare har jag alltid behövt komprimera mig men nu har jag fått lyxen av att kunna ägna mig åt det alla män i min ålder önskar mest av allt ? nämligen att bli långrandig, säger Jonatan.

Jonatan Unge har kört standup sedan mitten av 00-talet och 2019 utsågs han till Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan och 2022 nominerades han till Det svenska humorpriset. Han har bland annat gjort hela åtta turnéer tillsammans med Branne Pavlovic och Ahmed Berhan under namnet SEMST och turnerat med bland andra Petrina Solange och Magnus Betnér under turnéflaggen Comedy Carneval. Med andra ord är han ingen duvunge i dessa sammanhang, men det är först nu han tar steget fullt ut på egen hand med "Jonatan Unge Solo ? En alldeles egen standupturné?.

? Innan har ni fått se mig i ett sammanhang, nu med denna show möts vi helt utan sammanhang och jag hoppas det inte kommer äckla er, hälsar Jonatan.
? Denna föreställning kommer handla om allt jag är intresserad av som sex, hur jag ser på sex, samhället, vad jag har för åsikter om det, historia, mina tankar om historia, fenomen i allmänhet, mina vinklar på dessa fenomen och andra grejer samt vad jag har att säga om just andra grejer, säger Jonatan.

"Jonatan Unge Solo ? En alldeles egen standupturné? har premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 8 februari 2024 och därefter besöker Jonatan under våren ytterligare 17 städer som till exempel Karlstad, Stockholm, Göteborg, Växjö och Umeå.

Föreställningslängd: 90 min

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Okt
17
Tor

Gävle Teater , (kl. 20:00-00:00)
 
Jonatan Unge Solo - En alldeles egen standupturné
Jonatan Unge har de senaste åren blivit en av Sveriges mest älskade komiker. Han har turnerat med standup-sällskap som SEMST och Comedy Carneval, underhållit oss i poddar, radiosammanhang och tv-program som ?På spåret? och ?Alla mot alla?. Vad han däremot inte har gjort är en egen soloturné ? förrän nu! ?Det påstås att folk har velat ha mer av mig, men man ska ju vara försiktig med vad man önskar för det KAN bli verklighet. Och ja, nu har det blivit det.? säger Jonatan Unge. Publiktrycket har varit enormt. Efter en slutsåld vår förlängs turnén under hösten. Den 17 oktober kommer Jonatan tillbaka till Gävle Teater med ?Jonatan Unge Solo - En alldeles egen standupturné?!

? Jag ser fram emot att få möta min publik utan stödhjul. Man kan ju aldrig garantera att något blir bra, men denna gång kan jag med hundra procent lova att det i alla fall blir långt. Tidigare har jag alltid behövt komprimera mig men nu har jag fått lyxen av att kunna ägna mig åt det alla män i min ålder önskar mest av allt ? nämligen att bli långrandig, säger Jonatan.

Jonatan Unge har kört standup sedan mitten av 00-talet och 2019 utsågs han till Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan och 2022 nominerades han till Det svenska humorpriset. Han har bland annat gjort hela åtta turnéer tillsammans med Branne Pavlovic och Ahmed Berhan under namnet SEMST och turnerat med bland andra Petrina Solange och Magnus Betnér under turnéflaggen Comedy Carneval. Med andra ord är han ingen duvunge i dessa sammanhang, men det är först nu han tar steget fullt ut på egen hand med "Jonatan Unge Solo ? En alldeles egen standupturné?.

? Innan har ni fått se mig i ett sammanhang, nu med denna show möts vi helt utan sammanhang och jag hoppas det inte kommer äckla er, hälsar Jonatan.

? Denna föreställning kommer handla om allt jag är intresserad av som sex, hur jag ser på sex, samhället, vad jag har för åsikter om det, historia, mina tankar om historia, fenomen i allmänhet, mina vinklar på dessa fenomen och andra grejer samt vad jag har att säga om just andra grejer, säger Jonatan.

"Jonatan Unge Solo ? En alldeles egen standupturné? har premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 8 februari 2024 och därefter spelar Jonatan 32 föreställningar runtom i landet under våren. Efter publiktrycket förlängs turnén med flera nya städer som Hässleholm, Luleå, Norrköping och Halmstad.

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Okt
19
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Annika Norlin & Jonas Teglund
Efter tre utsålda succékonserter tillsammans med Gävle Symfoniorkester 2022 återvänder äntligen Annika Norlin till Gävle, nu tillsammans med Jonas Teglund, då de tar sin tröstmässa på höstturné!

I våras släppte Annika Norlin och Jonas Teglund det gemensamma albumet ?En tid att riva sönder?. Det är ett album som utforskar en period av sorg, dåliga besked, en omvärld i förändring ? men framför allt, ljusglimtarna som tar en igenom det. Resultatet blev en rasande kreativitet och musikalisk glädje som hyllats av både kritiker och lyssnare.

Under vårturnén stod de på utsålda konserthus och hälsade välkomna till sin tröstmässa, en plats för sorg och försoning även för de som inte går i kyrkan. Rytmiska gitarrer, mjuka orglar och texter om att navigera i en rutten tid.

?Känslan är att vi bara har börjat?, säger Annika Norlin. ?Under vårturnén föll det på plats vad vi höll på med: att folk behövde få ses och samlas, för att sörja och skratta sig igenom alla sina förluster och den här skruvade politiska tiden, men också rikta blicken till allt vackert som faktiskt finns.?

Konserterna skiljer sig från vad Annika Norlin tidigare gjort med Säkert! och Hello Saferide ? det är en lugnare, mer meditativ spelning där Teglund och Norlin hålls uppe av bandet ? förutom Teglund på gitarr ser vi jazzpianisten Max Agnas, trummisen Christian Gabel (1900, Bob hund), Sveriges hårdast arbetande basist Paulina Mellkvist och multiinstrumentalisten Petter Granberg. Musiken lyfter sig från skivan och tar en ny, egen form.

?Ljudvärlden är mjuk och tydlig. Jag ser musik som ett sätt att tala med varandra, inte bara verktyg för underhållning. Vi har velat lägga fokus på det, låta bandet ta plats och spela ut, varva instrumentala partier med längre trådar som löper genom konserten?, säger Jonas Teglund. ?Publikens tankar är vår dröm. Tänk om någon går hem från en spelning med en ny tanke i huvudet, tänk om någons hjärna har hittat en ny förankring eller livboj.?

?Om folk både grinar och dansar under samma kväll kommer vi vara nöjda efteråt?, säger Annika Norlin. ?Det har också verkligen varit en känsla av att varje spelning har skilt sig ganska mycket åt, att det bygger så mycket på lokalen och de som är där och lyssnar, vad de tar med sig in i rummet. Vi kände att vi var tvungna att göra fler spelningar och ta reda på hur det här skulle fungera i höstmörkret.?

Annika Norlin är låtskrivare och sjunger i projekten Säkert! och Hello Saferide. Hon är även verksam som författare. Debutromanen Stacken kom förra året.

Jonas Teglund har det egna bandet Weils, men också producerat och skrivit musik med bland andra I.B. Sundström och Iiris Viljanen. Han spelar också gitarr på alla Hurulas skivor.

?De träffades på en fest, insåg vilket rövår de haft och enades om att de ville göra musik som var trösterik. Det är en svår uppgift, men Annika Norlin är rätt författare på rätt plats. (?) (jag) kapitulerar inför Jonas Teglunds ljudvärldar.? - DN om En tid att riva sönder (4/5)

?Sex minuter långa ?Mamma?, där sorgen verkligen tas vid hornen i en serie starka bilder, sätter igång så mycket känslor att den möjligen borde förses med varningstriangel? Allt som eventuellt behöver konstateras är att Norlin, Teglund och deras medmusiker hittar en smått sensationell kemi i de här 13 låtarna.? - Aftonbladet om En tid att riva sönder (4/5)

?Konserten känns mer som ett samtal än någon form av traditionell underhållning.(?) Men Annika är ju inte ensam. Vi är många här i kväll med våra egna neuroser, sorger och rädslor ?för att begå socialt fel?. - Aftonbladet om Annika Norlin och Jonas Teglund på turné (4/5)

?Jag kommer på mig själv med att zona ut, lämna min hjärna och bara känna gåshuden komma utan att jag hinner analysera varför.? (?) ?Jag vill stanna där för evigt, musiken tar hela Idun i besittning.? - Västerbottens-Kuriren om Annika Norlin och Jonas Teglund på turné

Föreställningens längd: Cirka 75 min, utan paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Okt
20
Sön

Gävle Teater , (kl. 14:00-00:00)
 
Arne alligator & Djungeltrumman
Arne Alligator & Djungeltrumman är Nordens mest streamade barnband och kan stoltsera med över 300 miljoner visningar på Youtube! Nu gör Arne och hans två kompisar i bandet Djungeltrumman en ny show som ger sig ut på turné i hela Sverige. Haka på Arne och hans gäng på ett vilt djungeläventyr med dans och sång till alla era Arne-favoritlåtar! Efter konserten får ni såklart möjlighet att träffa Arne och kanske ta en bild med honom och någon av hans kompisar!
Ensemblen i Arne Alligator utgörs av Robin Fajardo, Tobias Johansson & Elliot Allain. Alla tre är professionella musikalartister som har jobbat på bl.a. Malmö Musikteater, Helsingborgs Stadsteater och Smålands Musik & Teater. Livekonserterna i Sverige produceras av Next Line Productions och regisseras av Daniel Sjöberg som har mångårig erfarenhet som regissör av de svenska rösterna till bl.a. Disneys och Dreamworks filmer.


www.arniealligator.com


Okt
24
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Alice Sara Ott
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Alice Sara Ott PIANO
Gävle Symfoniorkester

J. HALVORSEN Norska äventyrsbilder op. 37
M. RAVEL Pianokonsert G-dur
P. HINDEMITH Mathis der Mahler

Musikens magi kommer till liv med chefdirigent Christian Reif och den sensationella pianisten Alice Sara Ott! Tillsammans kommer de att framföra Maurice Ravels pianokonsert i G-dur, ett verk som med sin oemotståndliga blandning av jazziga rytmer och lyrisk skönhet utmanar och förtrollar. Alice Sara Otts dynamiska tolkning och tekniska briljans lovar att ge nytt liv till Ravels geniala komposition, medan Christian Reifs passionerade dirigering garanterar en upplevelse som vibrerar av energi och känsla.


Längd ca. 1 tim 30 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Okt
25
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Hits & Historier 67-69

Hits & Historier 67-69 - rockföreställningen om åren som satte färg på 60-talet!

Den 26 maj 1967 släppte The Beatles albumet SGT Pepper's Lonely Hearts Club Band och rockmusiken blev aldrig sig lik igen. Det hade gått mindre än fyra år sedan bandets genombrott i USA med I want to hold your hand som vände upp och ner på musikbranschen och nu var det alltså dags igen.

Hits & Historier 67-69 är en fartfylld och färgsprakande konsertföreställning med hits av bland andra The Beatles, The Doors, Aretha Franklin, Rolling Stones, Tina Turner och Elvis Presley. Med 10 artister och musiker på scen och med härliga historier om både låtarna och artisterna ger föreställningen liv åt musiken som satte färg på 60-talet.

Fredag 25 oktober, kl 19.00, 3 tim inkl. paus.
Ord. pris: 449 kr + serviceavgift

Arrangör: Lyckofigur Scenproduktion AB

Okt
25
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 21:00-00:00)
 
Broder John
Broder John är tillbaka med ny musik. Den 3 maj kommer nya singeln ? Allt som känns / Vissa rosor?, ett första smakprov från det efterlängtade tredje albumet ?Följ inte mig? som släpps under hösten. Singeln och kommande albumet är producerat av Daniel Ögren från bandet Dina Ögon. I oktober kommer Broder John till Gävle Konserthus och KAKEL!

Broder John följer upp albumet med en stor höstturné tillsammans med en ny dynamisk bandkonstellation bestående av
Daniel Ögren (Dina Ögon), Christopher Cantillo (Dina Ögon), Mats Sandahl (Masaka) och Emmanuel Hailemariam. Turnén startar 28 september i Umeå, följt av stopp i Stockholm, Oslo, Malmö, Göteborg, Uppsala och Gävle.

Konserten är i foajén med stående publik

Hålltider och konsertlängd:
19.00 - Konserthus, biljettkassa och restaurang öppnar
21.00 - Broder John

Cirka 75 minuter, utan paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Okt
26
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 16:00-00:00)
 
BATRA & GLANS
?BATRA & GLANS ? 30 ÅR TILLSAMMANS?

I 30 år har David Batra och Johan Glans pratat om att göra en scenshow tillsammans. Idén föddes när de 1994 träffades på en amatörtävling i standup, kom på delad första plats och blev bästisar. Det talades om det när de gjorde Kvarteret Skatan tillsammans. Och under inspelningarna av ?Räkfrossa?, ?Morgonsoffan? och ?Jättebästisar?. Det har pratats och pratats, år efter år, men nu kära publik är det faktiskt äntligen dags!

I vår åker två av Sveriges mest älskade komiker David Batra och Johan Glans ut på turné tillsammans med sin första humorshow som duo! Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik, maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen!

? Att åka runt i Sverige och möta publiken tillsammans med sin bästa vän är ju en dröm! Vi vill bjuda publiken på en kväll fylld med trams, löjl och total avsaknad av allvar, säger David Batra.

? Jag ser fram emot att stå på scen tillsammans igen. När vi spelar sketcher ihop, som i ?Kvarteret Skatan? och ?Morgonsoffan?, får vi verkligen utlopp för vår egen humor, säger Johan Glans.

Showen har premiär på Halmstad Teater den 6 april 2024

Föreställningens längd ca 90 minuter. Ingen paus.
Ingen åldersgräns men showen rekommenderas från 16 år.

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje


Hemsida: www.batraochglans.se


Okt
26
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
BATRA & GLANS
?BATRA & GLANS ? 30 ÅR TILLSAMMANS?

I 30 år har David Batra och Johan Glans pratat om att göra en scenshow tillsammans. Idén föddes när de 1994 träffades på en amatörtävling i standup, kom på delad första plats och blev bästisar. Det talades om det när de gjorde Kvarteret Skatan tillsammans. Och under inspelningarna av ?Räkfrossa?, ?Morgonsoffan? och ?Jättebästisar?. Det har pratats och pratats, år efter år, men nu kära publik är det faktiskt äntligen dags!

I vår åker två av Sveriges mest älskade komiker David Batra och Johan Glans ut på turné tillsammans med sin första humorshow som duo! Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik, maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen!

? Att åka runt i Sverige och möta publiken tillsammans med sin bästa vän är ju en dröm! Vi vill bjuda publiken på en kväll fylld med trams, löjl och total avsaknad av allvar, säger David Batra.

? Jag ser fram emot att stå på scen tillsammans igen. När vi spelar sketcher ihop, som i ?Kvarteret Skatan? och ?Morgonsoffan?, får vi verkligen utlopp för vår egen humor, säger Johan Glans.

Showen har premiär på Halmstad Teater den 6 april 2024

Föreställningens längd ca 90 minuter. Ingen paus.
Ingen åldersgräns men showen rekommenderas från 16 år.

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje


Hemsida: www.batraochglans.se


Okt
31
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester
Gävle Konserthus presenterar stolt: The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom.

The Tallest Man on Earth behöver ingen närmare presentation. Han har i åratal tagit publiken med storm världen över. Nu kommer äntligen den folkkäre artisten till Gävle för ett möte med Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom. Ankarblom som sedan länge är bekant i Gävle, bland annat genom sina symfonisamarbeten med Daniel Norgren, Amason och Symphonic Stomp of Sweden.

The Tallest Man on Earth
Idag är The Tallest Man on Earth, eller Kristian Matsson som han heter utanför scenen, en av världens mest uppskattade singer-songwriters och en av vårt lands största musiksuccéer. En resa som påbörjades redan 2006 med den självbetitlade debut-EP:n, men det var med skivan ?Shallow Grave? (2008) som det stora genombrottet kom. Mattson hyllades av den inflytelserika musiksajten Pitchfork och åkte förband till Bon Iver och sedan dess har han aldrig stannat upp.

Det är svårt att överskatta The Tallest Man on Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Mannen bakom aliaset visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta. Så när Matsson doppade Bob Dylan i Östradalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför ? obehindrat balanserades mellan fantasi och levda erfarenheter. Han fortsätter med andra ord att skapa de största av känslor med de minsta av medel.


Karl-Johan Ankarblom
Arrangören och dirigenten Karl-Johan Ankarblom har en mångfärgad musikalisk palett. Bland de han har arbetat tillsammans med märks bland andra Anna Netrebko, Bryn Terfel, Katherine Jenkins, Il Divo, Benny Andersson, Peter Mattei, Tommy Körberg, Peter Jöback och Malena Ernman, för att nämna några. I Gävle är han väl bekant hos publiken för sina tidigare konserter tillsammans med Amason, Daniel Norgren och Symphonic Stomp of Sweden med flera. Hans orkestreringar har hörts i stora delar av världen som tillexempel på Broadway, Royal Albert Hall och på English National Opera. Som dirigent har han arbetat tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och i stor utsträckning med CNSO i Prag, för att nämna några.

Föreställningens längd är cirka 2 timmar, inklusive paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Nov
1
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester
EXTRAKONSERT! Gävle Konserthus presenterar stolt: The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom.

The Tallest Man on Earth behöver ingen närmare presentation. Han har i åratal tagit publiken med storm världen över. Nu kommer äntligen den folkkäre artisten till Gävle för ett möte med Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom. Ankarblom som sedan länge är bekant i Gävle, bland annat genom sina symfonisamarbeten med Daniel Norgren, Amason och Symphonic Stomp of Sweden.

The Tallest Man on Earth
Idag är The Tallest Man on Earth, eller Kristian Matsson som han heter utanför scenen, en av världens mest uppskattade singer-songwriters och en av vårt lands största musiksuccéer. En resa som påbörjades redan 2006 med den självbetitlade debut-EP:n, men det var med skivan ?Shallow Grave? (2008) som det stora genombrottet kom. Mattson hyllades av den inflytelserika musiksajten Pitchfork och åkte förband till Bon Iver och sedan dess har han aldrig stannat upp.

Det är svårt att överskatta The Tallest Man on Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Mannen bakom aliaset visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta. Så när Matsson doppade Bob Dylan i Östradalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför ? obehindrat balanserades mellan fantasi och levda erfarenheter. Han fortsätter med andra ord att skapa de största av känslor med de minsta av medel.


Karl-Johan Ankarblom
Arrangören och dirigenten Karl-Johan Ankarblom har en mångfärgad musikalisk palett. Bland de han har arbetat tillsammans med märks bland andra Anna Netrebko, Bryn Terfel, Katherine Jenkins, Il Divo, Benny Andersson, Peter Mattei, Tommy Körberg, Peter Jöback och Malena Ernman, för att nämna några. I Gävle är han väl bekant hos publiken för sina tidigare konserter tillsammans med Amason, Daniel Norgren och Symphonic Stomp of Sweden med flera. Hans orkestreringar har hörts i stora delar av världen som tillexempel på Broadway, Royal Albert Hall och på English National Opera. Som dirigent har han arbetat tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och i stor utsträckning med CNSO i Prag, för att nämna några.

Föreställningens längd är cirka 2 timmar, inklusive paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Nov
1
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
SEEGERWOOD TOUR - DOUG SEEGERS & EVA EASTWOOD

SEEGERWOOD TOUR - DOUG SEEGERS & EVA EASTWOOD

Countrylegenden Doug Seegers och rockabillydrottningen Eva Eastwood samarbetar på nytt album och stor Sverige turné!

I ett unikt samarbete presenterar Guppy Entertainment, i samarbete med MTA Produktion, en oemotståndlig musikalisk resa med Doug Seegers och Eva Eastwood. Hösten 2024 släpper de ett album och ger sig ut på en omfattande turné runt om i Sverige.

Doug Seegers gripande sånger och genuina berättelser har rört miljontals hjärtan världen över. Efter en tuff start på livet, där han var hemlös fram till 2014, tog hans karriär fart efter att ha upptäckts av Jill Johnson. Sedan dess har han vunnit publikens hjärtan med sin traditionella countrymusik och ärliga berättarkonst.

Eva Eastwood är en ikon inom svensk rockabilly och har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Hon har gjort sig känd för sin energi, uttrycksfulla röst och unika musikaliska stil.

Samarbetet mellan Seegers och Eastwood kom till stånd genom en ömsesidig respekt och beundran för varandras musik. Albumet, som släpps av Ninetone Records hösten 2024, bjuder på en oemotståndlig blandning av countryns själfullhet och rockabillys energi. Duons unika röster smälter samman i gripande duetter och svängig rockabilly, och resultatet är en musikalisk resa som tar dig från Nashvilles bakgator till Sveriges 50-talsdansbanor.

"Jag är så glad att samarbeta med Eva på detta album. Hennes energi och talang är inspirerande, och jag tror att vi har skapat något riktigt speciellt." - Doug Seegers
"Att arbeta med Doug har varit en ren glädje. Han är en sann legend, och hans passion för musiken är smittsam. Jag kan inte bärga mig för att dela detta album med världen." - Eva Eastwood

En oväntad vänskap med musikalisk magi.

Turnédatum och biljettinformation:

10 okt Askersund
11 okt Karlstad
12 okt Västerås
13 okt örebro
16 okt Växjö
17 okt Ystad
18 okt Lund
19 okt Kristianstad
20 okt Kalmar
23 okt Halmstad
24 okt Vara
25 okt Värnamo
26 okt Göteborg
27 okt Jönköping
30 okt Stockholm
31 okt Uppsala
1 nov Gävle
2 nov Härnösand
3 nov Östersund

Biljetter: Guppy Entertainment: https://guppy.nu/
Nov
1
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
SEEGERWOOD TOUR - DOUG SEEGERS & EVA EASTWOOD

SEEGERWOOD TOUR - DOUG SEEGERS & EVA EASTWOOD

Countrylegenden Doug Seegers och rockabillydrottningen Eva Eastwood samarbetar på nytt album och stor Sverige turné!

I ett unikt samarbete presenterar Guppy Entertainment, i samarbete med MTA Produktion, en oemotståndlig musikalisk resa med Doug Seegers och Eva Eastwood. Hösten 2024 släpper de ett album och ger sig ut på en omfattande turné runt om i Sverige.

Doug Seegers gripande sånger och genuina berättelser har rört miljontals hjärtan världen över. Efter en tuff start på livet, där han var hemlös fram till 2014, tog hans karriär fart efter att ha upptäckts av Jill Johnson. Sedan dess har han vunnit publikens hjärtan med sin traditionella countrymusik och ärliga berättarkonst.

Eva Eastwood är en ikon inom svensk rockabilly och har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Hon har gjort sig känd för sin energi, uttrycksfulla röst och unika musikaliska stil.

Samarbetet mellan Seegers och Eastwood kom till stånd genom en ömsesidig respekt och beundran för varandras musik. Albumet, som släpps av Ninetone Records hösten 2024, bjuder på en oemotståndlig blandning av countryns själfullhet och rockabillys energi. Duons unika röster smälter samman i gripande duetter och svängig rockabilly, och resultatet är en musikalisk resa som tar dig från Nashvilles bakgator till Sveriges 50-talsdansbanor.

"Jag är så glad att samarbeta med Eva på detta album. Hennes energi och talang är inspirerande, och jag tror att vi har skapat något riktigt speciellt." - Doug Seegers
"Att arbeta med Doug har varit en ren glädje. Han är en sann legend, och hans passion för musiken är smittsam. Jag kan inte bärga mig för att dela detta album med världen." - Eva Eastwood

En oväntad vänskap med musikalisk magi.

Turnédatum och biljettinformation:

10 okt Askersund
11 okt Karlstad
12 okt Västerås
13 okt örebro
16 okt Växjö
17 okt Ystad
18 okt Lund
19 okt Kristianstad
20 okt Kalmar
23 okt Halmstad
24 okt Vara
25 okt Värnamo
26 okt Göteborg
27 okt Jönköping
30 okt Stockholm
31 okt Uppsala
1 nov Gävle
2 nov Härnösand
3 nov Östersund

Biljetter: Guppy Entertainment: https://guppy.nu/
Nov
2
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester
Gävle Konserthus presenterar stolt: The Tallest Man on Earth möter Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom.

The Tallest Man on Earth behöver ingen närmare presentation. Han har i åratal tagit publiken med storm världen över. Nu kommer äntligen den folkkäre artisten till Gävle för ett möte med Gävle Symfoniorkester, under ledning av Karl-Johan Ankarblom. Ankarblom som sedan länge är bekant i Gävle, bland annat genom sina symfonisamarbeten med Daniel Norgren, Amason och Symphonic Stomp of Sweden.

The Tallest Man on Earth
Idag är The Tallest Man on Earth, eller Kristian Matsson som han heter utanför scenen, en av världens mest uppskattade singer-songwriters och en av vårt lands största musiksuccéer. En resa som påbörjades redan 2006 med den självbetitlade debut-EP:n, men det var med skivan ?Shallow Grave? (2008) som det stora genombrottet kom. Mattson hyllades av den inflytelserika musiksajten Pitchfork och åkte förband till Bon Iver och sedan dess har han aldrig stannat upp.

Det är svårt att överskatta The Tallest Man on Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Mannen bakom aliaset visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta. Så när Matsson doppade Bob Dylan i Östradalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför ? obehindrat balanserades mellan fantasi och levda erfarenheter. Han fortsätter med andra ord att skapa de största av känslor med de minsta av medel.


Karl-Johan Ankarblom
Arrangören och dirigenten Karl-Johan Ankarblom har en mångfärgad musikalisk palett. Bland de han har arbetat tillsammans med märks bland andra Anna Netrebko, Bryn Terfel, Katherine Jenkins, Il Divo, Benny Andersson, Peter Mattei, Tommy Körberg, Peter Jöback och Malena Ernman, för att nämna några. I Gävle är han väl bekant hos publiken för sina tidigare konserter tillsammans med Amason, Daniel Norgren och Symphonic Stomp of Sweden med flera. Hans orkestreringar har hörts i stora delar av världen som tillexempel på Broadway, Royal Albert Hall och på English National Opera. Som dirigent har han arbetat tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och i stor utsträckning med CNSO i Prag, för att nämna några.

Föreställningens längd är cirka 2 timmar, inklusive paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Nov
3
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 17:00-00:00)
 
Hyllningsshow för Svenne Hedlund & The Hep Stars
It's Nice to Be Back - Den redan populära hyllningsshowen för Svenne Hedlund och The Hep Stars kommer till Gävle i november!

Upplev en magisk hyllning till musiklegenden Svenne Hedlund, som tragiskt lämnade oss i december 2022 med ett stort tomrum efter hans musik och sångröst. Svenne Hedlund blev en stor idol för många och hans stora genombrott skedde i Hep Stars på 60-talet. Senare blev det paret Svenne & Lotta som slog igenom stort och turnerade runt i Sveriges Folkparker. Hyllningsshowen för Hedlund och The Hep Stars har gjort succé under våren 2024 i konserthus med stående ovationer och en publik som gett showen topprecensioner. Artisterna som alla var vänner till Svenne Hedlund och har sett upp till honom vill nu bjuda på en nostalgisk resa med de absolut största hitsen från The Hep Stars.

På scenen samlas artister som Peter Jezewski, Dan Hylander, Tone Norum och Py Bäckman, som tillsammans med skickliga musiker tolkar och framför Hep Stars, Svenne & Lotta, och många fler. Denna nostalgiska afton kommer fyllas med ikoniska låtar som "Lilla Sofie," "Sunny Girl Wedding," och "Bang a Boomerang." Missa inte chansen att vara en del av denna oförglömliga hyllning till en av våra mest älskade musikaliska ikoner.

Evenemangets längd: Cirka 2 timmar och 40 minuter, inklusive paus.
Nov
4
Mån

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
MAGNUS CARLSSON - IT´S MY PARTY
MAGNUS CARLSSON ? IT´S MY PARTY

Förbered dig på fest! ?It?s My Party? är showen där Magnus Carlsson bjuder in till att fira att han 2024 fyller 50 år och med detta hela 30 år som artist!

Under kvällen bjuder Magnus på en hisnande färd genom hans liv och karriär där du får njuta av de största hitsen, de stora publikfavoriterna och utöver det några överraskningar!
Allt detta varvas med anekdoter och historier från ett minst sagt händelserikt liv. En sprakande, minnesrik, helkväll som innehåller allt helt enkelt!

?It´s My Party? har premiär hösten 2024 - då festar vi, ni, Magnus och några av Sveriges bästa musiker loss på 28 konserthus och teatrar runt om i landet.

?Det är otroligt häftigt att få fira sin födelsedag tillsammans med sin egen publik på det här sättet. Det blir kanske inte ett regelrätt födelsedagskalas med tårta och ballonger, utan mer
en hejdundrande fest med musiken i centrum. För fest ska det bli!" säger Magnus Carlsson själv om den kommande Sverigeturnén.

Cirka 1 tim 45 min utan paus

Arrangör: Guppy Entertainment AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Nov
7
Tor

Gävle Teater , (kl. 20:00-00:00)
 
Schyffert Forever

Schyffert Forever

Efter en fem år lång paus från standup-scenen återvänder Henrik Schyffert 2024 med en ny turné ? ?Schyffert Forever?. Det är en pirrig comeback till standupens urform, sprungen ur samma lust som en gång i tiden fick Henrik att ta de första stegen upp på comedyklubbarnas scener. Efter publiktrycket under våren förlängs turnén med en höstsväng 2024. Den 7 november kommer Henrik till Gävle Teater!

Lite oväntat kan man säga att den nya standup-turnén ?Schyffert Forever? blir av tack vare Iggy Pop.

? Jag hade inte kört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop ? ?Lust for Life?, ?1969?, ?The Passenger?. Så slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt och enkelt. Så det blir old school den här gången! säger Henrik Schyffert och fortsätter:

? Jag tänkte försöka reda ut varför jag är så avundsjuk på Bianca, hatar förstagångsföräldrar och hur jag blev borgare när jag insåg att man kan få ALL glass själv! Och så blir det skämt om bland annat cylinderhattar, bakelithögtalare, tjej-sms och konsten att ligga som en vasaloppsåkare. Välkomna!

Henrik Schyffert har en bredd få andra i Nöjessverige kan mäta sig med. Förutom att kunna titulera sig komiker, regissör, manusförfattare och skådespelare har han även en bakgrund som tv-chef, rockmusiker, filmproducent och radioproducent.

Som komiker ligger Henrik bakom några av Sveriges största humorsuccéer på scen, till exempel "I manegen med Glenn Killing", "The 90's ? ett försvarstal", "Big Comedy", "Ljust & fräscht", "Standup med Gustafsson och Schyffert?, "Ägd? och "Var inte rädda". 2016 utsågs han till Årets manliga komiker.

Han är också en av grundpelarna i de hyllade humorgängen "Hassan" och "Killinggänget" ? idag med kultstatus tack vare produktioner som "Nilecity 105,6", "Fyra nyanser av brunt", "Drömmen om Herrön" och åtskilliga busringningar.

2020 debuterade Henrik som långfilmsregissör med ?Spring Uje Spring? som belönades med tre guldbaggar nästföljande år, bland annat för Bästa film. Han har även hyllats för flera av sina tv-serier, såsom "Allt faller", "Alla är fotografer", "Landet brunsås" och ?Vi i Villa?.
Nov
9
Lör

Gävle Teater , (kl. 17:00-00:00)
 
Henrik Fexeus - Mentalisten
Mentalisten är Henrik Fexeus sjätte turné, vilket även markerar Henriks 20-årsjubileum på scen!
Mentalisten innebär också en delvis ny riktning; där Henriks tidigare föreställningar fokuserat på våra tankar sätter Mentalisten istället fokus på våra känslor. Det är en föreställning om vilka vi är, våra drömmar och hur viktiga vi är för varandra.

Mentalisten kommer givetvis att bjuda på den spektakulära mix av tankeläsning, manipulation och allmänt rackarspel som Henrik Fexeus är känd för. Samtidigt som den innehåller nya halsbrytande demonstrationer som Henrik aldrig tidigare utfört på en scen.

Henriks Fexeus föreställningar har alltid haft en stor hjärna. Mentalisten har också ett väldigt stort hjärta.

Rekommenderad ålder från 12 år.
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Föreställningslängd: 1 timma och 40 minuter
Show Start kl: 17:00

Regi & manusbearbetning: Morgan Alling
Produceras av Lifeline Entertainment

Nov
9
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Unplugged 2.0 med Peter, Bruno, Matilda & Petra
Unplugged 2.0 - Med Peter, Bruno, Matilda och Petra Wahlgren

Nu är supersuccén från 2019 tillbaka! En show som från första till sista stund andades glädje, humor och framför allt storslagen musikalitet. I höst blir det ny turné med samma koncept, nytt innehåll och lika många magiska stunder!

Publiken kan se fram emot två akter fyllda med magisk stämsång, riviga rocklåtar och finstämda ballader blandat med mycket personlighet och humor. Kvartetten kompar sig själva på instrument som piano, bas, fiol, gitarr, ukulele, trummor och bjuder tillsammans på en musikalisk kvalitét som få kan mäta sig med.

Peter, Bruno och Matilda har alla digra meritlistor med otaliga huvudroller i musikaler, medverkan i mängder av TV-program och karriärer utomlands. Men det som gör dem unika, är de hundratals konserter som de i egen regi skapat och producerat. Champions of Rock, Sommarkonserter i S:t Anna, Julturnéer och Peter & Bruno har hittills lockat en publik på över 400.000 personer!

Petra Wahlgren är uppvuxen i en musikerfamilj och jobbar som frilansande sångerska och violinist. Hon har spelat med många av Sveriges mest folkkära artister och har bland annat turnerat med Tomas Ledin, Pugh Rogefeldt, Diggiloo, Christmas night och nu senast under våren med Fröken Elvis. Förutom fiol och sång spelar hon också piano och slagverk.

Konsertlängd: Cirka 2 timmar och 30 minuter, inklusive paus

Arrangör: PNM Music
Nov
10
Sön

Gävle Teater , (kl. 18:30-00:00)
 
A date with Elvis

A date with Elvis" Den omtalade och erkänt mest ärliga hyllningen i landet till Elvis Presley kommer nu tillbaka till Gävle Teater. Bandet har turnérat i många år och spelat för utsålda konserthus runt om i landet. En elegant och ärlig hyllning till den största artisten i modern musikhistoria med John Lindberg Stefan Nykvist, Peter Fröbom, Olle Tjern och Chris Bergström.
-------------------
Succén kommer tillbaka till Gävle Teater! En mycket hyllad och elegant hyllningskonsert till den största artisten i modern historia. Bered er på en musikalisk resa genom att kliva på tåget där allt en gång började, i Memphis Tennessee 1954 för att sedan färdas genom Elvis Presleys gigantiska låtskatt och historia fram till hans sista dagar i rampljuset.
Medverkande i showen är inga mindre än John Lindberg även känd från JLT, Stefan Nykvist från Larz Kristerz, Chris Bergström (Eva Eastwood), Olle Tjern på trummor och Peter Fröbom på bas.
------------------------
- En hyllningskonsert till den största artisten i modern historia. Bered er på en musikalisk resa där allt en gång började, i Memphis Tennessee 1954 för att sedan färdas genom Elvis Presleys gigantiska låtskatt och historia fram till hans sista dagar i rampljuset.
Bandet består av John Lindberg och Stefan Nykvist (F.d. Larz-Kristerz) i spetsen ackompanjerade av Chris Bergström, Olle Tjern och Peter Fröbom.

Allt startade för ungefär 4 år sedan då några kompisar sågs över en middag för att lyssna på gamla grammofonskivor och umgås. Ganska snart visade det sig att det fanns en gemensam nämnare trots helt olika musikalisk bakgrund. Denne gemensamme nämnare visade sig vara Elvis Presley. Detta gav mersmak och en idé började gro i samband med Elvis 80-årsdag och kort därefter bokades de första spelningarna som sedan skulle komma att växa till en välbesökt och hyllad föreställning ett par år senare. Anledningen till att detta drogs igång var såklart kärleken till Elvis musik och glädjen att spela låtar ur den låtskatt som Elvis lämnat efter sig men också för att på ett rättvist och ärligt sätt föra Elvis budskap och melodi vidare till en yngre generation.

Enkel instrumentsättning framfört på ett vis som det gjordes där och då när det begav sig.
Det vill gärna kompliceras, kännas tillgjort och krånglas till idag om det skall göra någon Elvis-hyllning och därför ville vi med enkla medel visa varför dessa låtar är så pass tidlösa och bra som de faktiskt är. Vi ville ta detta tillbaka till grunden och med det göra en värdig hyllning där musiken ges fullständig rättvisa. Vårat mål är att ge alla möjlighet njuta av Elvis musik och föra historien vidare till både ung som gammal. Denna orkester har hunnit besöka Gästrikland med omnejd ett flertal gånger, också Dalarna flera gånger samt en Värmlandsturné i fjol och vart de än har styrt skutan så har succén uppdagat sig. Nu senast har A Date With Elvis spelats klart under några fantastiskt roliga föreställningar på Klockargården i Tällberg samt på Gävle Teater vilket fick fin respons.

Sammanfattningsvis kan man kalla det en för en musikalisk resa där vi kliver på tåget där allt en gång började, i Memphis Tennessee 1954. Där Elvis spelade in sin första demo till sin mor Gladys i födelsedagspresent, för att sedan få färdas genom Elvis Presleys gigantiska låtskatt och historia fram till hans sista dagar i rampljuset. Detta musikaliska rock n? roll-tåg varvas med upp tempo och ballader, varmt mellansnack, en dos historia och en & annan anekdot ur Elvis liv. Publiken är högst delaktiga i det hela då en fin dialog hålls och på t ex Elvis paradnummer Hound Dog så bjuds de in till att vara med. Akt 1 har störst fokus på den första tiden på Sun Records och RCA Victor ur Elvis 50-tal in på tidigt 60-tal för att sedan knyta ihop säcken vid de sista inspelningarna i djungelrummet i hans hem Graceland 1977.

Detta är en varm och genuin hyllning framfört av fem glada och drivna musiker som från hjärtat hyllar Elvis och för hans musik vidare in i nutid.

Spellängd: 90 minuter
Nov
14
Tor

CentralTeatern ? Folkets Hus , (kl. 18:00-00:00)
 
MIA TÖRNBLOM - ACCEPTANS SOM SUPERKRAFT!
En helt ny inspirationsföreställning med Mia Törnblom där hon på ett generöst och ärligt sätt inspirerar till påverkanskraft, klokskap, framgång och välmående.

?Acceptans gör oss mer positiva, avslappnade, flexibla och mer kreativa i vårt tänkande om vad vi kan göra för att övervinna svårigheter.?

Vill du ha rätt eller vill du ha förändring? Vill du ha rätt eller vill du må bra?
Med hjälp av humor, generositet och konkreta metoder visar Mia hur du tränar upp din möjlighet att påverka, får mer energi och blir trygg i dig själv. Insiktsfullt och berörande berättar hon om vikten av att ta tillvara på den tid vi har, acceptera det vi inte kan förändra och förståelse för vad skillnaden är. Hon delar generöst med sig av vikten av att försonas med det förflutna, acceptera att historien aldrig någonsin kommer att ändra sig. Och framför allt inspirerar hon till att vara modig nog att förändra det du faktiskt har möjlighet att förändra.
?Acceptans handlar om att vara icke dömande och medvetet närvarande i nuet. Att välja att se, ha och stå ut med både den inre och den yttre verkligheten. Utan att fly, undvika, förvränga eller döma den.?

I denna föreställning vill hon inspirera dig att släppa alla fasader och våga visa sårbarhet för att få ett ännu rikare liv, fyllt av kärlek, glädje, kreativitet och äkthet.
?Att acceptera en person, en situation eller en händelse skapar förutsättningar för att lösa utmaningen och agera mer effektivt i stunder då vi behöver göra detta.?

Med humor och klokskap visar Mia den påverkanskraft vi har över våra val, våra relationer, vår hälsa och framtid. Oavsett vad som tidigare har varit så är det vi själva som har makten över hur vi leder oss själva framåt, vårt självledarskap - vill vi så kan vi fortsätta utvecklas hela livet!

Mia är en av Skandinaviens främsta inspiratörer och utbildare. Hon har vunnit pris som årets talare i Sverige och i Norge. Hon är författare till tolv böcker om självledarskap och ledarskap. Mia har en smittande positiv energi och är ofta det avgörande startskottet när det är dags att hitta nya riktningar och förhållningssätt till tillvarons utmaningar.

Låt dig inspireras av Mias kraftfulla metoder och verktyg. Hitta motivationen att investera i dig själv och i din egen utveckling.

Arrangör: Talking Minds AB
talkingminds.se

Info gällande tider
Insläppstid kl: 17:40
Spellängd: 1 timma och 30 minuter
Start kl: 18:00
Nov
14
Tor

Gävle Teater , (kl. 20:00-00:00)
 
Ahmed Berhan ? Inget driv
Årets komiker Ahmed Berhan åker på sin första soloturné!

-Vad drömmer en person utan driv om? Kom och se en dröm gå i uppfyllelse, min första soloturné.

När Ahmed Berhan var 13 år hörde han Chris Rocks stand up-show på en CD-skiva och började älska konstformen. 9 juli 2006 fick Ahmed chansen att för första gången själv testa stand up på en scen och var efter det helt fast. Han har medverkat i Släng dig i brunnen, Comedy Central, Raw Comedy Club och är en del av humortrion SEMST. Ahmed är en hyllad komiker och skådespelare som har hörts i flera radio- och TV-program genom åren. I november kommer han till Gävle Teater med sin alldeles egna soloshow.

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!

Tider:
Insläppstid: 19:00
Spellängd: 75 minuter
Nov
15
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Korvfabrikören
En riktig pangbuskis som inte spar på krutet!
"
I höst?lyfter vi buskisen?till helt nya höjder!?Årets föreställning?utspelar sig?nämligen?på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson?(Claes Malmberg)?regerar?på?sin flådiga takterrass, intill Augustssons Korvfabrik.?

Handlingen utspelar sig?efter andra världskrigets slut?och ekonomin går?åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén - Pepparkorven med det hemliga receptet. Julius gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert?är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken.

I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans?(Jessica Heribertsson)?födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd.

Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven?

Kalaset blir en rörig cirkus där vi fa?r njuta av?Claes Malmberg?som den frodige, to?rstige?och?mestadels stressade och pressade korvfabriko?ren Julius.?Jojje Jo?nsson?som den fo?rvirrade, na?got la?ngsamme och la?tt senile kamrer Lundstro?m.?Jeanette Capocci?som den munviga husha?llerskan Berta som alltid har en syrlig replik och en bra lo?sning na?ra till hands.?Mikael Riesebeck?som den fumlige, maskintokige och sa? sma?ningom neddrogade fo?rmannen Bergman. Vi ser?Jessica Heribertsson?som Julius livsnjutande men ack sa? besta?mda hustru Tuttan. Vi kommer fa? njuta av?en?ljuvlig?komikerduo da??Linnéa Lexfors?och?Jennie Rosengren?go?r dom lika lika som olika do?ttrarna Nora och Ditte. La?gg da?r till?Pär Nymark?som en missta?nksam men lika avsvimmad milita?r vid namn Major Ha?a?rd. Och den smygande, extremt otursfo?rfo?ljde korvrecept-spionen Rutger spelad av Annika Anderssons son?Alexander Korenado.?Vilket ja?dra ga?ng ? klart som korvspad!?

Med en ensemble av fantastiska skådespelare under manus av Håkan Klamas och Niklas Holtne?blir det en sommarföreställning full av skratt, galenskap, oväntade vändningar och överraskningar. En föreställning regisserad av Niklas Holtne och regiassistent Annika Andersson bjuder på en spektakulär buskisturné, komplett med explosiva finaler och hisnande stunts. Det här är en pang-buskis som definitivt inte sparar på krutet!

Och sist men inte minst, publiken måste lova att inte avslöja den topphemliga ingrediensen i korven? "

Konsertlängd: Ca 2 h och 30 min inkl paus


Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle konserthus biljettkassa, tel 026-172900

Arrangör: 2Entertain AB
Nov
16
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 16:00-00:00)
 
AL PITCHER - TID FÖR SKRATT
Al Pitcher ger sig ut på ny turné! I höst ger sig vår största internationelle komiker ut på en lång Sverigeturné med den helt nya showen "Tid för skratt".

"Tid för skratt" är en klassisk stand-up show med kvicktänkt humor, byggd på hans karaktäristiska interaktion med publiken. I dessa märkliga tider vill Al få oss att skratta åt alla de typiska svenska företeelser som han ännu förundras över.
Turnén tar honom runt om i Sverige från Malmö i söder till Luleå i norr. Starten går på Cirkus i Stockholm den 2 oktober.

Al, född i England och uppvuxen på Nya Zeeland, har en lysande karriär i Sverige som startade för över 10 år sedan. Fem utsålda och hyllade turnéer samt 2 stand-up specials på Netflix.

Det är "Tid för skratt?!

Föreställningens längd: Cirka 90 minuter, utan paus.

Arrangör: The Golden Silence AB

För mer information:
Läs mer på: www.alpitcher.com

www.alpitcher.com

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen betalar ordinarie pris
Nov
16
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
AL PITCHER - TID FÖR SKRATT
Al Pitcher ger sig ut på ny turné! I höst ger sig vår största internationelle komiker ut på en lång Sverigeturné med den helt nya showen "Tid för skratt".

"Tid för skratt" är en klassisk stand-up show med kvicktänkt humor, byggd på hans karaktäristiska interaktion med publiken. I dessa märkliga tider vill Al få oss att skratta åt alla de typiska svenska företeelser som han ännu förundras över.
Turnén tar honom runt om i Sverige från Malmö i söder till Luleå i norr. Starten går på Cirkus i Stockholm den 2 oktober.

Al, född i England och uppvuxen på Nya Zeeland, har en lysande karriär i Sverige som startade för över 10 år sedan. Fem utsålda och hyllade turnéer samt 2 stand-up specials på Netflix.

Det är "Tid för skratt?!

Föreställningens längd: Cirka 90 minuter, utan paus.

Arrangör: The Golden Silence AB

För mer information:
Läs mer på: www.alpitcher.com

www.alpitcher.com

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen betalar ordinarie pris
Nov
17
Sön

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Enduring the Hellfire

Enduring The Hellfire! Den nya rockshowen som The Army Of The Night - The Swedish Jim Steinman and Meat Loaf Tribute sätter upp!

I denna show kommer skivan Bat Out Of Hell 2: Back Into Hell spelas i sin helhet tillsammans med andra kända låtar som skrevs och producerades av Jim Steinman under 80 och 90 - talet.
I täten står Joakim Starrin som tillsammans med sitt band, Forsbacka kammarkör och gäster kommer framföra den episka musiken från albumet som blev rockhistoriens största comeback. En historia om att falla ner i den djupaste avgrunden, överleva och komma tillbaka starkare än någonsin och nå den absoluta toppen.

Rock' n 'roll, mäktiga ballader, scener, dramatiska tal och extra allt som ska ingå i en hyllningsshow till Jim Steinmans legendariska musik.

Varmt välkomna till den episka fortsättning av Bat Out Of Hell trilogin med The Army Of The Night - The Swedish Jim Steinman And Meat Loaf Tribute.
Nov
20
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Ellen Andersson
Med en Grammis-nominering och Monica Zetterlund-priset i bagaget är nu hyllade Ellen Andersson aktuell med sitt tredje album, "Impressions of Evans", en färgsprakande, dynamisk och innerlig hyllning till den legendariske pianisten Bill Evans och samarbetet just Monica Z. Precis som i mötet mellan dessa två giganter präglas det kommande albumet av mötet mellan två sound från varsin sida av Atlanten. Svenska texter möter amerikanska tongångar, engelska texter möter dimman över Öresund och 5th Avenue vävs samman med de värmländska skogarna. Den danska jazzpubliken tog tidigt emot henne med öppna armar, och under hösten låter hon den svenska konsertpubliken möta henne igen tillsammans med några av Nordens absolut bästa jazzmusiker. Publik kan förvänta sig en fängslande, personlig konsertupplevelse med ett stort mått musikalisk integritet, lekfullhet och personlighet.

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en: den unga, nyfikna och den äldre, erfarna ? en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. Hon har etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen, med ett fängslande och personligt sound. Debutskivan "I'll Be Seeing You" hyllades av recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands och prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen och Jazzkatten som "Årets nykomling" av Sveriges Radio P2. Uppföljaren "You Should Have Told Me" släpptes mitt under brinnande pandemi och möttes av lyriska kritiker och en hängiven publik över hela Norden. "Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört", skrev Johan Norberg i Tidningen Vi, samtidigt som Jan Gradvall i DI Weekend konstaterade att "så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz klara även nästa generationsväxling".
Konsertens längd: Cirka 2 timmar, inklusive paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Nov
21
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Rocío Molina & Sabîl ? Impulso

Rocío Molina & Sabîl - Impulso
21 november

Storslagen flamencodrottning i samspel med svenska musiker
Den ikoniska koreografen och dansaren Rocío Molina har gjort sig känd för sin tekniska virtuositet och konceptuella risktagande. Med en forskande blick på flamencon låter hon sin dans genomsyras av såväl traditionell som samtida dans. Något som fått Mikhail Baryshnikov att knäböja framför henne.
Orädd för att knyta allianser med andra discipliner och konstnärer blir hennes koreografier unika sceniska evenemang. Impulso är inget undantag. Här låter hon sina klackar stå i en intensiv dialog med Sabîl-trions oud, klarinett och slagverk. Till Ahmad Al Khatibs komposition skapas ett verk som respekterar flamencons traditionella väsen och omhändertar dess nedärvda rötter.

Det här är tredje gången som Dansnät Sverige har äran att presentera Rocío Molina för den svenska publiken. Tidigare turnéföreställningar är Afectos (2016) och Turquesa como el limon (2008).

Rocio Molina - Koreograf/dansare:
Rocío Molina är en av vår tids stora flamencostjärnor. Hon började dansa redan som treåring och gjorde sina första koreografier vid sju års ålder. Efter hennes utbildning vid Royal Dance Conservatory i Madrid intensifierade hon sitt skapande och levererade en rad verk som hyllats såväl nationellt som världen över. Molina har mottagit otaliga priser, däribland det spanska priset National prize for dance (2010) och Best dancer award på biennalen i Sevilla (2008). Det här är tredje gången som Dansnät Sverige har äran att presentera Rocío Molina för den svenska publiken.

Sabîl- Musiker:
Sabîl är en Sverigebaserad trio som består av oud-spelaren Ahmad Al Khatib, slagverkaren Youssef Hbeisch och klarinettspelaren Lena Nowak. De är inte bara tekniska mästare, utan även i absolut världsklass på sina instrument. Med deras ovanliga instrumentkombination bjuder de på dynamiska löpningar och melodiska fraser.

Medverkande:

Koreografi och dans: Rocío Molina
Komposition och oud: Ahmad Al Khatib
Musikarrangemang: Ahmad Al Khatib och Youssef Hbeisch
Klarinett: Léna Nowak
Percussion: Youssef Hbeisch
Kostym: Julia Valencia
Kostym design: Leandro Cano
Sömmerska: López de Santos
Tekniker: Carmen Mori
Ljustekniker: to be confirmed
Ljudtekniker: Javier Álvarez
Scentekniker: María Agar Martínez
Produktionsledning: El Mandaito Producciones (Rocío Molina Company) & La Clique Production (Sabîl)
Produktion: La Clique Production, Danza Molina
Samproduktion: La Filature ? Scène nationale de Mulhouse
I samarbete med: INAEM
Foto: Mehdi Benkler
Längd: ca 60 min

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Nov
21
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Ceyssons magiska harpa
Chloe Dufresne DIRIGENT
Emmanyel Ceysson HARPA
Gävle Symfoniorkester

R. GLIERE Konsert för harpa och orkester
CAMILLE PÉPIN Laniakea
J. SIBELIUS En Saga op. 9

Dirigenten Chloé Dufresne och den virtuose harpisten Emmanuelle Ceysson tar dig med på en musikalisk resa utöver det vanliga! Kvällens höjdpunkt är utan tvekan Reinhold Glieres betagande konsert för harpa och orkester, där Ceyssons enastående skicklighet och känslomässiga djup förvandlar varje anslag till en berättelse. Dessutom den moderna kraften i Camille Pépins "Laniakea", ett verk som med sin kosmiska skönhet och innovation tar oss på en resa genom universum. Kvällen avslutas med Sibelius episka "En Saga", ett gripande stycke som med sin nordiska mystik och dramatiska landskap garanterar att föra dig till en annan värld. Denna konsert bjuder inte bara på teknisk briljans och musikalisk skönhet, utan också på en känslomässig resa genom tid och rum.


Längd ca. 1 tim 30 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Nov
21
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Song of Sotali
Song of Sotali

Välkommen till en suggestiv konsertföreställning om den mystiska Färjkarlen, som långsamt färdas längs älven genom ett förtrollat drömlandskap. Fantasifulla skugganimationer ackompanjeras av magisk livemusik på instrument som stråkharpa, nyckelharpa, luta, moraoud och ramtrumma.

Det här är ett unikt samarbete mellan den amerikanska animatören Chris Rippey och folkmusikduon Pettersson & Fredriksson tillsammans med slagverkaren Magnus Lundmark. Konserten är baserad på musiken från Pettersson & Fredrikssons skiva Sotali, som kom 2010, men framförs nu på nytt sätt med ålderdomliga instrument som stråkharpa och moraoud. Chris Rippeys poetiska animationer inspirerade av Lotte Reineger ger musiken nytt liv och mening. I samband med konserten kommer också skivan Sotali för första gången att släppas på vinyl!

Daniel Pettersson: Nyckelharpa, stråkharpa och flöjter
Daniel Fredriksson: Luta och moraoud
Magnus Lundmark: slagverk
Animationer och sound design: Chris Rippey

Konsertlängd: Cirka 60 minuter, igen paus.

Konserthuset och biljettkassan öppnar två timmar innan evenemanget börjar.

Arrangör: Gävle Konserthus
Nov
22
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
"En stilla jul" med Anders Ekborg

EN STILLA JUL ? Anders Ekborg, på begäran kommer han tillbaks med sin
prisade julkonsert!

Anders Ekborg behöver ingen presentation för flertalet i Sverige, efter att ha gjort succé i historiska musikaluppsättningar som Kristina från Duvemåla, Chess på svenska, Såsom i himmelen m.fl. m.fl., ett antal filmer o TV roller (Tomten är far till alla barn m.fl. mfl.) är han känd för de flesta av oss.
Men att han sen gjort upp emot 1000 konserter som sångsolist i Sverige och utomlands under mer än 30 år kanske inte alla känner till.
Nu senast har vi också fått knyta lite närmare bekantskap med honom i `Sveriges mästerkock VIP"
Med en röst som smyger sig in i själens innersta vrår och en närvaro som trollbinder, är Anders Ekborg inte bara en sångare och skådespelare, utan en förmedlare av julens härliga känsla. Inför årets upplaga av den hyllade traditionen "En Stilla Jul" tar Anders Ekborg återigen Sverige med storm på en storslagen turné.

Årets turné, som inleds med premiär i Sundsvall den 21 november och sträcker sig över 24 orter, är inte bara en konsertturné utan en årlig resa för alla som älskar julens värme och musikaliska förtrollning. Anders, med sin osvikliga musikensemble bestående av den skicklige kapellmästaren Bengt Magnusson på gitarr, den känslige Gustaf Henriksson på piano och den mångsidige Dan Lindén på klaviatur, är redo att återigen föra publiken på en oförglömlig resa genom julens mest ikoniska sånger och personliga berättelser.

Att Anders Ekborg är förknippad med julen är ingen överraskning för någon som någonsin upplevt hans framträdanden. Med en rik repertoar av sånger och berättelser, väver han samman tradition och personlighet till en konsertupplevelse som går långt bortom enbart musiken. För många är hans röst och närvaro synonymt med julefrid och glädje.

Men "En Stilla Jul" är mer än bara en konsert. Det är en hjärtlig hyllning till julens budskap om kärlek, gemenskap och hopp. Med en karisma som strålar på scenen och en kärlek till sin publik, fortsätter han att föra vidare en uppskattad tradition som berör och förtrollar generation efter generation.

VÄLKOMNA!

PRODUCENT:
Känslogrossisten AB i samarbete med Westpoint Event & L.E Live AB
Nov
23
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
DÖDSDANSEN - 10-årsjubileum
DÖDSDANSEN - Firar 10-årsjubileum med sverigeturné!
-Ett relationsdrama av August Strindberg
Regi: Stefan Larsson

August Strindberg skrev Dödsdansen år 1900 på endast sex veckor och förberedde därefter uruppförandet av den världsberömda pjäsen i sin våning på Karlaplan 82 i Stockholm där han bodde med skådespelerskan Harriet Bosse.

Över 100 år senare och efter mer än 60 utsålda föreställningar på Maximteatern i Stockholm och på sverigeturné i 2019, har föreställningen nu 10-års jubileum.
Det firar vi genom att åka ut på vägarna igen!

Artillerikaptenen Edgar och hans hustru, före detta skådespelerskan Alice, lever tillsammans i ett bottenfruset äktenskap sedan många år. De plågar varandra som en del i den dagliga rutinen och är den andres fångvaktare, isolerade som de är på en befästningsö långt ut i skärgården. När Kurt, en släkting från Amerika kommer på besök bryts dödläget och tjugofem års bitterhet kommer i dagen.

I rollerna:
Edgar ? Mikael Persbrandt
Alice ? Lena Endre
Kurt ? Thomas Hanzon

Regi, manusbearbetning & scenografi: Stefan Larsson

Sagt om föreställningen:
"Persbrandt är en av Sveriges stora konstnärer, en makalös skådespelare" AB
"Hela trion liksom leker fram iscensättningen" SvD
"Persbrandt makalös i komisk Dödsdans" DN
"Lena Endres Alice och Mikael Persbrandts Edgar är ett storslaget par" Expr.
"Det är vackert att bli påmind om skådespelandets höga värde" DN
"Dödsdansen bubblar av skratt" DN

Speltid: Cirka 2 timmar och 30 minuter, inklusive paus.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns, rekommenderas från 12 år , alla oavsett ålder behöver egen biljett!

Arrangör : Villman Produktion
Nov
25
Mån

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Nötknäpparen - Den Ukrainska Balettens Stjärnor
Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen!

En vacker saga om unga Claras äventyr, full av spännande berättelser, som förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts upp årligen på världens teater- och operascener.

Dansens universella språk är förståeligt utan översättning för någon publik - dansarna kommer att presentera historien om en flickas bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner till sist.

Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av den onde råttkugen, och möss som är större än livet, och hur hon förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.

Nu är det dags att fylla dig själv med förundran, och detta är platsen där du glömmer de trängande problemen och krånglet, fördjupar dig i den magiska världen, minns barndomsdrömmar och fyller din själ med inspiration, värme och nya drömmar.

Nötknäpparens är idealisk som den första baletten barn kan bekanta sig med. Dessutom, både för små åskådare och vuxna balettälskare, kommer baletten definitivt att erbjuda en känsla av beundran för skönhet och fylla alla med julstämning!

Ursprunglig koreografi av Marius Petipa, musik av Tjajkovskij, och framföras nu av ukrainska professionella balettdansörer - vinnare av internationella baletttävlingar, People's Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 turnérande över hela Europa.

Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur för folket", för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december 2024 i Norge, Sverige och Danmark.

Arangör: KULTUR FOR FOLKET AS
Föreställningslängd: ca 2 tim inkl 20 mins paus
Nov
26
Tis

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Shirley Valentine - Maria Lundqvist

MARIA LUNDQVIST ÄR TILLBAKA MED SUCCÉFÖRESTÄLLNINGEN ?SHIRLEY VALENTINE?!

Nu kommer ?Shirley Valentine?, i Maria Lundqvists geniala gestaltning tillbaka! Över 100 000 har redan fått njuta Shirley?s längtan, nu får fler möjligheten att älska hennes resa!

?När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ?Shirley Valentine? en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning, säger Maria Lundqvist?

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig.

Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

Hösten 2024, den 16 Oktober i Göteborg, är det nypremiär för en av tidernas mest peppande och härliga feelgood-föreställningar, som sedan åker ut på en omfattande Sverigeturné. Ta med era vänner och familj till ?Shirley Valentine?, en gripande och underbart rolig pjäs, skriven av Willy Russel. Den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist tar er varsamt och djärvt genom denna föreställning i rollen som Shirley Valentine, i en välkomponerad och snygg regi av Edward Af Sillén.

Recensioner:
Maria Lundqvist glöder i Shirley Valentine!
GP

Från första stund har Maria Lundqvist full publikkontakt och kammar hem applådkaskader.
Dagens Nyheter

Maria Lundqvist gör en fenomenal soloföreställning.
Folkbladet

Maria Lundqvist levererar ett magnifikt skådespeleri med en tajmning som skulle göra varje ståuppkomiker grön av avund.
Kulturbloggen

Åskådaren behöver bara luta sig tillbaka och njuta.
SvD

Det här luktar långkörare. Och lök.
Aftonbladet 4 plus av 5 plus?

Mer info om föreställningen, bilder m.m
https://ddec1-0-en-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=www.shirleyvalentine.se&umid=2edc5ba8-6517-4c84-85df-be040f18da92&auth=b8ddf0cf713626ddd9acd7f1f2c546121a7109fe-063b99a34bc5b058220dec534556d8d90c1a109c

Föreställningen produceras av Audere Vivere AB.

Teaterförlag: Nordiska ApS ? https://ddec1-0-en-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=www.nordiska.dk&umid=2edc5ba8-6517-4c84-85df-be040f18da92&auth=b8ddf0cf713626ddd9acd7f1f2c546121a7109fe-30570f66f62318a41484ae53fa08e9f54b7e8e7c

Manus: Willy Russell
Regi & Svensk översättning: Edward Af Sillén
Scenografi: Lars Östbergh
Ljus: Mikael Kratt
Producent: Maria Lundqvist
Projektledare: Kristoffer Hellström

Längd: 2 h 45 min inkl 25 min paus

Nov
26
Tis

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Trail up North
Efter stora framgångar både i Sverige och utomlands, och inte minst efter två års bejublade julkonserter i Gävle Konserthus (I Midvintertid) återvänder nu folkmusiktrion Northern Resonance till Gävle med ett nytt samarbete, tillsammans med den belgiska duon Siger!

Trail up North är ett spännande samarbete mellan den svenska stråktrion Northern Resonance och belgiska duon Siger. Musikerna möttes för första gången på Womex 2021 i Porto där en stark vänskap och längtan efter att skapa musik tillsammans växte fram. Samtliga medlemmar är rotade i traditionsmusiken från regionerna där de växte upp i respektive land och delar en passion för att förnya traditioner och nå ut med instrumentalmusiken till en bredare publik. Med hardingfela, viola d?amore, nyckelharpa, oktavmandola och diatoniskt dragspel skapar grupperna ett varmt sound som tar med åhörarna på en resa från Västeuropa upp till Norden. Med sig har Siger ytterligare två musikvänner, och på scenen ser vi ett riktigt starkt och varierat band med stor folkmusikalisk bakgrund.

Medverkande:
Anna Ekborg Hans-Ers: Viola d?amore
Petrus Dillner: Nyckelharpa
Jerker Hans-Ers: Hardingfela
Ward Dhoore: Oktavmandola
Hartwin Dhoore: Diatoniskt dragspel
Malte Zeberg: Kontrabas
Mischa Grind: Slagverk

Föreställningens längd: Cirka 120 min, inklusive paus.

Konserthuset och biljettkassan och öppnar två timmar innan föreställningen börjar.
Restaurangen öppnar en timme innan föreställningen börjar.

Arrangör: Gävle Konserthus
Nov
28
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
CHRISTMAS NIGHT
Christmas Night vill välkomna dig till en av julens mest stämningsfulla julkonserter. Njut av en magisk kväll med Bruno Mitsogiannis, Wiktoria, Nike Sellmar och Andreas Weise som, tillsammans med ett femmannaband, bjuder på en oförglömlig julkonsert där älskade klassiker möter nya favoriter. Christmas Night lovar att leverera det allra bästa från en traditionell jul med mäktiga toner, djupa känslor, värme och skratt.

Välkommen att fira in julen med oss!

Showlängd: Cirka 2 timmar och 30 minuter, inklusive paus.

Arrangör: Sangré Event & Krall Entertainment

Rekommenderas från 13 år

För mer information om showen finns på www.christmasnight.se
www.christmasnight.se
Nov
29
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Bruno K. Öijer

Den svenska poesins största rockstjärna. De svenska rockstjärnornas favoritpoet: Imperiet tolkade honom, Kent hade honom som uppvärmare vid sin konsert på Stockholms stadion 2003. Bruno K Öijers dikter är föreställningar i sig, givetvis allra mest när han själv läser dem med sin osvikligt intensiva och halvt sjungna leverans men även som tryckta ord på papper brinner de av en helt unik glöd, ett helt eget tilltal och oförminskad språkförmåga ? oavsett om de vidrör samhällsorienterade spörsmål eller de stora frågorna kring liv och död.

När Bruno K Öijer ger ut ett nytt verk blir det direkt en händelse, när han ställer sig på en scen brukar biljetterna ta slut innan de flesta av oss hinner reagera. Han debuterade 1973 med diktsamlingen Sång för anarkismen, genombrottet kom med 1990 års Medan giftet verkar och den 2 september släpps Växla ringar med mörkret på Wahlström & Widstrand ? den första diktsamlingen på 10 år. I den återser vi en Bruno vars röst läsarna kommer att känna igen i såväl teman som i de överraskande, magiska bilderna och den absoluta tonträffen. I samband med detta kommer Bruno K Öijer även bege sig ut i landet på turné. Du ångrar aldrig att du ser denne schaman på scen, du ångrar möjligen bara att du inte har gjort det fler gånger.

9 oktober ? Linköping Konsert & Kongress, Linköping
11 oktober ? Kalmar Teater, Kalmar
18 oktober ? Slagthusets Teater, Malmö
19 oktober ? Stadsteatern, Lund
31 oktober ? Stora Teatern, Göteborg
1 november ? Stora Teatern, Göteborg
23 november ? Scalateatern, Karlstad
29 november ? Gävle Teater, Gävle
2 december ? Cirkus, Stockholm

Arrangör: Luger.se.  Foto: Maya Eizin Öijer

Längd ca 1 tim 20 min
Nov
29
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Sagobilder
Case Scaglione DIRIGENT
Sergey Khachatryan VIOLIN
Gävle Symfoniorkester

E. W. KORNGOLD Märchenbilder
A. GLAZUNOV Violinkonsert
A. DVORAK Legenden op. 59

Dyk in i en afton fylld av förtrollande musik under ledning av dirigenten Case Scaglione, med den internationellt hyllade violinisten Sergey Khachatryan som solist. Konserten presenterar en trio av kompositioner som tillsammans skapar en oförglömlig musikalisk resa, från det drömlika till det dramatiska.
Kvällen inleds med Erich Wolfgang Korngolds "Märchenbilder", ett verk som med sin rika orkestrering och bildrika musik för tankarna till sagornas värld. Korngold, mest känd för sin filmmusik, visar här sin skicklighet i att skapa musik som är både djupt berörande och visuellt framkallande.
Därefter står Aleksandr Glazunovs Violinkonsert på programmet, med Sergey Khachatryan i fokus. Denna konsert är berömd för sin vackra melodi och tekniska briljans, och Khachatryans tolkning lovar att vara en djupgående upplevelse, där hans exceptionella skicklighet och känslomässiga uttryck kommer att lysa starkt.
Aftonen rundas av med Antonin Dvoraks "Legenden op. 59", en samling av tio korta stycken som var och en bär på sin egen unika stämning och berättelse. Dvoraks förmåga att förmedla djupa känslor och skapa stämningsfulla musikaliska landskap gör denna verk till en perfekt avslutning på kvällen.
Tillsammans skapar Scaglione, Khachatryan och dessa musikaliska verk en kväll där skönhet, virtuositet och den berättande kraften i musik står i centrum.


Längd ca. 2 tim, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Nov
30
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Maja Francis | Hello Cowboy Tour 2024
Maja Francis hittar hem till countryns Nashville med nytt album! Med sin senaste singel ?Hello Cowboy? i ryggen och det kommande albumsläppet senare i år beger sig Maja Francis ut på en omfattande turné, ?Hello Cowboy Tour 2024?, 30 november kommer hon till Gävle Konserthus!

Med sin unika röst och sitt lika modiga som drabbande låtskrivande har Maja Francis dragit till sig ba?de nationell och internationell uppma?rksamhet. Efter framga?ngen med det kritikerrosade debutalbumet "A Pink Soft Mess" har Maja snabbt etablerat sig som en av Sveriges mest unika ro?ster och en framstående singer-songwriter. Sedan releasen av debutalbumet har hon nominerats till otaliga priser, turnerat flitigt i både Sverige och Europa, haft framgångsrika samarbeten med andra artister samt gjort en bejublad insats i ?Så Mycket Bättre?.

Det kommande albumet som släpps senare i a?r har Maja skrivit och spelat in tillsammans med producenterna David Wikberg och Johannes Runemark och ska vi döma av det redan släppta titelspåret ?Hello Cowboy? har vi något alldeles särskilt att se fram emot. Med detta tar Maja ett fullt kliv ut och hittar hem till countryns Nashville. Och med start i oktober följer hon upp det kommande albumsläppet med sin omfattande höstturné ?Hello Cowboy Tour 2024? med stopp runt om i Sverige.

Föreställningens längd: Cirka 80 min, utan paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Dec
1
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
GREATEST 80´S & 90´S- JULSHOWEN MED BARA HITS
INSTÄLLT

Vi har beslutat att flytta fram årets upplaga av Greatest 80´s & 90´s. Vänligen kontakta det biljettkontor där du köpt dina biljetter så får du återbetalning.
Greatest 80s & 90s - En julshow med bara hits
Sveriges största 80 & 90 talsturné tillbaka ? nu ännu större!
Succéturnén Greatest 80s & 90s tog tjugo svenska städer med storm i november och december 2023, och i år kommer artistpaketet med 80-talets, och nu även 90-talets, hetaste artister tillbaka. Bland annat Nordman vars debutalbum, med superhiten ?Vandraren?, från 1994 såldes i helt osannolika 540 000 exemplar och de vann flera Rockbjörnar. 2023 fick Nordman en bejublad återkomst i Mello och fick en stor hit med ?Släpp alla sorger?.

I årets upplaga av Greatest 80s & 90s återfinns artister som har haft världshits, som Emilia med ?Big Big World? och Secret Service med ?Oh Susie? och ?Flash in the Night?, som de alltid lika aktuella popikonerna Lili och Susie med ?Oh Mama? och ?Whats the color of love? och många andra låtar. Från förra årets turné återfinns förstås Lasse Lindbom, med julens mest spelade låt, ?Tänd ett ljus?, som nyligen fick pris för över 50 miljoner streams, och omåttligt populära Snowstorm med sin superhit ?Sommarnatt?. Ett lika starkt kort från samma era är Factory som givetvis kommer spela sin massiva genombrottslåt ?Efter plugget?. Laguppställningen förstärks med det eviga kultbandet Svenne Rubins, med hits som ?Långa bollar på Bengt?, ?En gammal Amazon och ?Folköl och dunkadunka?.

LÄNGD: ca 2h 30min inkl paus
ÅLDERSGRÄNS 13 ÅR

Arrangör: Besterman & 1234 Entertainment

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen betalar ordinarie pris
Dec
4
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Carl Bagge
Jazzpianisten och bandledaren Carl Bagge har hunnit med ett par decennier i vitt skilda men framträdande sammanhang som samarbeten med Isabella Lundgren, Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet, Svante Thuresson, Robyn, Anne Sofie von Otter för att nämna några.

Våren 2024 släpper Carl Bagge ?Don?t Talk (Put Your Head on My Shoulder)?, uppföljaren till den kritikerrosade debuten ?Visitor? i eget namn som kom 2022. Han fortsätter här på samma spår som förra albumet med en fot i historien och en i framtiden.

? Hur tolkar man framtiden, den vet man ju ingenting om, säger Bagge. Det enda jag kan göra är att spela så bra jag kan med all min känsla och hjärta. Historien är för mig central i upplevelsen av musik. Jag växte upp med en musicerande far, Lars Bagge, och tog mycket intryck från hans kollegor och vänner; Monica Zetterlund, Toots Thielemans och Svante Thuresson, för att nämna några. I dem, och en stor skivsamling, hämtade jag inspiration som formade mina tidiga år innan jag i tonåren träffade nya vänner och medmusiker och kunde skapa något eget från allt det jag hade fått.

Med i studion och på turné är bland andra musikerna Jonas Kullhammar (tenorsaxofon), Martin Höper (kontrabas) och Adam Ross (trummor).

Konsertens längd: Cirka 2 timmar, inklusive paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Dec
5
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
BEGYNNELSEN
Efter ett utsålt succéår 2023 är de tillbaka, maffigare än någonsin!

Under hösten ger sig två av Sveriges mest populära poddare och TV-profiler ut på Sverigeturné med showen ?Begynnelsen? i samarbete med Perfect Day Media.

Carolina Gynning och Carina Berg, en duo som inte gått någon förbi. I podcasten ?Gynning & Berg? delar de med sig av sina liv på ett öppet och humoristiskt sätt. Nu lämnar de poddstudion och ger sig ut på vägarna med showen BEGYNNELSEN som citat: ?Inte är nån j*vla livepodd!? - i ren och skär Gynning och Berg anda.

När tjejerna äntrar scenen bjuds det på en show full av humor, dans, sång och (kanske) några visdomsord.

Regissör: Robin Muhr


Konsertlängd: Cirka 90 min, ingen paus
Arrangör: Perfect Day media
Dec
6
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Billy Opel
Billy Opel är en rolig prick!

Dalarnas svar på...ja, vem då? Finns det ens någon liknande artist?
Nej, vi tror faktiskt inte det.

Med sina humoristiska sånger och betraktelser har han redan charmat publiken i stora delar av landet, och nu är det äntligen dags för honom att komma till Gävle Teater igen.

Billy tar oss med på en resa in i låtskrivandets galna värld, och vi får höra om allt från banditdrömmar och takboxar till misslyckade bröllopsvisor och erotiska polisingripanden.
Man kan inte annat än bli glad!

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!

Välkommen!
Dec
6
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Våra minst älskade julsånger - En musikalisk julshow av och med Uje Br
Våra minst älskade julsånger
En musikalisk julshow av och med Uje Brandelius

Uje Brandelius har spelat politisk punkfunk med sitt band Doktor Kosmos i drygt trettio år. Han har gjort radio, skrivit barnböcker och stått på teaterscener. Han har överösts med Guldbaggar för sin film Spring, Uje, spring och till mångas förfäran varit med i Melodifestivalen.

Det enda han inte gjort är en julshow.

Ett faktum han rättar till med föreställningen ?Våra minst älskade julsånger? i november och december 2024.

Till julshowen Våra minst älskade julsånger så har Uje handplockat ett band för märkligast möjliga julstämning. Själv pratar Uje om influenser som Art Garfunkel och Bruno K. Öijer. Men även om det finns en tydlig frisyridé så vet ingen hur musiken kommer att låta. Troligtvis blir det som vanligt när Uje står på scenen: glömda sångtexter och alldeles för långt mellansnack. Men också roligt, svängigt, rörande, personligt, vackert och politiskt. Och lite skakande.

Föreställningens längd är cirka 90 min utan paus.

Arrangör: Gävle Konserthus
Dec
7
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 14:00-00:00)
 
Marionetteatern Romeo och Julia
Gudrun Dahlkvist DIRIGENT
Kalle Zerpe BERÄTTARE
Per Poc company

Romeo och Julia är inte bara en kärlekshistoria, det är också en gripande skildring av det absurda i olösta konflikter. Två unga älskande från rivaliserande familjer måste försvara renheten i sina känslor mot en fientlig omgivnings motgångar.
I denna unika familjeföreställning är det marionetter som tar huvudrollen och förkroppsligar karaktärernas känslor och handlingar. Ackompanjerade av Sergej Prokofievs mäktiga och vackra musik, väcks historien till liv på ett sätt som berör alla sinnen. En berättare leder publiken genom handlingen, vilket ger djup och förståelse till varje scen och varje känsla.


Rekommenderas från 4 år
Konsertlängd: ca 1 timme
Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Dec
8
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
Peter Carlsson & Kjell Gustafsson R&B Orchestra
Estradören Peter Carlsson tillbaka tillsammans med Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra!

Peter Carlsson är i särklass en av Sveriges bästa historieberättare och musiker. I denna unika föreställning blandar han historier och musik allt från Dan Andersson till Willie Dixon tillsammans med 9-mannabandet.
Peter Carlsson har en lång succéfylld karriär med Blå Grodorna (1993-2015) Med utsålda hus över hela landet och med lysande recensioner har Peter trollbundit publiken med sina berättelser och sånger.
Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra, med en svängande rhythmsektion samt blåssektion och dragspel i världsklass, har turnerat i hela Skandinavien de senaste 15 åren, och har givit ut 6 CD plus 3 CD tillsammans med Peter Carlsson.

Medlemmar i Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra:
Kjell Gustavsson: kapellmästare, trummor, sång. Tidigare medlem i Blå Grodorna
Mikael Westman: sång, percussion
Surjo Benigh: bas, sång
Per Lindh: gitarr, lapsteel, sång.
Anders Larsson: dragspel, klaviatur
Pär Grebacken: altsax, barytonsax, klarinett, sång. Tidigare medlem i Blå Grodorna
Bo Gustafsson: tenorsax, sång
Martin Lood: trumpet, sång
Martin Paulsson: trombon, sång

Föreställningens längd: Cirka 2 timmar och 40 minuter, inklusive paus.

Arrangör: Frippe Produktion AB.


Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen betalar ordinarie pris
Dec
8
Sön

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Glenn Miller Orchestra - Christmas Show 2024
Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers fantastiska repertoar samt ett antal senare skrivna musikarrangemang på julmelodier.

Om du älskar Glenn Millers musik, att svänga till julklassiker och en väldigt bra show, ja då är detta definitivt showen för dig!

Glenn Miller Orchestra Scandinavia bildades 2010 med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. Orkestern som utgår från Stockholm leds av trombonisten Jan Slottenäs och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I orkestern, som av många är internationellt ansedd som den främsta Glenn Miller-orkestern, ingår flera yngre jazzmusiker.

Föreställningslängd: 2,5 tim inkl 25 min paus
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Dec
12
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
El Nino
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Julia Bullock SOPRAN
Rachael Wilson MEZZOSOPRAN
Anthony Roth Constanzo KONTRATENOR
Davone Tines BASBARYTON
Gävle Symfoniorkester

JOHN ADAMS El Nino ? Juloratorium

Fira julens under med ett storslaget verk: John Adams El Nino ? Nativity Oratorio, under ledning av chefdirigent Christian Reif. Efter succén på The Metropolitan Opera i New York kommer dessa fängslande röster till Gävle ? sopranen Julia Bullock, mezzosopranen Rachael Wilson, kontratenoren Anthony Roth Costanzo och basbarytonen Davone Tines ? sammanflätas i detta mäktiga samtida oratorium.
El Nino är en förtrollande och djupt mänsklig tolkning av Jesu födelse, fylld av Adams blandning av minimalistiska pulser och svepande melodier. Denna unika uppsättning ger liv åt de bibliska berättelserna med en intensitet och skönhet som bara dessa verkliga mästare kan förmedla.


Längd ca. 1 tim 30 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Dec
15
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
Klas Hallberg - Att leva innan man dör! en skrattfest om livets allvar
Nu släpper vi loss endorfinerna, skrattar oss hesa och gör oss påminda om att vi ska leva innan vi dör.
Vi går en framtid till mötes som är kantad av ovisshet, och vi lever i en tid med geopolitisk oro, ekonomisk osäkerhet och klimatförändringar. Hur ska man förhålla sig till alla dessa orosmoln och hur ska man hitta en kompass inombords där man faktiskt kan både bli handlingskraftig och må bra utan att stoppa huvudet i sanden? Jag går loss om mina tankar kring allt detta samtidigt som vi garvar och hittar lusten att just leva medan vi ändå är här på jorden.
Känn dig hjärtligt välkommen till en allvarsam skrattfest om att leva innan man dör.
Boka biljett tycker jag. Nu direkt? Välkommen!
/Klas


Konsertlängd: Ca 90 min utan paus


Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle konserthus biljettkassa, tel 026-172900

Arrangör: Krall Entertainment AB
Dec
18
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Engman & Draupner - En julkonsert
Engman & Draupner
- En julkonsert -

Folkmusiktrion Draupner och Pär Engman (sångare i Mello-aktuella bandet Engmans Kapell) ger tillsammans sig ut på en intim och stämningsfull julturné.

Efter två år av slutsålda konserter är nu turen kommen för kvartetten att komma till Gävle Konserthus med sin julkonsert. Det kommer klinga av både svenska, irländska och amerikanska tongångar när kvartetten bjuder på kända och okända jullåtar. Vem vet, publiken kanske till och med kommer få sjunga med!

Pär Engman på sång och gitarr
Görgen Antonsson på fiol
Henning Andersson på 5-strängad fiol
Tomas Lindberg på 12-strängad gitarr och cittern

Föreställningens längd: Cirka 120 min, inklusive paus.

Konserthuset och biljettkassan och öppnar två timmar innan föreställningen börjar.
Restaurangen öppnar en timme innan föreställningen börjar.

Arrangör: Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Dec
19
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
A True Rock´n Roll Christmas Show
The Boppers & Rockabilly Fabulous är tillbaka med A True Rock?n Roll Christmas Show 2024!
Rock-Doo-Wop-kungarna The Boppers och powertjejerna Rockabilly Fabulous följer upp förra
årets succéshow med en ny landsomfattande turné, och i år ansluter sångerskan Jannica
Fernström till artistpaketet.
De är ett sammansvetsat gäng som tillsammans utlovar en glittrande och sprakande julshow,
med massor av genuin rock´n roll och nostalgi för alla rockälskare
The Boppers är legendariska med sin mix av rock?n roll, karisma och stämsång och tillsammans
framför artisterna både klassiska och rockiga jullåtar, samt härliga sprakande shownummer!
Till årets julshow planeras en hyllning till rockikonen Jerry Williams och det bjuds naturligtvis
också på många hits från åren som gått.
Detta fantastiska artistpaket garanterar årets svängigaste julshow, något utöver det vanliga, publiken
kommer bjudas på ett härligt gung så ingen kan sitta still.


LÄNGD: Ca 120 min inkl paus (ca 20 min)

Arrangör: Guppy Entertainment AB
Dec
20
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Weeping Willows
Weeping Willows presenterar julturnén "Songs of Winter"
Weeping Willows, ett av Sveriges mest älskade band, beger sig ut på julturné 2024. Med start den 5 december kommer bandet att sprida julstämning över hela Sverige med konserter i tolv olika städer.
Under julturnén "Songs of Winter" bjuder Weeping Willows på en blandning av älskade jullåtar och deras egna klassiska hits ? ackompanjerade av stråk, blås och keyboard. Det blir förtrollande kvällar som du inte vill missa.
- I år har vi i Weeping Willows tagit det väldigt lugnt. Därför ska det bli rejält roligt att komma ut och spela igen i december. Vi blandar låtar från våra populära julskivor med låtar från vår övriga repertoar. Detta blir våra enda spelningar i år förutom vår årliga konsert i Dalhalla, hälsar Magnus Carlson.
Weeping Willows blir förstärkta av Sara Edin på fiol, Goran Kajfe? på trumpet, Per ?Ruskträsk? Johansson saxofon/flöjt, Carolina Wallin Perez klaviatur/kör och Anders Kappelin på bas.Konsertlängd: 2 tim, utan paus


Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle konserthus biljettkassa, tel 026-172900

Arrangör: All Things Live Sweden AB
Dec
21
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Rock'n'Roll X-mas - The Refreshments, Frida Öhrn, Knock-Out Greg
Rock'n'Roll X-mas - The Refreshments, Frida Öhrn, Knock-Out Greg

Kom i julstämning med The Refreshments på deras årliga Rock'n'Roll X-mas-turné!

Följ med på en kväll fylld av svängig Rock'n'Roll i jultappning. Denna jul gästas bandet av den karismatiske Knock-Out Greg och den fantastiska sångerskan Frida Öhrn.

Sångaren och bassisten i Refreshments, Joakim Arnell är väldigt entusiastisk över årets gästartister på The Refreshments julturné Rock'n'Roll X-mas 2024. Han säger: "Det är en enorm glädje att få ha Knock-Out Greg och Frida Öhrn med oss på scenen i år. Greg är en fantastisk musiker med en otrolig känsla. Responsen på förra turnén var enorm och hans energi smittar verkligen av sig. Frida har en otrolig röst och en scenpersonlighet som lyser upp vilket rum som helst. Det har alla märkt som någonsin sett henne med Cookies 'N' Beans eller som soloartist. Tillsammans kommer de verkligen att höja julstämningen till nya höjder. Vi ser fram emot en magisk turné och att dela den med vår fantastiska publik."

Missa inte chansen att uppleva en oförglömlig julkonsert som får både hjärtat att glöda. Boka dina biljetter nu och säkra din plats på årets mest rockande julhändelse!

Konsertlängd: Cirka 2 timmar och 30 minuter, inklusive paus.

Arrangör: Headstomp Productions
Jan
9
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Gävle Symfoniorkester & Kungliga Musikhögskolan
Gävle Symfoniorkester i samarbete med Kungliga Musikhögskolan samlar åter lovande dirigentstudenter till en konsert under överseende av B. Tommy Andersson från KMH.

Gävle Symfoniorkester
Dirigenter: Jakob Aspenström, Jason Bae, Carl Nilsen, Luca Gliozzi, Ymar Caguing, Konstant?ns Petrenko

Program:
Jean Sibelius Finlandia, op. 26 (10 min)
Béla Bartók Hungarian Pictures, Sz. 97 (12 min)
Antonín Dvorák Symfoni nr 9, e-moll, op. 95 (42 min)


Konsertlängd: ca 1 tim 20 minuter utan paus
Rullstol platser bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen betalar ordinarie pris

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Jan
16
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Nyårskonserten 2025
NYÅRSKONSERTEN 2025
Firar JOHAN STRAUSS 200 år med SCHÖNBRUNN PALACE ORCHESTRA FRÅN WIEN

2025 kommer Schönbrunn Palace Orchestra från Wien ge extra glans till sina traditionella nyårskonserter i Skandinavien. Detta för att fira 200-årsdagen av, "Valskungen", Johann Strauss, vars musikaliska arv fortsätter att förtrolla människors hjärtan runt om i världen.

Johann Strauss föddes i Wien 1825 och formade sin tids musik som ingen annan. Med sina valser, polkor och operetter skapade han tidlösa mästerverk som än idag anses vara symbolen för den wienska musiktraditionen. 2025 är det 200 år sedan hans födelse, och detta betydelsefulla jubileum kommer att firas världen över.

Schönbrunn Palace Orchestra, känd för sina enastående tolkningar av Strauss och andra kompositörer från den klassiska wienperioden, kommer att använda detta speciella tillfälle att hedra ?Valskungens? musikaliska arv. Med sina framträdanden i slottet Schönbrunns magnifika salar har orkestern gjort sig ett namn och blivit en kulturell ambassadör för Wien. Schönbrunn Palace Orchestras nyårskonserter i Skandinavien är en höjdpunkt i den internationella konsertkalendern. 2025 gästar turnén Danmark, Sverige, Norge, Finland och Estland med en unik hyllning till Johann Strauss.

År 2025 är ett speciellt jubileum för Johann Strauss, och Schönbrunn Palace Orchestras nyårskonserter i Skandinavien erbjuder en unik möjlighet att fira denna betydelsefulla händelse. Med sitt mästerliga framförande av Strauss verk och spridningen av den wienska musiktraditionen kommer dessa konserter inte bara att frambringa feststämning vid årsskiftet, utan även skapa oförglömliga ögonblick för publiken och bära arvet från "Valskungen" vidare över hela världen.
nyarskonserten.se

Konsertlängd: Ca 2 tim 25 min inkl.paus

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle konserthus biljettkassa, tel 026-172900

Arrangör: Julius Production & PH int Music And Great Entertainment
Jan
17
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Svensk musik- då och nu
Jessica Cottis DIRIGENT
Torleif Thedéen CELLO
Gävle Symfoniorkester

TEBOGO MONNAKGOTLA "The Robin"
S. D. SANDSTRÖM Cellokonsert
W. STENHAMMAR Symfoni nr 2

Här får musikalisk innovation och tradition mötas under ledning av den av Gävlepubliken uppskattade dirigenten Jessica Cottis. Tillsammans med den världscellisten Torleif Thedéen blir det en konsert som blir en hänförande upplevelse för alla sinnen.
Kvällen inleds med Tebogo Monnakgotlas "The Robin", ett verk som med sin lekfullhet och djup skapar en omedelbar koppling till naturens underverk. Därefter intar Torleif Thedéen scenen med Sven-David Sandströms Cellokonsert, ett kraftfullt och emotionellt stycke som garanterat kommer att visa Thedéens mästerlighet och känsliga tolkning.
Efter paus rundas kvällen av med Wilhelm Stenhammars Symfoni nr 2, ett mästerverk av svensk romantisk musik som med sin storslagenhet och melodiska skönhet står som en hyllning till den nordiska själen. Stenhammars unika förmåga att väva samman djupa känslor med lysande orkestrering gör detta verk till en perfekt avslutning på en magisk musikafton.

Längd ca. 2 tim, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Jan
26
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
Stora Dialektshowen - Av och med Fredrik Lindström
Stora Dialektshowen

Den omåttligt hyllade programledaren och språkexperten Fredrik Lindström är just nu ute på Sverigeturné med "Stora Dialektshowen ? Av och med Fredrik Lindström". Unikt med showen är det specialskrivna materialet för varje ort som Fredrik och hans sidekick Helena Lindegren besöker. I showen dissekeras frågor som varför dialekter finns, varför de låter som de låter och allt däremellan. Showen regisserades av Emma Peters och hade premiär i Falun i mars. Dagens Nyheter skrev att det är "årets roligaste lektion", Aftonbladet gav showen fyra plus och Falu-Kuriren beskrev Fredrik som "landets finurligaste expert". Den 26 januari kommer Fredrik Lindström tillbaka till Gävle Konserthus!
Hur många dialekter finns det egentligen i Sverige? Vem bestämmer vad som är ett språk och vad som är en dialekt? Heter det kex eller tjex? Har även djur dialekter? Fredrik Lindström är en av landets mest älskade programledare och språkexperter. Han har tidigare släppt den kritikerrosade boken "100 svenska dialekter" som kom att älskas av svenskarna och blev startskottet för arbetet med "Stora Dialektshowen". Under sina år har han stött på otaliga frågor om språk generellt och dialekter i synnerhet. Nu ger han svar på en del av frågorna i sin nya show!

? Det här är den första föreställningen jag gör om språk. Jag har märkt hur intresserade folk är av ämnet och det finns alltid tusen frågor om varför det finns dialekter, varför man pratar olika och var olika ord och uttryck kommer ifrån. Nu får jag äntligen göra en publikföreställning på det här temat, och dessutom möjlighet att anpassa showen varefter vi är! Ungefär en tredjedel av föreställningen är speciellt utformad för orten ifråga och fokuserar på den lokala dialekten, säger Fredrik.
I "Stora Dialektshowen" får publiken på ett underhållande sätt fördjupa sig i våra svenska dialekter. Det är en rolig, sketchig och faktabaserad show där publiken får en genomgång i de stora frågorna men också grotta ner sig i sina egna dialekter. Gnäller de verkligen i Västerås och är göteborgare så himla glada? Varför pratar en del människor mer dialekt när de blir arga eller när de har sex? Vilken är landets mest obegripliga dialekt? Med sig på scen har han skådespelerskan Helena Lindegren, en sidekick som hjälper Fredrik att visualisera och illustrera showen.
? Helena är en alldeles perfekt sidekick! Hon kan sjunga, dansa, spexa och kommer lyfta showen till nya höjder, säger han. Hon har också mycket erfarenhet av improvisation och det är perfekt, eftersom varje kväll kommer att bli annorlunda här. Och så är hon förstås en jäkel på att härma dialekter!
"Stora Dialektshowen" hade premiär på Magasinet i Falun den 16 mars och spelas hela 2024 och våren 2025 runtom i landet.


Längd: Cirka 90 minuter, ingen paus.
Arrangör: Kahlo AB
Feb
6
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Annamia Larsson
Rodolfo Barraez DIRIGENT
Annamia Larsson HORN
Gävle Symfoniorkester

H. ABRAHAMSEN Märchenbilder
K. ATTERBERG Hornkonsert
W. A. MOZART Symfoni nr 38 "Prag"

Föreställ dig en kväll där varje ton berättar en historia och varje stycke öppnar en dörr till en annan värld. Under dirigent Rodolfo Barraezs ledning och med Gävle Symfoniorkesters lysande hornist Annamia Larsson blir denna konsert att bli en musikalisk resa du inte vill missa.
Kvällen börjar med Hans Abrahamsens "Märchenbilder", en drömlik samling av musikaliska sagor som kommer att förföra er med sin subtila skönhet och fantasi. Detta följs av Kurt Atterbergs Hornkonsert, framförd av Annamia Larsson, vars mästerliga teknik och passionerade tolkning kommer att lämna er andlösa. Atterbergs verk är en hyllning till det nordiska landskapet, fyllt med djup och dramatik.
Kvällens final är Mozarts Pragsymfoni, ett verk som med sin elegans och kraftfulla uttryck cementerar Mozarts plats som en av historiens största kompositörer. Symfonin, skriven som en hyllning till den tjeckiska huvudstaden, kombinerar ljuvlig melodisk skönhet med en arkitektonisk precision som bara Mozart kan åstadkomma.
Rodolfo Barraez och Annamia Larsson tillsammans med denna otroligt dynamiska repertoar lovar en kväll fylld av upptäckter och förtrollning.

Längd ca. 1 tim 45 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Feb
21
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Sagostund
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Ksenija Sidorova ACKORDEON
Gävle Symfoniorkester

J. LOPEZ Uruppförande
V. TROJAN Fairytales
L. JANACEK Jenufa Rhapsody, Arr: Max Schönherr, 1940

Under ledning av chefdirigent Christian Reif och med den banbrytande ackordeonstjärnan Ksenija Sidorova omdefinieras gränserna för klassisk musik! Denna unika konsert bjuder in er till en värld där tradition möter innovation, och där varje verk skapar en ny berättelse.
Kvällen sparkar igång med ett spännande nytt verk av Jimmy Lopez, speciellt beställt för att utmana och inspirera både musiker och publik. Var först med att uppleva framtiden inom klassisk musik och låt er förföras av Lopez's fräscha toner och djärva harmonier.
Därefter tar Ksenija Sidorova scenen med sitt ackordeon för att förtrolla er med Vaclav Trojans "Fairytales". Sidorovas ekvilibrism förvandlar ackordeonen till en orkester i miniatyr, och hennes tolkning av Trojans sagovärld kommer att föra er till magiska platser långt bortom det vardagliga.
Avslutningsvis presenterar vi Leos Janaceks "Jenufa Rhapsody", ett kraftfullt och emotionellt verk som speglar den mänskliga själens djup. Under Christian Reifs passionerade ledning kommer orkestern att utforska Janaceks rika musikaliska landskap, fyllt av dramatik och skönhet.
Upplev en extraordinär kväll, där Christian Reif och Ksenija Sidorova leder oss genom en odyssé av ljud och känslor.

Längd ca. 1 tim 45 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Feb
22
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
THE EDDIE MEDUZA STORY-DÅREN Ä LÖS
The EDDIE MEDUZA Story - Dåren ä lös

Ralf Gyllenhammar frontar ny hyllning av rockkungen Eddie Meduza


Äntligen är det dags för en högkvalitativ hyllning av den legendariske rockaren Eddie Meduza, eller Errol Norstedt som han egentligen hette. Eddie Meduza har efter sin död 2002 fått kultstatus och älskas innerligt av tusentals fans runt om i landet.
Showen The Eddie Meduza Story har premiär på Nöjesteatern i Malmö 7 november, med ett av Eddies absolut största fans, Ralf Gyllenhammar, från bandet Mustasch, som frontfigur i showen.
Errol Norstedt hade en mångfasetterad personlighet och har av många kallats ett musikaliskt geni. I The Eddie Meduza Story får publiken följa hela hans resa från en mobbad och rotlös tolvåring, som redan hade bott på ett trettiotal olika platser, till livet som firad rockstjärna som slog publikrekord och hade stora listframgångar samtidigt som han brottades med personliga problem.
Eddie Meduza var en artist som ofta blev missförstådd. Många förstod inte hans ironi och att texterna skrevs med glimten i ögat. Det har tagit tid, men nu har Errol Norstedt äntligen fått en välförtjänt upprättelse, och gått från att ha varit hatad av företrädare för finkulturen till att nu vara rejält hyllad.
Errols låtar har spelats in i olika versioner av många andra artister inklusive några av Sveriges största dansband som bland andra Lasse Stefanz.
The Eddie Meduza Story ? Dåren ä lös är en helt galen show och samtidigt en kärleksfull hyllning till en av våra största artister. Showen kommer pendla mellan skratt och gråt. I centrum står närmare trettio av Eddies mest älskade och hatade låtar som bland andra ?Gasen i botten?, ?Reaktorn läck i Barsebäck? ?Ragga runt?, ?Midsommarnatt?, ?Volvo?, ?Punkdjävlar? och många fler.
Våren 2025 åker The Eddie Meduza Story ? Dåren ä lös ut på stor sverigeturné med premiär i Halmstad 14 februari 2025.


LÄNGD: ca 2h 15min inkl paus
PAUS: JA
ÅLDERSGRÄNS 13 ÅR

Arrangör: Julius Production, Besterman & 123 Entertainment
Mar
1
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
NANNE THE BEST-THE MUSIC OF TINA TURNER
Nu kommer äntligen en hyllningsshow till en av de absolut största kvinnliga artisterna någonsin - Tina Turner - med låtarna som har betytt allra mest. The Best är namnet på Nanne Grönvalls hyllningskonsert till kvinnan som tidigt inspirerade henne att själv våga satsa på musiken. The Best är sprängfylld med Tina Turners oförglömliga hits, och är samtidigt en personlig hyllning till en av vår tids största stjärnor. Tinas karriär spänner över mer än 60 år och innehåller några av de största soul och rocklåtarna som har skrivits. Hon är också en av de absolut största förebilderna för dagens kvinnliga artister.

Om någon kan kallas Sveriges Tina Turner, så är det med rätta Nanne Grönvall. För att göra Tina Turners alla hits rättvisa krävs det just den pondus och det tryck i rösten som Nanne har. Att hon dessutom rör sig helt obehindrat på scenen i skyhöga pumps med stilettklackar är pricken över i.

- Tanken på att göra en hyllningsshow till Tina Turner har funnits länge. När Nanne fick en lucka i sitt schema och hade möjlighet att göra detta, tillsammans med oss i teamet bakom, var vi inte sena att trycka på startknappen, berättar Peter Besterman, som är en av Sveriges mest rutinerade turné- och scenproducenter.

- Jag växte upp med hennes musik och blev helt knockad första gången jag hörde hennes röst och ännu mer när jag, som liten, såg Tina på tv. Hennes energi gick rätt genom tv-rutan, och likaså när jag som vuxen såg henne live för första gången. Hon har alltid varit en stor inspirationskälla för mig, musikaliskt såväl som artistiskt, med sin kärlek till musiken, livskraften och publiken, säger Nanne Grönvall.

LÄNGD: ca 90 min utan paus

ÅLDERSGRÄNS 13 ÅR


Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris.
Mar
6
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Martin Fröst
Martin Fröst DIRIGENT & SOLIST
Gävle Symfoniorkester

W. A. MOZART Trollflöjten, uvertyr
BARTOK, BRAHMS, FRÖST Dance Mosaic
F. MENDELSSOHN Symfoni nr 3 "Skotska"

Varje konsert med Martin Fröst är en enastående musikalisk resa, här får du möta honom i dubbelrollen som dirigent och solist! Denna oförglömliga kväll bjuder på ett program som sträcker sig från Mozarts geniala över till folkliga rytmer och den romantiska storheten i Mendelssohns symfoni.
Starta kvällen med en sprakande inledning genom Mozarts uvertyr till Trollflöjten, ett verk som omedelbart fångar lyssnaren med sin lekfullhet och dramatiska intensitet. Låt dig sedan svepas med i "Dance Mosaic", ett medley som förenar Bartoks, Brahms och Frösts verk, där Martin Fröst inte bara visar upp sin dirigenttalang utan även sin oöverträffade skicklighet som klarinettist. Denna unika sammansättning lovar att bli en färgstark och rytmisk upplevelse som hyllar dansens mångsidiga värld.
Kvällen avrundas med Mendelssohns "Symfoni nr 3", även känd som "Den skotska". Med Martin Fröst vid rodret garanteras du en kväll där musikalisk briljans och emotionellt djup går hand i hand.

Längd ca. 1 tim 30 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Mar
14
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Liszts pianokonsert
Eugene Tzigane DIRIGENT
Eva Gevorgyan PIANO
Gävle Symfoniorkester

C. M. VON WEBER Friskytten, uvertyr
F. LISZT Pianokonsert nr 2
C. NIELSEN Symfoni nr 5

Känn kraften i musikens dynamik när dirigenten Eugene Tzigane och det pianistiska underbarnet Eva Gevorgyan tar plats på Gevaliasalens scen för en oförglömlig konsertkväll! Konserten inleds med en resa till operans värld med Carl Maria von Webers uvertyr till Friskytten ? ett verk som är lika medryckande som det är dramatiskt.
Därefter tar Eva Gevorgyan plats vid tangenterna i Franz Liszts andra pianokonsert nr 2, en uppvisning av virtuos briljans och djupa känslor, framförd med en teknisk precision och expressivitet som fängslar och inspirerar. Gevorgyans tolkning blir en upplevelse som bokstavligen dansar genom varje nyans av Liszts vision.
Kvällen avslutas med Carl Nielsens episka Symfoni nr 5, en komposition som med sina kraftfulla kontraster och komplexa strukturer är en hyllning till den mänskliga andens beständighet och kreativitet. Under Tziganes skickliga ledning kommer symfonin att ta liv och ge uttryck för kamp och triumf, som fångar essensen av den mänskliga erfarenheten.


Längd ca. 1 tim 40 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Mar
22
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 14:00-00:00)
 
Babblarna & Tjingeling-affären
Efter 950 färgglada föreställningar med Babblarna, kommer en helt ny svängig och interaktiv musikal för småttingar, ?Babblarna & Tjingeling-affären?.
Babblarna har byggt en affär där man kan köpa massor av roliga saker och få sånger på köpet! Barnen i publiken får hjälpa Klonk att ?Tjingeling-plinga? när Babblarna handlar. Bobbo vill handla först och Babba tar betalt. Diddi förvandlar hela affären till en buss och låter vägen svänga både hit och dit. Dadda vill köpa spik och brädor för att bygga en trädkoja. Doddo vill trolla och köper en magisk trollerihatt. Bibbi köper målarfärg och låter barnen i publiken välja vilka färger som den stora penseln ska måla med. Vi flyger över kullarna ? sträck ut armarna och följ med!
I Babblarnas musikaler får alla barn alltid vara med och språkleken står i fokus.
Föreställningen framförs med tal, tecken, sång och dans.

Rekommenderad ålder 2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte vill sitta still.

Alla i publiken behöver en biljett, även de som sitter i knäet."

Lämna barnvagnen hemma eller i bilen. Ta gärna med sittkudde för barnet att sitta på.


Föreställnings längd: ca 45 min utan paus
Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900

Arrangör: Mys Artisteri AB

www.babblarna.se/live
Mar
29
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 14:00-00:00)
 
Kompositören är död
Christian Reif CHEFDIRIGENT
VÄRD Meddelas
C. SAINT-SAENS Danse Macabre
J. HALVORSEN Norska äventyrsbilder
N. STOOKEY The composer is dead

I Nathaniel Stookeys musikaliska mordgåta Kompositören är död kan mördaren sitta var som helst i orkestern! Följ med när inspektören försöker ta reda på vem i Gävle Symfoniorkester som har mördat kompositören. På pulten möter vi chefdirigent Christian Reif i en familjekonsert som inleds med Camille Saint-Saens Danse Macabre och Johan Halvorsens Norska äventyrsbilder.
Passar små och stora barn från 8 år.

The Composer is Dead av Nathaniel Stookey har blivit ett av de mest spelade orkesterverken under 2000-talet. Verket beställdes av San Francisco Symphony och är likt Prokofjevs Peter och vargen, där en berättare presenterar symfoniorkesterns instrument på ett pedagogiskt och underhållande sätt. När Nathaniel Stookey fick uppdraget bestämde han sig för att skapa en spännande mordgåta, där varje medlem i orkestern är en misstänkt. Texten skrevs av Lemony Snicket, pseudonym för den framgångsrika författaren Daniel Handler. Både Stookey och Handler har ibland själva agerat berättare i verket.

I verket hörs bland annat en ovanlig duett för tuba och harpa. Avslutningen innehåller musikaliska citat från berömda verk med koppling till döden, som requiem och begravningsmarscher. På frågan om att beskriva texten till The Composer is Dead svarade Lemony Snicket: "Boo hoo!"

Rekommenderas från 8 år
Konsertlängd: ca 1 timme
Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Apr
4
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Je m´appelle Agneta
Kliv in i Emma Hambergs fantastiska universum när romansuccén blir teater. En befriande och inspirerande scenföreställning om kvinnokroppen, libido, om att bejaka livet, friheten att få vara sig själv och göra som man vill!
När Emma Hamberg roman "Je m?appelle Agneta" utkom 2021 var succén ett faktum. Berättelsen om en kvinna som slår sig fri från vardagens trista bojor och börjar njuta av livet rymmer både längtan och igenkänning. Boken har älskats av läsare och sålts i över 350 000 exemplar. I höst blir den omåttligt populära "Je m?appelle Agneta" teater!
? Att Sveriges osynligaste kvinna får ta plats på scenen är så vackert. Den här föreställningen är Agnetas, och inget står i vägen för henne. Tillsammans med bästa Anna Blomberg ska här
hittas färger, vecklas ut vingar och levas fullt, jädra ut. Jag kan knappt bärga mig, säger författaren Emma Hamberg.
När den tokhyllade boken nu blir teater står det kvinnliga perspektivet helt i fokus. Huvudrollsinnehavarna Anna Blomberg och Dag Malmberg möts på scen som Agneta och Einar. Manus är skrivet av Marie Persson Hedenius ("En man som heter Ove") och Anna Granath står för regi med en nästintill helt kvinnlig produktion.
Varmt välkomna!

Föreställningens längd: Cirka 2 tim inkl 20 minuter paus

Arrangör: Lifeline Entertainment ABRullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen betalar ordinarie pris
Apr
11
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Chaplin songs
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Camilla Tilling SOPRAN
Gävle Symfoniorkester
Heliga Trefaldighets Vokalensemble
Järvso Kyrkas Vokalensemble

L. BERNSTEIN Candide, uvertyr
K. WEILL Symfoni nr 2 "Symphonic fantasy"
D. NELSON Chaplin Songs

Stig in i en värld där musik och röst förenas under ledning av chefdirigent Christian Reif. Tillsammans med den strålande sopranen Camilla Tilling och vokalensemblerna från Heliga Trefaldighets Kyrka och Järvsö Kyrka, blir det en kväll fylld med musikaliska mästerverk som kommer att beröra, underhålla och inspirera.
Kvällen inleds med Bernsteins uvertyr till Candide ? en sprudlande och energisk öppning som sätter tonen för en oförglömlig musikupplevelse. Därefter tar Kurt Weills Symfoni nr 2 (Symphonic fantasy) er med på en emotionell resa genom skiftande landskap.
Kvällens höjdpunkt är utan tvekan "Chaplin Songs" av Daniel Nelson, där Camilla Tillings kristallklara sopran tillsammans med de harmoniska vokalensemblerna förmedlar den tidlösa charmen och djupet i Chaplins värld. Denna unika sammansättning av musik och text lovar att vara en sann njutning för alla sinnen.

Längd ca. 1 tim 45 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Apr
17
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Bartoks pianokonsert
Carlos Miguel Prieto DIRIGENT
Vadim Kholodenko PIANO
Gävle Symfoniorkester

M. DE FALLA El amor brujo svit
B. BARTOK Pianokonsert nr 3
SYMFONI MEDDELAS

Möt musikens passionerade kraft med dirigenten Carlos Miguel Prieto och den internationellt hyllade pianisten Vadim Kholodenko i en konsert som utstrålar virtuositet och känslomässigt djup. Känn den eldiga andan av Spanien i Manuel de Fallas "El amor brujo", ett verk som väver samman flamencorytmer och andalusiska folkmelodier till en suggestiv dansritual.
Följ sedan med till det djupt uttrycksfulla landskapet i Bela Bartoks tredje pianokonsert, framförd av Vadim Kholodenko vars fängslande teknik och sublima tolkning ger nytt liv till denna sista och lyriskt förföriska komposition av den ungerska mästaren.
Denna kväll är en sann musikalisk fest ? låt Prieto och Kholodenko ta dig med på en oförglömlig resa av rytm, melodi och mästerlig musikalitet!

Längd ca. 1 tim 30 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Maj
9
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Gryning
Chloé van Soeterstède DIRIGENT
Tobias Feldmann VIOLIN
Gävle Symfoniorkester

R. PANUFNIK Modlitwa (Prayer)
A. PÄRT Fratres
R. VAUGHAN WILLIAMS The Lark Ascending
A. DVORAK Symfoni nr 6 D-dur

Chloé van Soeterstède är en ofta efterfrågad dirigent hos Gävlepubliken och här bjuder hon, tillsammans med violinisten Tobias Feldmann, på en musikalisk afton där känsla och skönhet står i centrum. Konserten tar dig med på en resa genom tid och emotioner, med verk som rör vid själens djupaste strängar.
Kvällen inleds med Roxanna Panufniks "Modlitwa" (Prayer), ett verk som med sin innerliga skönhet bjuder in till eftertanke och inre frid. Därefter följer Arvo Pärts "Fratres", ett minimalistiskt mästerverk som med sina hypnotiska repetitioner och sublima harmonier skapar en tidlös upplevelse av kontemplation och andlighet.
Höjdpunkten för kvällen är Ralph Vaughan Williams "The Lark Ascending", där Tobias Feldmanns violin tar oss med på en gripande resa genom den idylliska engelska landsbygden. Hans tolkning av detta älskade stycke garanterar en förtrollande upplevelse som lyfter själen.
Kvällen avrundas med Dvoraks Symfoni nr 6, ett verk fyllt av liv, energi och folkliga melodier som speglar kompositörens kärlek till sitt tjeckiska arv. Under van Soeterstèdes passionerade ledning kommer symfonin att blomstra och fylla rummet med en känsla av jubel och gemenskap.

Längd ca. 1 tim 40 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Maj
11
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 20:00-00:00)
 
FOREVER JACKSON
Michael Jacksons fans, gör er redo! 2025 kommer Forever Jackson ? Europas främsta Jackson-tribute ? till Gävle. 11 maj kan du uppleva magin hos The King of Pop i Gävle Konserthus.

I showen Forever Jackson hyllar Robin Parsons den bortgångna stjärnan med ett liveframträdande som fångar Jacksons unika toner och danssteg. Parsons, som 2003 uppträdde The King of Pop himself, återger varje detalj med stor respekt. Från rösten, dansen, och kläderna, ner till Jacksons minsta manér ? inget lämnas åt slumpen. För att återskapa MJ:s ikoniska look bär Parson en teatersminkning, som tar två timmar att skapa.

Showen ramas in av ett liveband med musiker som tidigare har ackompanjerat storheter som Beyonce och Katy Perry, och ett dynamiskt dansteam som tar Jacksons klassiska rörelser in i nutidens.

Med visuella effekter och en låtlista för alla åldrar, från Jackson 5 till solo hits som "Billie Jean" och "Smooth Criminal" erbjuder Jackson Forever en toppupplevelse för alla.

Konsertens längd: Cirka 2 timmar och 10 minuter, inklusive paus.

Arrangör:FKP Scorpio
Maj
22
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Sånger kring midnatt
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Ilya Gringolts VIOLIN
Gävle Symfoniorkester

V. COLEMAN Tracing Visions
A. SCHNELZER Violinkonsert
K. REINECKE Symfoni nr 3

Säsongsavslutning! En helkväll under ledning av Christian Reif tillsammans med den virtuose violinisten Ilya Gringolts där varje verk bär på en egen unik historia och känsla.
Konserten inleds med Valerie Colemans "Tracing Visions", ett modernt verk som med sin dynamiska och färgstarka musik bjuder in till en resa genom ljud och känslor, och utforskar musikens gränslösa möjligheter. Därefter tar Ilya Gringolts över scenen med Albert Schnelzers violinkonsert, ett stycke som kombinerar djup emotionell kraft med teknisk briljans. Gringolts tolkning lovar att vara en fascinerande uppvisning av passion och precision.
Avsluta kvällen med Carl Reineckes tredje symfoni, ett verk som med sin romantiska skönhet och melodiska rikedom fungerar som en perfekt avrundning av konserten. Under Reifs ledning kommer denna symfoni att framföras med en intensitet och känslighet som lyfter fram dess tidlösa skönhet.
Denna konsert med Christian Reif och Ilya Gringolts är en unik möjlighet att uppleva musikens makt att beröra, inspirera och förena. Varje verk på programmet har valts för att skapa en afton av oförglömliga musikaliska upplevelser.


Längd ca. 1 tim 45 min, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

» Annonser «

» Annonser «