DalaDansen.se lördag 28 jan 2023, Online: 18

DalaDansen
 

Meny

» Startsidan» Annonsera

» Julgransplundring» Skidor» Snödjup

» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Åre (2) » Fagersta (1) » Falun (36) » Gävle (73) » Leksand (1) » Ludvika (1) » Mora (1)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Senaste nytt från Gävle!

73 st Nöjen i Gävle!

Jan
29
Sön

Gävle Teater , (kl. 15:00-00:00)
 
Dockteatern Tittut - Årstiderna 2-4 år
Knopp. Blad. Blomma. Vår. Sommar. Höst. Vinter.
Alla rymmer de hopp, liv, början och ett slut. Allt beroende av varandra. Evigt sammankopplat och oundvikligt.
I denna föreställning vill Tittut sprida värme när vi upptäcker poesin i livet och ser det stora i det lilla.
Med utgångspunkt i De fyra årstiderna av Antonio Vivaldi tolkas musiken på ett nyskapande vis och blir föreställningens ryggrad,
nervsystem och hjärta. Vi möter livet och årstiderna genom dockor, konst, rörelse och objekt.

Föreställningens längd: 30 min
Onumrerad salong
Feb
5
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 14:00-00:00)
 
Bamse och Sjörövarskatten
Bamse - Sjunger & Dansar

Varmt välkomna till en nyskriven teaterföreställning om jakten på den försvunna skatten med Bamse och Lille Skutt i huvudrollerna.

Bamse och Sjörövarskatten är en spännande och fartfylld föreställning för hela familjen. Bamse och Lille Skutt beger sig till Söderhavet, efter att ha hittat en bortglömd gammal skattkarta på Farmors vind.

Väl på plats inser de goda vännerna att de inte är ensamma. På samma ö befinner sig nämligen Kapten Buster och hans matros Stollen som fått nys om kartan och skatten. I stället för en lugn och behaglig resa i Söderhavet för Bamse och Lille Skutt väntar ett äventyr med spänning, action och oväntade händelser i jakten på skatten.

Bamse och Sjörövarskatten är en interaktiv föreställning, där Bamse och Lille Skutt behöver publikens hjälp för att lösa problem som dyker upp längs vägen fram till skatten. Vilka kommer egentligen hitta skatten först och få med sig den hem?

Längd: Ca 50 minuter.

Efter föreställningen är det meet & greet för alla som vill säga hej till karaktärerna och kanske få en riktig Bamsekram.

Om BAMSE på turné:
Bamse Productions har under de senaste åren producerat en rad olika teaterföreställningar som turnerat över hela Sverige med vår allra käraste björn i huvudrollen. Dräkterna är specialsydda och i Bamse och Sjörövarskatten är det första gången vi får möta Kapten Buster (rösten görs av Markoolio) och Stollen i ett live-sammanhang. Bamse och Sjörövarskatten är skriven och producerad av Kenny Mattsson.


Föreställningens längd: Ca 60 min

Arrangör: Bamse Production AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900. Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Feb
9
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Under kepsen på Bengan Jansson
En dragspelevinks betraktelser
Bengan Janson - tangentekvilibrist med glimten i ögat. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musikkomikens värld. Detta varvat med underfundigheter och låtar ur Allan Edwalls låtskatt. Konserten kryddas med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30-åriga karriär.

Föreställningslängd: 1 tim 20 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
10
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Gävle Symfoniorkester -Korngolds violinkonsert
Gävle Symfoniorkester
Christian Reif DIRIGENT
Stefan Jackiw VIOLIN

E. OGONEK As though birds
E. KORNGOLD Violinkonsert
D. SHOSTAKOVICH Symfoni nr 10

Erich Wolfgang Korngold var en produktiv kompositör i filmmusikens tidiga dagar i Hollywood och var inte främmande för kraftfull orkestrering och romantiska melodier, en förebild för många av dagens filmmusikkompositörer. Hans violinkonsert har allt detta och mer - en djävulskt svår tredje sats som ofta gjort att många violinister vänt sig bort från partituret. Stefan Jackiw beskrivs ofta av kritikerna att spela just Korngolds violinkonsert med "utmanande virtuositet" och "hjärtskärande skönhet".
En "optimistisk tragedi" eller ett porträtt av en diktator? Vad beskriver Shostakovichs 10:e symfoni bäst? Vilka känslor väcker det i dessa osäkra tider? Är det historien som upprepar sig?

Konsertens längd: ca 1 tim 50 min inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Fredagsserien - Lilla Fredagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris

Feb
11
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
10cc
Brittiska rockbandet 10cc ? med sångaren och basisten Graham Gouldman i spetsen, har sedan glansdagarna på 70-talet lyckats med det omöjliga ? att tillfredsställa både sina fans och kritiker i över 50 år. Med sin säregna ljudbild och musikaliska passion för teknisk skicklighet och komplexa uppbyggnader har 10cc sedan starten lyckats paketera sin musik i ett snyggt popfodral som både fängslar och fascinerar på samma gång. Med över 30 miljoner sålda album och otaliga listettor- och placeringar på radiostationer runt om i världen har britterna från Manchester letat sig in i de flesta hem.

Längd: CA 90 min, ingen paus.

Åldersgräns 13 år

Arrangör: KLBR Live Entertainment AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Feb
12
Sön

Gävle Teater , (kl. 15:00-00:00)
 
Cataracta ? En sinnlig dansupplevelse från 4 år
Välkommen till vår vattenvärld! Här kommer ni möta figurerna H2 och O som undersöker hur vattnets kretslopp pågår utanför och inuti oss genom lekfulla experiment. En tankeväckande föreställning om vatten ? som är en förutsättning för allt liv på jorden. Framework Dancing Art

Föreställningslängd ca: 30 min
Onumrerad salong
Feb
12
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
Gävle Gospel
Välkommen till en härlig gospelfest!

Tillsammans med Triple & Touch, den sydafrikanska gruppen Star Choir och Gävle Gospels masschoir med 350 sångare under ledning av Anki och Magnus Spångberg, är du välkommen till en konsert fylld av medryckande gospel och afrikanska rytmer.

TRIPLE & TOUCH
Triple & Touch, Ken Wennerholm och Göran Rudbos gemensamma historia började redan 1983! Från gatumusikanter till stora TV-shower som Musikjägarna, programledare för Melodifestivalen, julturnéer, kör- och storbandskonserter. Sedan 2005 har de, förutom många andra olika uppdrag, ägnat större delen av sin tid med organisationen Star for Life, där de hjälper unga att förverkliga sina drömmar. Ett arbete som mynnat ut i att de tilldelats Konungens guldmedalj. Om man säger att de ?gjort allt? under sina år tillsammans så är det i princip sant. Inte minst har Ken och Göran träffat oändligt många körer, både i Sverige och utomlands de senaste 15 åren, ofta tillsammans med Anki och Magnus Spångberg.

STAR FOR LIFE OCH GRUPPEN STAR CHOIR
Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika. Arbetet drivs i stiftelseform. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker deras coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning, att ta hand om sin hälsa och att fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle. Star for Life finns idag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia. Fram till idag har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life metodiken. Gävle Gospelfestival gästas av den sydafrikanska gruppen Star Choir.

ANKI OCH MAGNUS SPÅNGBERG
Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skolas i Örebro. Star for Life upptar numera mycket tid för båda två med Magnus som kapellmästare och Anki som körledare. Under 25 år har de varit musikansvariga för Stockholm Gospel, numera Svenska Gospelverkstaden. Båda hämtar inspiration i de afroamerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och de har haft ett mångårigt samarbete med Cyndee Peters. De har även varit körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m.fl. Anki och Magnus arbetade även med körprojektet ?Toner för Miljoner? under 7 år. Sedan 2013 driver de projektet ?Sjung med Spångberg? i Örebro, en kör öppen för alla, med ca 400?500 sångare.

Arrangörer: Gävle Gospel i samarbete med Gävle Konserthus, Sensus, Bilda, Gävle Kristna Råd, Betlehemskyrkan och Nöjespoolen.

Evenemangets längd: Ca 2 tim, ink paus

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar Ordinarie pris.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Feb
15
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
The Groove
The Groove

Tajt jazztrio med fantasifullt samspel och mycket Groove! En spännande kväll, med musikalisk frihet, tätt samspel och ton-vis med energi. Jazzmusik för dig som gillar råsväng, groove och blues, som inte räds det enkla råa, starka, fria och basala. För detta är starkt. Inte i volym mätt, men i energi.

Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren är alla kända från diverse sammanhang och har medverkat på en mängd plattor och turnerat flitigt.

I The Groove möts de och tar sig an ett knippe jazzlåtar med en självklarhet som bara musiker med stor kärlek till musiken gör.

Kjell, Anders och Björn både ger och tar, en kväll som tänjer gränser. Trion ser musikaliska influenser på sitt eget sätt och har förmågan att djupt fängsla lyssnaren! Häng med!

Kjell Jansson ? kontrabas
Anders Kjellberg ? trummor
Björn Cedergren ? tenorsax, sopransax, basklarinett

Konsert längd: ca 2 tim. ink. paus.

Arrangör: Gävle JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Feb
16
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Solos for Grand Piano
Två naturkrafter möts i en dansföreställning. En dansad konsert ? Dans Konsert
Danskompaniet Korda Art In Motion / Linda Forsman ? dansare och koreograf i samarbete med Elise Einarsdotter ? pianist och kompositör. Föreställningen har arbetats fram i samspel mellan koreograf, dansare Linda Forsman, kompositören, pianisten Elise Einarsdotter och scenograf / ljusdesigner Lou T Lundqvist i samklang med rörelse och toner.

Föreställningslängd: ca 50 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
17
Fre

Gävle Teater , (kl. 17:00-00:00)
 
MARCUS BERGGREN - "Å HARRE JÄVVLAR"
Marcus Berggrens succéföreställning ?Åh Harre jävvlar!? gör ett sista ärevarv i vår!

Den inleddes på hemmaplan på Västkusten våren 22 och har under hösten dragit land och rike runt för utsålda hus.

? Men en show är inte klar förrän varenda jävel har sett den, säger Marcus Berggren och därför får den sin final nu under våren i väl valt utvalda städer, för att kunna gå ut med en smäll.

Planen var absolut inte att göra så här många shower. Några i Göteborg och Kungälv hade räckt för mig, men folk har fortsatt vilja komma och vem är jag att käfta emot marknaden? Säger Marcus Berggren om fortsättningen.

Soloshowen som är hans första, enda, och eventuellt sista är en slags mustig cabaret med blixtsnabb ståuppkomik, sorgliga låtar och en trummaskin från 1988.

Tematiskt tassar den runt uppväxten i Kungälv, att tvingas bli vuxen mot sin vilja och om en manlighet i kris.

Blir föreställning annorlunda i vår?

? Varje show blir ju unik vare sig man vill det eller inte, framförallt blir det bättre och bättre hela tiden. Det är som att knulla ? man behöver öva några gånger.

Föreställningslängd: 1 tim och 25 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
17
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
MARCUS BERGGREN - "Å HARRE JÄVVLAR"
Marcus Berggrens succéföreställning ?Åh Harre jävvlar!? gör ett sista ärevarv i vår!

Den inleddes på hemmaplan på Västkusten våren 22 och har under hösten dragit land och rike runt för utsålda hus.

? Men en show är inte klar förrän varenda jävel har sett den, säger Marcus Berggren och därför får den sin final nu under våren i väl valt utvalda städer, för att kunna gå ut med en smäll.

Planen var absolut inte att göra så här många shower. Några i Göteborg och Kungälv hade räckt för mig, men folk har fortsatt vilja komma och vem är jag att käfta emot marknaden? Säger Marcus Berggren om fortsättningen.

Soloshowen som är hans första, enda, och eventuellt sista är en slags mustig cabaret med blixtsnabb ståuppkomik, sorgliga låtar och en trummaskin från 1988.

Tematiskt tassar den runt uppväxten i Kungälv, att tvingas bli vuxen mot sin vilja och om en manlighet i kris.

Blir föreställning annorlunda i vår?

? Varje show blir ju unik vare sig man vill det eller inte, framförallt blir det bättre och bättre hela tiden. Det är som att knulla ? man behöver öva några gånger.

Föreställningslängd: 1 tim och 25 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
18
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Alla känner Ankan - En humorshow av och med Anders Johansson
Anders ?Ankan? Johansson är en av Sveriges mest omtycka komiker och under hösten är han ute med sin första soloshow "Alla känner Ankan ? En humorshow av och med Anders Johansson". Föreställningen har spelats för fulla hus och kritikerna hyllar showen. Efter publikrusningen förlängs Sverigeturnén med en ny spelsäsong under våren 2023. Den 18 februari kommer Ankan tillbaka med sin humorshow till Gävle Teater!
"Alla känner Ankan" är en humorshow om att leva och att ta sig igenom livet, vilket Anders ?Ankan? Johansson lyfter genom att ta upp både svåra och lättsamma ämnen.
? Jag får ofta höra att jag bjuder på mig själv och det är såklart roligt att höra. Detta har lett till att människor som jag inte känner tror att de vet allt om mig. Men media visar ju bara upp en liten del av det man är. Det kan uppfattas som att jag som komiker har långt till de delar av livet som är lite svårare att skoja om. "Alla känner Ankan" är en väldigt rolig föreställning men som även tar upp det där som är lite besvärligt. Det är personligt men inte privat som man säger, berättar Anders "Ankan" Johansson.
Anders "Ankan" Johansson utsågs 2020 till årets manliga komiker och samma år gjorde han stor succé i tv-program som "Bäst i test" och "På spåret på SVT". Anders är för många känd som ena halvan i humorduon Anders & Måns som har spelat flera hyllade scenföreställningar tillsammans. De har turnerat runt med scenföreställningarna "Primater med topplån", "Nu har vi väl trevligt" och "Så funkar det ? the show!". Men nästa år gör han för första gången en enmansföreställning.
? Det är i grunden en standup-baserad show men jag tycker det är roligt att bjuda på annat också som till exempel lite musik. Med största säkerhet sjunger jag något, då jag har svårt att hålla mig från det. Och om man äger en omnichord vill man gärna använda den, avslöjar Anders "Ankan" Johansson.

Föreställningslängd: 1 tim 30 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
18
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
SMOKIE
Brittiska popbandet Smokie gillar Sverige, och Sverige gillar Smokie. Efter bejublade turnéer i vårt land de senaste åren har vi nöjet att meddela att favoriterna, som hade sin storhetstid på 1970-talet, besöker Gävle!

Vi är många som har ljuva minnen till låtar som ?Needles And Pins?, ?Lay Back In The Arms Of Someone?, ?Living Next Door To Alice?, ?Oh Carol? och ?Stumblin? In? men även en yngre publik tilltalas av och upptäcker Smokies musik. Bandet bjuder på nostalgi med kvalitet, där de svenska fansen får höra alla de klassiska hitlåtarna.

Sedan Smokie sist besökte Sverige har tyvärr basisten Terry Uttley gått bort. Han har ersatts av Luke Bullard, son till keyboardisten Martin Bullard. Luke har varit en ersättare för Terry de senaste fyra åren och är därför redan välkänd för många av Smokie-fansen. Martin Bullard och trummisen Steve Pinnell har varit med Smokie sedan 1988. Förra året valde Mike Craft att säga upp sig efter att ha varit sångare i 26 år, och han har ersatts av en mycket god gammal vän till bandet, Pete Lincoln. Pete har varit frontfigur i kända band som Sweet och Sailor, och arbetat med flera stora internationella stjärnor som Sir Cliff Richard, Tina Turner och Shakin Stevens. Mick McConnell spelar gitarr och mandolin, och har gjort det sedan 1996. Detta band gjorde sina första konserter i Helsingborg och Malmö i november 2021, för två fulla hus och en entusiastisk publik. Många anser att bandet aldrig har varit bättre än det är nu.

Konsertlängd ca 1.40 min Ingen paus.
Åldersgräns: Från 5 år i målsmans sällskap.

Presenteras av Kulturbolaget

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.
Feb
19
Sön

Gävle Teater , (kl. 16:00-00:00)
 
KAFFET - En berättarstandup med Olof Wretling
Olof Wretling, känd från bland annat ?Bäst i test?, "Mammas nya kille" och Klungan, är en av landets populäraste komiker och berättare. Nu beger han sig ut i landet med ?Kaffet? ? en komisk och lekfull föreställning baserad på sitt hyllade Vinterprat från 2019 ?Kaffet på nattåget?.
Olof ska ta nattåget från Umeå till Stockholm för att undersöka sina stämband efter att han tappat rösten under en föreställning. I sin nattkupé får han sällskap av inga mindre än författarna Torgny Lindgren, Sara Lidman och PO Enquist. I föreställningen bjuder Olof in publiken på en resa genom både Sverige och sitt eget liv ? med berättelser om hur han hämtade kraft ur vänskap, det roligaste ljudet på jorden och en komikers värsta mardröm: att tappa rösten. Under resans gång ställer vi oss frågan ?säger man verkligen ?kaffet? om kaffe??.
? Jag kommer spela alla roller själv. Just nu övar jag på att låta som Sara Lidman och min fru håller på att bli tokig på mig, säger Olof Wretling.

Föreställningslängd: 1 tim 20 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
22
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Kameliadamen
Kameliadamen. Fritt efter Alexandre Dumas d.y.

Ett drabbande drama om omöjlig kärlek och att våga leva fullt ut.
I en samtida version av klassikern Kameliadamen träffar fotbollsfarsan Andreas dragqueenen Marcus. De blir våldsamt förälskade och Andreas beslutar sig för att följa sitt hjärta och vill lämna fru och barn. Andreas fru får reda på förhållandet och försöker vara storhjärtad och inte döma. Men det är svårt, hon tänker på konsekvenserna. Det ingen av dem vet är att Marcus har cancer och att hans dagar är räknade. En samproduktion mellan Riksteatern och Helsingborgs stadsteater. Riksteatern

Föreställningslängd:
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
22
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
ROBERT GUSTAFSSON HÅLLER LÅDA 2.0
ROBERT GUSTAFSSON HÅLLER LÅDA, 2.0
?Hur gör karl ?n ? Ett skrattretande föredrag?
Kungen av humor, Sveriges roligaste man ? ROBERT GUSTAFSSON kommer till Gävle- dagen den 22 feb 2023 med uppföljaren till sin populära föreläsning ROBERT GUSTAFSSON HÅLLER LÅDA 2.0.

Möt Robert Gustafsson, fenomenet från Skövde som ständigt är högaktuell genom sina succéfyllda roller i olika Tv- och filmproduktioner. Ena dagen är han hundra år gammal för att nästa spela en hårdnackad kriminalkommissarie, en trotsig son i ?Morran & Tobias? eller på en flygande matta i rollen som Ture Sventon. På scenen spelar han just nu huvudrollen som kvinna i ?Tootsie?, en rollprestation som blivit hyllad till skyarna av en enig kritiker-kår.

?Hur gör karl ?n ? Ett skrattretande föredrag?
Många är de framgångsrika rollerna och de olika karaktärerna, och vi som är hans publik undrar kanske just det: HUR GÖR KARL ?N?!
Det och mycket annat skall Robert berätta om och visuellt ge prov på, i denna humoristiska, inspirerande, fascinerande och underhållande föreläsning

Längd: CA 75 min, ingen paus.

Arrangör: Artistkontoret

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Feb
23
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Beethovens adept
Gävle Symfoniorkester
Douglas Boyd DIRIGENT
Francisca Skoogh PIANO

I. MOBERG Soluppgång
F. RIES Pianokonsert nr 5 ?Pastoral?
C. NIELSEN Symfoni nr 2 ?De fyra temperamenten"

Hur mycket lärde sig Ferdinand Ries egentligen av Beethoven? Han var Beethovens pianoelev, en personlig sekreterare, en god vän, och Ries musik bär på mästarens drag. Pianokonserten är skriven i Sverige och tillägnades Prins Oscar av Sverige ? Concerto Pastoral är ett verk som ännu inte har upptäckts av många. En tilltalande öppning av konserten är Gävlepremiären av Ida Mobergs ?Soluppgång?.

Konsertens längd: ca 1 tim 45 min inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Torsdagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar Ordinarie pris


Feb
25
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Mina sinnens fulla bruk - En humorshow av och med Anders Jansson
Mina sinnens fulla bruk
Populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson är just nu ute på Sverigeturné med sin föreställning "Mina sinnens fulla bruk ? En humorshow av och med Anders Jansson".
Soloshowen har blivit väl mottagen av kritiker och publik. Skånska Dagbladet beskrev Anders som ?en av Sveriges bästa komiska skådespelare" och Kristianstadsbladet menade att Anders ?är omöjlig att inte tycka om?. Publiksuccén har spelats för fullsatta salonger i landet och nu förlängs turnén även våren 2023. Den 25 februari kommer Anders tillbaka till Gävle Teater med sin föreställning.
I "Mina sinnens fulla" bruk letar Anders Jansson efter vad vi människor har gemensamt när man plockat bort allt det ytliga. Med pricksäkra imitationer, spontana improvisationer och ständigt aktiva fysiska skådespel bjuder han publiken på absurd och jordnära humor.
? Det är så kul att möta publiken igen. Jag rör mig som vanligt mellan humorn i det vardagliga och rent absurda. Hur många sinnen har vi egentligen? Hur enkelt är det att klä ut sig till en kettlebell på Halloween? Jag berättar varför det är roligt när någon gråter och äter samtidigt och hur läskigt det är att gå med varmt kaffe när man måste nysa, säger Anders Jansson.
?Mina sinnens fulla bruk? är Anders Janssons tredje soloföreställning. Hans två tidigare shower "Kom in och stäng dörren" och "Radikal optimist" kammade hem höga betyg hos både kritiker och fans. ?Mina sinnens fulla bruk? hade premiär hösten 2022 där han spelade runtom i landet i över 20 olika städer. Under våren förlängs turnén med över 30 nya speldatum i städer som bland annat Uppsala, Västerås, Borås, Varberg och Nyköping.
? Jag gillar verkligen att åka runt i Sverige och möta min publik med en bra och rolig föreställning. Jag stiger av tåget, går till teatern och delar en kväll med skratt och glada ansikten. Det är oslagbart, säger Anders Jansson.

Föreställningslängd: 1,5 timme
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
26
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
PETTER - Hälsa Stockholm
Petter har verkat i musikens tjänst i över 20 år. Med 15 fullängdsalbum i sin repertoar har han sålt ut turnéer, storslagna konserter och svettiga klubbkvällar landet över. Nyss hemkommen från en av Sveriges största sommarturnéer står det nu klart att Petter släpper albumet ?Hälsa Stockholm? och åker ut på Sverigeturné i vår!

Längd: CA 90 min, ingen paus.

Åldersgräns:18 år (13 år i målmans sällskap)

Arrangör: Stella Event AB
www.stellaevent.se

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Feb
27
Mån

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Nassim - Världshyllad teaterperformace!
Världshyllad teaterperformance!
Överraskningarnas mästare Nassim Soleimanpour är tillbaka med ny monolog, hyllad över hela världen. För varje föreställning guidas en ny skådespelare, hos oss Marika Lagercrantz, genom ett hemligt manus som ingen tidigare har sett. Spelas på svenska och farsi. Riksteatern

Föreställningslängd: 1 tim 30 min
Onumrerad salong
Mar
4
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Anna Ternheim
Så Mycket Bättre-aktuella Anna Ternheim på stor turné våren 2023! Efter flera år i New York gick flyttlasset i våras hem till Sverige igen och i höst medverkar Anna Ternheim som en av värdarna i TV4:s Så mycket bättre. Nu är det klart att det våren 2023 blir en stor turné, och Amanda Werne (Slowgold) åker med som support på hela turnén. Amanda kommer även gästa Ternheims band.

Under hösten 2022 är Ternheim aktuell i TV4s Så mycket bättre där hon deltar i alla avsnitt som en av säsongens värdar. Räkna med en strid ström av personliga låttolkningar under hösten.

Anna Ternheim slog igenom 2004 med det kritikerrosade albumet ?Somebody Outside? och året efter tog hon hem både P3 Guld och Grammis pris för ?Årets Nykomling?. År 2007 belönades andra albumet ?Separation Road" med P3 Gulds pris för ?Bästa kvinnliga artist? och två Grammisar för ?Bästa kvinnliga artist" och ?Bästa textförfattare?. Efter det har Anna släppt totalt sju album vilket har resulterat i turnéer och inspelningar i studios runt om i hela världen.

Göteborgsartisten Amanda Werne har ingått i Freddie Wadlings band, uppträtt i På spåret, gästat Jills Veranda, samarbetat med Bob Hund och släppt hela sju album under sitt musikaliska alias Slowgold. Under det senaste decenniet har hon skapat ett eget musikaliskt universum. En mystisk, vacker och suggestiv värld där tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

Föreställningens längd: Ca 90 minuter, ingen paus.

Arrangör: KLBR Live Entertainment & United Stage
Mar
5
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 16:00-00:00)
 
Be Bop A Luba
Be Bop A Luba sattes upp första gången 2012 och fick genomgående topprecensioner i landets konserthus och hyllades stort av publiken, dessutum firar Peter Jezewski 45 år som artist år 2022.

Denna show är en hyllning till den glada 50-60 talsmusiken, vi tar oss tilllbaka i tiden på en nostalgisk resa där frisyrer, smink, kläder till tidsepoken när Elvis, Buddy Holly, Leslie Gore, Neil Sedaka, Paul Anka m.fl toppade listorna.
Showen firar 10 år i år men har inte turnerat sen 2016,

Arrangör: Let´s Twist Again
Längd: Ca 3 h 20 min - inkl. paus.

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris
Mar
8
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Nine Sparks Riots
Nine Sparks Riots

Vi snackar blixtar och dunder och emellanåt magiska under. Nine Sparks Riots är kompositören, arrangören och trombonisten Kristian Perssons musikaliska kärlek ? ett pågående projekt som för oss till en sprakande värld med element av modern funk, jazz, hiphop och neosoul. Tillsammans med sina medmusiker skapar han en närmast osannolik mix av sanslöst gung och känslosamma slingor av febrig musik.

Som frilansande trombonist har han rört sig fritt över genregränserna och samarbetat med internationella artister som Allen Stone, Miike Snow, Mark Lettieri och Braxton Cook, samt turnerat i ett trettiotal olika länder runtom i Europa, Asien, Afrika, Sydamerika och Mellanöstern. Kristian har även samarbetat med stora delar av Sveriges soul- hiphop- och pop-elit, så som Linnea Henriksson, Cleo, Daniela Rathana, Janice och Melo m. fl. Hittills har Nine Sparks Riots musik miljontals lyssningar på Spotify. Det här personerna står för det nya, spännande, starka. Energin i bandet bidrar till att leverera elektroakustisk jazz och funk i en minst sagt minnesvärd kväll.

Kristian Persson ? trombon, sång
Peter Zimny ? saxofoner
Filip Olandersson ? trumpet och flygelhorn
Andreas Gidlund ? tenorsaxofon
Björn Eriksson ? klaviatur
Henrik Linder ? bas
Rasmus Svensson-Blixt ? trummor

Konsert längd: ca 2 tim. ink. paus.

Arrangör: Gävle JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Mar
9
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Nemanja och Jaime
Gävle Symfoniorkester
Jaime Martín DIRIGENT
Nemanja Radulovic VIOLIN

B. LINDE En munter uvertyr op.14
S. KHACHATURIAN Violinkonsert d-moll
J. SIBELIUS Symfoni nr 2

Till Storbritannien igen! Vad passar väl bättre inför den stundande turnén än att börja med Gävlekompositören Bo Linde och vad som mycket väl kan bli en brittisk premiär för hans ?En munter uvertyr?! Och vilken njutning att få se Nemanja Radulovic spela Khachaturians violinkonsert med dess virtuosa passager och exotiska armeniska melodier. Allt detta i kombination med den speciella kemin på scenen med Jaime Martín som leder orkestern både i denna konsert och på turnén i Storbritannien.

Konsertens längd: ca 1 tim 50 min inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Torsdagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris


Mar
9
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Queens - En storslagen show med de största hitsen av Queen!
Lagom till 50-årsjubiléet av inspelningen av gruppen Queens legendariska debutskiva har det nu blivit dags att på ett helt nytt sätt hylla den legendariska gruppen.

Bandets låtskatt behöver ingen närmare presentation och oändliga är akterna och showerna som med den oefterhärmliga musiken i centrum fortsatt med att sprida bandets musik och anda.

Att hitta en frontperson värdig att axla manteln efter den legendariske Freddie Mercury är ingen enkel uppgift och vi har därför valt att med musiken i fokus istället tolka den med 4 fantastiska sångerskor.

I den 100 minuter långa showen tar våra ?drottningar? sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till oanade höjder. Från de mest smäktande balladerna till hitsen som garanterar handklapp och spontandans såväl som allsång.

Välkommen att uppleva Queen på ett helt nytt sätt!
Detta är nästa nivå, detta är QUEENS!

Medverkande: Nina Söderquist , Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde, Karin Funk
Kapellmästare Martin Olsson med liveband

Nina Söderquist
Slog igenom för den breda massan med vinsten i tv-serien West End Star där hon vann en huvudroll på Londons West End. Med många hundra gig i ryggen, rockturnéer med bl.a. Kee Marcello, gästspel i just Queen-shower med Peter Johansson, medverkande i melodifestivalen och otaliga showproduktioner, har Nina välförtjänt fått smeknamnet Sveriges Rockdrottning.

Anna Sahlene
Många år efter sin debut som ?Anna? i ?Alla vi barn i Bullerbyn? har Anna hållit sig kvar som en uppskattad och folkkär artist. Senast i år tog hon sig till final i Estlands melodifestival, samma land hon tävlade för i Eurovision när hon fick sitt internationella genombrott med låten ?Runaway? 2002. Förutom sina hits från både svenska, norska och Estninska melodifestivalen är Anna också en flitigt anlitad röstskådespelare.

Anna-Mia Bonde
Kreativ producent för Queens
Multifacetterad sångerska med över 30 års erfarenhet av show, turnéer, musikal och TV.
Sjungit med och bakom de flesta namnkunniga i landet samt porträtterat Anni-Frid från ABBA över hela världen och tvåfaldigt grammisnominerad ihop med rockpionjärerna ?The Nightflight Orchestra?.

Karin Funk
Utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, har Karin gjort flera framträdande roller i musikaler som Chess, Häxorna i Eastwick och Sweeney Todd. Med sin bredd som sångerska, konferencier, producent och kreatör har hon också anlitats för otaliga events och showproduktioner runt hela världen!

Föreställningslängd: 1 tim 30 min inkl paus
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
9
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Queens - En storslagen show med de största hitsen av Queen!
QUEENS - EN STORSLAGEN SHOW MED DE STÖRSTA HITSEN AV QUEEN!

Lagom till 50-årsjubiléet av inspelningen av gruppen Queens legendariska debutskiva har det nu blivit dags att på ett helt nytt sätt hylla den legendariska gruppen.

Bandets låtskatt behöver ingen närmare presentation och oändliga är akterna och showerna som med den oefterhärmliga musiken i centrum fortsatt med att sprida bandets musik och anda.

Att hitta en frontperson värdig att axla manteln efter den legendariske Freddie Mercury är ingen enkel uppgift och vi har därför valt att med musiken i fokus istället tolka den med 4 fantastiska sångerskor.

I den 100 minuter långa showen tar våra ?drottningar? sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till oanade höjder. Från de mest smäktande balladerna till hitsen som garanterar handklapp och spontandans såväl som allsång.

Välkommen att uppleva Queen på ett helt nytt sätt!

Detta är nästa nivå, detta är QUEENS!

Medverkande: Nina Söderquist, Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde, Karin Funk, Kapellmästare Martin Olsson med liveband

Föreställningslängd: 1 tim 30 min inkl paus
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
12
Sön

Gävle Teater , (kl. 16:00-00:00)
 
Korten på bordet
En äldre man söker upp sin hustrus före detta terapeut för att få svar på frågor han länge brottats med. Under samtalets gång avtäcks bit för bit av ett äktenskap som visat sig vara både komplicerat och motsägelsefullt. Mötet mellan maken och terapeuten pendlar mellan dråpligheter och skarp svärta. Upplev en spännande psykologisk thriller i terapimiljö med Sten Ljunggren och Fredrik Meyer i rollerna.

Föreställningslängd: 55 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
12
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
Weeping Willows
Gävle Konserthus presenterar stolt en konsert med Weeping Willows!

Weeping Willows är ett av Sveriges mest rutinerade, etablerade och omtyckta popband. Under hösten 2022 släppte de sitt senaste album The Dreams We Weave ? ett album med filmisk känsla och klassisk Weeping Willows-musik. Våren 2023 är det dags för bandet att ge sig ut på vårturné där det nya albumets låtar kommer blandas upp med guldkorn från deras tidigare skivor.

Längd ca 120 minuter, ingen paus.

Arrangör: Gävle Konserthus

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
17
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Quilty & Andy Irvine
Gävle Konserthus presenterar stolt en konsert med Quilty, några av de främsta företrädarna för irländsk folkmusik. Med sig har de den irländske legendaren Andry Irvine, känd från bland andra banbrytande Planxty. Tillsammans intar de scenen i Gevaliasalen på själva St Patrick's Day!

Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusik-legendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnésamarbete. Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer - med utrymme för både samspel och egenart.

?Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.?

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världs-musikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

Längd ca 120 min, inkl paus.

Arrangör: Gävle Konserthus

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
18
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 16:01-00:00)
 
DJUNGELBOKEN THE MUSICAL
Djungelboken - The Musical.

Dröse & Norberg, hela Sveriges familjemusikalproducenter bjuder upp till ett riktigt djungeläventyr!
Den 11 februari 2023 har nämligen publiksuccén Djungelboken ? The Musical nypremiär. Den spelas i Stockholm på Göta Lejon och på en omfattande Sverigeturné under våren och hösten 2023.

Så varför inte bryta vardagstristessen och ta med hela familjen ut i den vilda och exotiska Indiska djungeln, för att där möta de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn.
Med sedvanlig energi tar sig Dröse & Norberg an denna legendariska berättelse och tolkar den på sitt personliga sätt med hjälp av humor, fantastisk djungelmusik och en sanslöst begåvad ensemble.
En föreställning för hela människofamiljen helt enkelt.
På scenen upplever du livs levande musikalartister, en hög med komiker och en hel hord av begåvade barnskådespelare och ackrobater.

Djungelboken ? The Musical. Ett helt galet djungeläventyr.
Välj grönt 2022/23 ? Välj ett djungeläventyr!

Medverkande:
Mats Genfors, Anna Norberg, Einar Alvarado Lönberg, Elvis Ral Lustig, Fredrik Lexfors, Andreas Andersson, Anna-Lilll Karlberg, Daniel Sundstedt, Christian Arnold
Johanna Eriksson, Tuva -Lisa Nilsson, Maja Söderström, Stella Klingberg,

Samt ensemble/ akrobater barnskådespelare:
Mathilda Karbeus ,Hedvig Karbeus, Malva Petersson Ljungberg, Emilia Ähdel,
Kayla Mirambo, EmiliaTjernström


Djungelboken - The Musical produceras av produktionsbolaget Dröse&Norberg.
Tidigare familjemusikaler: Snövit ? The Musical, Äventyret Aladdin, Robin Hood ? The Musical, Trollkarlen från Oz ? The Musical.

Manus/Regi/Koreografi: Robert Dröse
Musik: Martin Landh
Scenografi: Erik Fredriksson
Kostym:Thomas Malmros
Ljusdesign: Palle Palmé
Mask & hår: Petra Cabbe
Producent: Anna Norberg

Föreställningen är: 2,20 tim inkl paus .
Ålder: 3-100 år


Arrangör: Dröse & Norberg

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
19
Sön

Gävle Teater , (kl. 15:00-00:00)
 
Pangpang, Bönor & Banjo ? Barnteater 4-9 år
Möt Johnny Hill, en ?riktig? cowboy i vilda västern
En musikteaterföreställning om den inte så modige cowboyen Johnny Hill, tidigare Johan Berg, som skickats till Amerika för familjens sista slantar. Han måste göra Pappa stolt och vara modig, just det han inte är. Eller är han det? Finns det olika sorters mod? Kanske är det lika modigt att våga vara den man verkligen är och inte den man förväntas vara. Av Per Wernolf och Fredrik Myhr. Teater kung och drottning

Föreställningslängd: ca 40 min
Onumrerad salong
Mar
22
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Sälskap - Sindri Runudde
En säl(l)skapssjuk familjeföreställning
Föreställningen Sälskap är inspirerad av sälmänniskan Selkie ? en oceanisk myt om en varelse som är hälften säl, hälften människa. Med denna figur som utgångspunkt möts två dansare i en fantasivärld där den fysiska kroppen drabbas av både hem- och bortalängtan. Samproduktion: Dansnät Sverige, Norrlandsoperan

Föreställningslängd: ca 50 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
22
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Sälskap - Sindri Runudde
En säl(l)skapssjuk familjeföreställning
Föreställningen Sälskap är inspirerad av sälmänniskan Selkie ? en oceanisk myt om en varelse som är hälften säl, hälften människa. Med denna figur som utgångspunkt möts två dansare i en fantasivärld där den fysiska kroppen drabbas av både hem- och bortalängtan. Samproduktion: Dansnät Sverige

Föreställningslängd: 50 min
Onumrerad salong
Mar
23
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
THOMAS DI LEVA TOLKAR DAVID BOWIE
Thomas Di Leva fortsätter sin David Bowie-hyllning våren 2023

Thomas Di Leva fortsätter under våren sin kritikerrosade David Bowie-turné ?Changes?.
En fascinerande konsertresa i tid och rum där publiken får njuta av David Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Thomas Di Leva.

Vi kommer uppleva David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let?s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes var några av de klassiska låtarna som varsamt stöptes om till Di Leva-format.

?Di Leva bjuder på strålande Bowie-kavalkad? skrev Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter hyllade föreställningen med att Di Leva var ?kusligt röstlik? och ?återskapar David Bowies sound så nära det bara går?.


- Bowies popkulturella gärning kan inte överskattas - hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.


Presenteras av Programbolaget & Monarch Music i samarbete med United Stage.

www.programbolaget.com
www.monarch.se


Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
25
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
LISA MISKOVSKY - ELJEST
I sin konsertföreställning Eljest tar Lisa Miskovsky med publiken till en glänta i sin del av världen. Naturen har alltid varit viktig för Lisa, som har hämtat mycket kraft från den norrländska myllan. Liksom i sitt Sommarprat vill Lisa dela med sig av livet, resan och allt runt omkring karriären. Här beskriver hon känslan av att vara den udda fågeln ? lite eljest - med två olika kulturer från andra länder i ryggen. Rollspelsnörden som både sportade och spelade musik, men som alltid stod lite utanför gruppen.
Det blir en nära och varm kväll i västerbottnisk berättaranda, med musiken som nav.
För första gången släpper Lisa Miskovsky nu också musik på svenska. På nya EP:n samarbetar Lisa bl.a. med prisade textförfattaren Annika Norlin (Säkert, Hello Saferide).
Arrangör:
Monarch Music & Programbolaget i samarbete med MTAproduktion


Föreställningslängd: 1 tim och 15 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
25
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 21:00-00:00)
 
Sara Parkman
Sara Parkman följer upp höstens utsålda turné med stor vårturné, och stannar i Gävle 25 mars

Med höstens utsålda turné och det enormt hyllade albumet ?Eros Agape Philia? i ryggen ger sig Sara Parkman nu en omfattande vända även i vår. Efter den hyllade konserten under Gävlit i november, återvänder Sara nu till Gävle, och en konsert på klubb KAKEL i Gävle Konserthus.

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum ? och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn.

När hennes senaste album ?Eros Agape Philia? gavs ut i oktober möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ?Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt.? Gaffa skrev: ?En välbehövlig motvikt mot de som tror att folkmusiken hör hemma på ett hembygdsmuseum.? Och skivan har legat högst upp på DN:s albumtopplista i inte mindre än fem veckor.

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och ? som på Manifestgalan tidigare i år ? utsetts till årets bästa liveakt.

Under hösten har Sara Parkman spelat för utsålda konserthus, klubbar och teatrar och i vår fortsätter segertåget med flera stopp i landet. Biljetterna är nu släppta.

Konserten är i foajen med stående publik

Konsertlängd: Ca 60 minuter, ingen paus

Arrangör: Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Mar
28
Tis

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Vasaskolans musiktreor
Vasaskolans musiktreor bjuder in till en kärleksfull kväll med musik och glädje. Det spelas en stor blandning av olika covers och egenskriven musik som eleverna på egen hand arrangerat. Kvällen är ett avslut på tre års underbara musikstudier vilket firas med ett melodikryss med kärlekstema!

Evenemangets längd: Ca 75 minuter, ingen paus.

Arrangör: Vasaskolan

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
29
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Lasse Stefanz
LASSE STEFANZ
? så har du aldrig sett dem förut!

De har sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och ett otal Guldklavar som är dansbandsbranschens stora pris. De har medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och spelat in flera dokumentärer. Men det som de gillar allra bäst och som publiken älskar, är när de får leverera sin musik och sina hits, så svetten lackar! Och det ska de få göra nu, fast på ett helt nytt sätt!

Det har nämligen äntligen blivit dags för Lasse Stefanz att åka ut på en stor Sverigeturné med sin rykande färska konsertproduktion. Och vi kan lova dig, att så här har du aldrig sett dem tidigare! Gitarrerna är stämda, bootsen är putsade, kostymerna uppblingade! Är du redo att åka med?

Produceras i samarbete med 2Entertain. Premiär 16 februari 2023.

Föreställningens längd: Ca 2 tim 20 min( första akt ca 50)
Paus ca 20 min

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900. Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
30
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Molly Hammar
Redan efter första avsnittet av årets Så Mycket Bättre fick Molly Hammar sin första etta på topplistorna med sin tolkning av ?Ingen annan rör mig som du?. Nu åker hon på vårturné med 13 nedslag i Sverige, och i mars stannar turnén till i Gävle.

Molly Hammar är en av årets två värdar av tittarfavoriten Så Mycket Bättre. Under åtta program ser vi henne visa prov på sin artistiska briljans, sprudlande personlighet och kanske en av Sveriges bästa röster, när hon ger oss egna tolkningar av de andra medverkandes låtar.

Trots sin unga ålder har Molly ett digert CV; ?We Could Be Dancing? med Bob Sinclair som snabbt seglade upp till den mest spelade låten på radio i Italien - sålt ut spelningar i London, framfört den amerikanska nationalsången under NHL Global Series och gjort den svenska rösten till Nala i nyinspelningen av Lejonkungen där originalrösten gjordes av Beyoncé.

2020 vann Molly en Rockbjörn som året livegenombrott, i somras spelade hon på Lollapalooza i Stockholm och nu väntar hennes största turné hittills när hon beger sig ut på ?All My Friends vårturné 2023?. Det är en rikstäckande konserthusturné med premiär på hemmaplan i Stockholm. Publiken kommer få möta en enormt spelsugen Molly med hela sitt musikaliska och personliga register i högform!

?Att spela live är den renaste formen av den jag är, så att få åka ut på den här turnén och möta människor som lyssnar på min musik är något av det finaste och bästa jag vet. Jag vill skapa historia med er!? Hälsar Molly.

På söndag 13/11 gästar Molly Nyhetsmorgon och samma kväll ser vi henne framträda i Hellenius Hörna. Därefter kan vi se fram emot ytterligare fyra avsnitt av Så Mycket Bättre och mer ny musik innan premiären av ?All My Friends vårturné 2023?.

Längd: ca 75 min utan paus.

Arrangör: KLBR Live Entertainment AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
31
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Från Orsa till Nashville
Från Orsa Till Nashville
KALLE MORAEUS FRIDA ÖHRN DOUG SEEGERS

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder.

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.

I våras åkte man ut på turné och det blev succé! Nu är det dags igen och denna gång med Frida Öhrn som en av huvudartisterna!

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Frida och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ?Från Orsa till Nashville?, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.
Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

Kalle Moraeus ? Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ?Moraeus med mera? och ?Så ska det låta?. Kalles stora intresse för countryn uppstod när han besökte Nashville och blev förälskad i den mytomspunna och musikaliska staden i Tennessee.

Doug Seegers ? Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ?Going down to river? blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ?Allsång på Skansen?, ?Moraeus med mera? och ?Skavlan? med mera.
Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Frida. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, westernswing och gospel.

Frida Öhrn ? Frida Öhrn har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med
sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla.
Kanske är det just därför låten ?Release Me? av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit över hela världen.
Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik tillsammans med hennes band Cookies n Beans, men även solo i Melodifestivalen 2019 med låten We are one. Vi har hört hennes singlar spelas flitigt på radion 2021?2022
Under åren har hon även samarbetat med bland andra, Peter Jöback och Bo Sundström

Att Frida nu är med i showen från Orsa till Nashville är egentligen helt naturligt. Kalle och Frida har känt varandra länge och mer än en gång har deras musikaliska vägar möts. Även Doug och Frida har träffats under årens lopp på olika country och bluegrassfestivaler runt om i Sverige. Tillsammans med Cookies n Beans har hon både spelat och skrivit i Nashville. Dom har delat scen med storheter som Kris Kristoffersson och Rosanne Cash. Hennes egna favoriter är Dolly Parton, Emylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch för att nämna några. Med gitarren och munspelen i högsta hugg kommer vi att få höra Frida sjunga hjärtat ur sig tillsammans med Kalle och Doug när dom dyker ner i den enorma låtskatten som kallas Country.

Håll till godo!

Medverkande:
Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol
Doug Seggers, Sång, gitarr
Frida Örn, Sång, gitarr
Kapellmästare: Johan Granström Bas med femmanna band.

Evenemangets längd : Ca 2 tim och 30 minuter, ink. paus.

Arrangör: MT Live

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Apr
1
Lör

Musikhuset Gävle , (kl. 19:30-00:00)
 
Dalaapan ? En standupshow med Isak Jansson
För nästan 100 år sedan försvann en apa från en cirkus i byn Enviken utanför Falun. Den märkliga berättelsen väckte komikern Isak Janssons nyfikenhet och resultatet blev Dalaapan ? en varm humorföreställning om att hitta kärleken till landsbygden och hembyn. En slags true crime-standupshow, men även en föreställning om att hitta hem via en märklig omväg som en bortsprungen markatta trampade upp.

Längd: ca 2 h ink paus
Åldersgräns: 16 år

Arrangör: All Things Live
Läs våra köpvillkor här!
Apr
1
Lör

Gävle Teater , (kl. 20:00-00:00)
 
Vaudeville - Vintage Swing & Jazz
Välkomna till vårens vintage varieté!
En hejdundrande och helt igenom kvinnlig 1920-tals varieté under ledning av världsstjärnorna inom Lindy Hop och Charleston - The DecaVita Sisters. I Vaudeville samlas The Crème De La Crème av kvinnliga trollkonstnärer, Charleston dansare och cirkusakrobater i en intim och uppsluppen föreställning.

Föreställningslängd: 1 tim 15 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
2
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
THOMAS DI LEVA TOLKAR DAVID BOWIE
Thomas Di Leva fortsätter sin David Bowie-hyllning våren 2023

Thomas Di Leva fortsätter under våren sin kritikerrosade David Bowie-turné ?Changes?.
En fascinerande konsertresa i tid och rum där publiken får njuta av David Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Thomas Di Leva.

Vi kommer uppleva David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let?s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes var några av de klassiska låtarna som varsamt stöptes om till Di Leva-format.

?Di Leva bjuder på strålande Bowie-kavalkad? skrev Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter hyllade föreställningen med att Di Leva var ?kusligt röstlik? och ?återskapar David Bowies sound så nära det bara går?.


- Bowies popkulturella gärning kan inte överskattas - hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.Presenteras av Programbolaget & Monarch Music i samarbete med United Stage.

www.programbolaget.com
www.monarch.se


Apr
4
Tis

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Djurfarmen ? Teater Halland
Historien om en revolution som gick fel
Mr Jones på Manor Farm är så lat och full att han glömmer att mata djuren, vilket får till följd att revolution utbryter. Under grisarna Napoleons och Snowballs ledarskap tar djuren över gården. En halsbrytande föreställning där den humoristiska ensemblen och det konstnärliga teamet skapar ett alldeles eget universum efter George Orwells briljanta satir. Teater Halland

Föreställningslängd: 2 tim
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
5
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Lena Jonsson Trio
Fiolspelaren Lena Jonsson är en av Skandinaviens mest inflytelserika musiker inom den samtida folkmusiken. Med musikalisk öppenhet och nyfikenhet hämtar hon sin inspiration från en stor bredd av genrer. Hon kombinerar sina djupa kunskaper om traditionell svensk folkmusik och soundet från rock, pop, jazz, amerikansk old time och bluegrass.

Lena Jonsson är uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland och började spela i band redan som elvaåring. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman.

Lena Jonsson grammisnominerades för sitt debutalbum ?Places? (2019) och blev i år vinnare i kategorin "Årets folk" för uppföljaren ?Stories from the Outside? (2021) med Lena Jonsson Trio. Under 2021 vann de även Manifestpriset.

I Lena Jonsson Trio vävs Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofers drivande bas samman av Eriks varierade och lyhörda gitarrklanger. Räkna med att det blir en briljant folkmusikkonsert präglad av innerlig spelglädje, humor, inlevelse och utstrålning!

Lena Jonsson, fiol
Kristofer "Krydda" Sundström, bas
Erik Ronström, gitarr

Föreställningens längd: Ca 90 min, inkl. paus.

Konserthuset och biljettkassan öppnar två timmar innan föreställningen börjar.
Restaurang Gourmet Blå öppnar en timme innan föreställningen börjar.

Arrangör: Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Apr
6
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Gävle symfoniorkester-Howards Trombonkonsert
Chloé van Soeterstède DIRIGENT
Peter Moore TROMBON

F. MENDELSSOHN Sagan om den sköna Melusina op. 32, uvertyr
D. HOWARD Trombonkonsert
J. BRAHMS Symfoni nr 1

"Om Beethoven skulle ha skrivit en tionde symfoni så skulle den ha låtit så här" sa hans samtida om Brahms första symfoni. Den tog nästan 20 år att skriva, men med sina majestätiska ackord, underbara instrumentalsolo och lyriska passager är Brahms etta en mästerlig hyllning till Beethovens symfoniska tradition och ett stort steg framåt mot romantiken. Här får vi även uppleva ett europeisk uruppförande av Dani Howards trombonkonsert som av The Times hyllats som "en omedelbar klassiker... frodig och spännande" och belönades med Royal Philharmonic Society Price för bästa storskaliga verk 2021.

Konsertens längd: ca 1 tim 40 min inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Torsdagsserien - Lilla Torsdagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris


Apr
12
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Homero Alvarez Sep7ett
Homero Alvarez Sep7ett

Homero Alvarez Sep7ett rymmer ett gäng handplockade toppmusiker och goda vänner som på ett lekfullt sätt levererar energiskt kollektivt sväng och fantastiskt individuellt solospel. Målande roadmovie-känslor och rymdfarkoster blandas med Brasilianskt samba eller Colombiansk cumbia.

Gitarristen och kompositören Homero Alvarez bildade sin nya septett precis när pandemin bröt ut, och ambitionen var att bygga en grupp som spelar hela den breda paletten av kompositioner som Homero skrivit genom åren. Givetvis mycket sydamerikanska influenser med upptemposväng men också musik från olika radio och teaterproduktioner.

Homero Alvarez har tidigare hörts med Rafa Oliveira, Deise Andrade and Simone Moreno. Det klingar sambajazz, Brasilianska rytmer, up tempo med plats för friare arrangemang och solon. De hälsar att ingen pandemi i världen har hindrat dom från att skapa ny musik och att alla är välkomna! I sin septett har han samlat några av Sveriges mest eminenta musiker. Nu vill vi dansa (om inte bokstavligen så i alla fall själsligt)!

Homero Alvarez ? gitarrer
Karl Olandersson ? trumpet
Karin Hammar ? trombon
Arnold Rodriguez ? piano
Juan Patricio Mendoza ? bas
Ola Bothzén ? trummor
Andreas Ekstedt ? perkussion

Konsert längd: ca 2 tim. ink. paus.

Arrangör: Gävle JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Apr
15
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 15:00-00:00)
 
Gävle Symfoniorkester- Carmen-Fantasi
LÖRDAGSMATINÉ
Gudrun Dahlkvist DIRIGENT
Alva Holm VIOLIN

G. BIZET L'arlésienne Svit nr 1
P. SARASATE Carmen-Fantasi
H. ALFVÉN Synnöve Solbakken svit för orkester

Ett program om kvinnor och passion. Bizets L'Arlesiane är en berättelse om kärleken till en kvinna så stark att den leder till galenskap och död.

Sarasates Carmen-Fantasi är ett virtuost stycke inspirerad av den eldiga Carmen i Bizets opera med samma namn, där Spanien ersätts med Skandinavien.
Hugo Alfvens Synnove Solbakken är en svit komponerad av musiken till den svenska filmen med samma namn från 1957, i regi av Gunnar Hellström, och är en nordisk "Romeo och Julia-berättelse".
Dessa berättelser framförs av två unga kvinnor som båda gör sin Gävledebut.

Konsert Längd: Ca 1 tim 30 minut inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900


Apr
16
Sön

Gävle Teater , (kl. 15:00-00:00)
 
Imagine Regionfinal ? Gävleborg/Dalarna
Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste livemusiktävling för unga musiker i åldrarna 13?21 år. Soloartister och band från Gävleborg och Dalarna tävlar om platser till den stora riksfinalen i Nyköping 2023
Ord. pris: Fri entré, men biljett behövs

Föreställningslängd: 2 tim
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
16
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
MÅNS ZELMERLÖW
Första konserthusturnén någonsin för Måns Zelmerlöw 2023
Nu presenteras äntligen Måns Zelmerlöws första konserthusturné. Under mars och april
2023 kommer Måns att besöka över 20 svenska städer och framföra sin musik inför
sittande publik.

? ... de känns otroligt kul att få ta med mig mitt fantastiska band och möta publiken på ett helt
nytt sätt, ser så mycket fram emot vårens turné -Måns
Innan dess ser vi Måns tillsammans med Carola under deras glittrande julturné ?A Grand X -mas? som kommer besöka några av Sveriges största arenor ända fram till jul. För bara en
vecka sen släppte de även tillsammans den helt nyskrivna jullåten ?Let?s Sing (It?s Christmas
Time)?.
Måns är ständigt aktuell och medverkar också i årets upplaga av TV4?s Så Mycket Bättre där
han tolkar några av våra stora svenska artister. Hittills har han släppt låtarna ?Faller? som är
en tolkning av Molly Hammars ?Tell Her? och ?Sober?, en tolkning av Norlie KKV?s ?Mer för
varandra? och Hatar Dig? som är Daniela Rathanas stora låT

Längd: CA 80 min, ingen paus.

Arrangör: KLBR LIVE

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Apr
18
Tis

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Det passar sig inte ? Folkteatern Gävleborg
En lustfylld uppläxning om konsten att leva rätt
I en vibrerande samtid av lagstadgat samtycke och bristande vandel, kan vi lära oss något av dåtidens syn på rätt och fel i sällskapslivet? Folkteatern Gävleborg sätter upp etikettsboken Det passar sig inte från 1886 i ett allkonstverk inspirerat av revy, samtidspolitik, Monty Python och Roy Andersson. En lika drastisk som humoristisk helafton där vi matas med sociala regelverk genom högtidlig musik, svettiga danser, snörda kostymer och bländande ljus.

Föreställningslängd: 1 tim 35 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
19
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Det passar sig inte ? Folkteatern Gävleborg
En lustfylld uppläxning om konsten att leva rätt
I en vibrerande samtid av lagstadgat samtycke och bristande vandel, kan vi lära oss något av dåtidens syn på rätt och fel i sällskapslivet? Folkteatern Gävleborg sätter upp etikettsboken Det passar sig inte från 1886 i ett allkonstverk inspirerat av revy, samtidspolitik, Monty Python och Roy Andersson. En lika drastisk som humoristisk helafton där vi matas med sociala regelverk genom högtidlig musik, svettiga danser, snörda kostymer och bländande ljus.

Föreställningslängd: 1 tim 35 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
20
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Det passar sig inte ? Folkteatern Gävleborg
En lustfylld uppläxning om konsten att leva rätt
I en vibrerande samtid av lagstadgat samtycke och bristande vandel, kan vi lära oss något av dåtidens syn på rätt och fel i sällskapslivet? Folkteatern Gävleborg sätter upp etikettsboken Det passar sig inte från 1886 i ett allkonstverk inspirerat av revy, samtidspolitik, Monty Python och Roy Andersson. En lika drastisk som humoristisk helafton där vi matas med sociala regelverk genom högtidlig musik, svettiga danser, snörda kostymer och bländande ljus.

Föreställningslängd: 1 tim 35 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
22
Lör

Gävle Teater , (kl. 15:00-00:00)
 
Frågesport med Josefin Johansson Medlemsgala!
Medlemsgala för Gävle Teaterförening
Kom och fira våra 90 år med oss!

Under 2023 fyller Gävle Teaterförening 90 år, och det vill vi fira med alla våra medlemmar! Utan er, ingen förening. Vi bjuder in alla befintliga och nya medlemmar till en fullspäckad och galakantad heldag på Gävle Teater. Föreställningar, rundvandringar, quiz och många roliga historiska anekdoter om åren som varit. Vi utlovar spännande möten, inspirerande scenkonst och en och annan överraskning. Hela dagen är gratis för dig som är eller blir medlem i Gävle Teaterförening. Läs mer om medlemsgalan och om vårt medlemskap på http://gavleteater.se/2022/11/24/medlemsgala-for-gavle-teaterforening/

Frågesport med Josefin Johansson Medlemsgala!
22 april 15:00
Saker du inte undrade men efter denna stund kommer älska att veta!
Josefin Johansson, tv-quiz-queen du sett i både På spåret och Smartare än en femteklassare ger er en omgång i fantasifulla frågor med deras karakteristiska charm samt dialekt. Det blir musik! Det blir sång! Det blir garanterat kul och förvånansvärt lärorikt! Kom, quizza och ha en rolig stund. Kahlo

Längd: 45 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
22
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Happy days are here again - Medlemsgala!
Medlemsgala för Gävle Teaterförening
Kom och fira våra 90 år med oss!

Under 2023 fyller Gävle Teaterförening 90 år, och det vill vi fira med alla våra medlemmar! Utan er, ingen förening. Vi bjuder in alla befintliga och nya medlemmar till en fullspäckad och galakantad heldag på Gävle Teater. Föreställningar, rundvandringar, quiz och många roliga historiska anekdoter om åren som varit. Vi utlovar spännande möten, inspirerande scenkonst och en och annan överraskning. Hela dagen är gratis för dig som är eller blir medlem i Gävle Teaterförening. Läs mer om medlemsgalan och om vårt medlemskap på http://gavleteater.se/2022/11/24/medlemsgala-for-gavle-teaterforening/

Happy days are here again
22 april kl 19:00
Upplev Jeanette Köhn, Klar Dyall och Rennie Mirro i en helgjuten föreställning med referenser till sångens och dansens stora.
Show, drömmar, dans och allvar vävs samman i en härligt dansant och exklusiv föreställning där det finns musik för var och en.
Tillsammans med Trio X tar de er med på en resa från barockens tidevarv via Swe-Danes till Broadway.

Föreställningslängd: 1 tim 40 min ink paus
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
22
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 21:00-00:00)
 
Franska Trion
Franska Trion är högaktuella med sin tolfte skiva "Mellan 4 väggar". De har varit ett av husbanden i På spåret och även bidragit med musiken till dramakomedin Meningen med Livet. En intensiv och omväxlande show med sedvanlig explosivitet och stor variation utlovas.

Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Bandet fick den stor uppmärksamhet genom Matti Ollikainens bok ?Trasiga Toner? om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska trions samtliga utgåvor samt sitt tolfte album i ?Mellan 4 väggar? .

Ett större genombrott för massorna skedde med Franska Trions medverkan som ett av husbanden i SVTs På spåret. Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat. Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till det mjukaste viskningar, där man kan höra en knappnål falla. Texternas personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande.

Konserten är i foajen med stående publik

Konsertlängd: Ca 75 minuter, ingen paus

Arrangör: Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Apr
22
Lör

Gävle Teater , (kl. 21:30-00:00)
 
Daniel Hallberg ? Humortimmen ? Medlemsgala!
Medlemsgala för Gävle Teaterförening
Kom och fira våra 90 år med oss!

Under 2023 fyller Gävle Teaterförening 90 år, och det vill vi fira med alla våra medlemmar! Utan er, ingen förening. Vi bjuder in alla befintliga och nya medlemmar till en fullspäckad och galakantad heldag på Gävle Teater. Föreställningar, rundvandringar, quiz och många roliga historiska anekdoter om åren som varit. Vi utlovar spännande möten, inspirerande scenkonst och en och annan överraskning. Hela dagen är gratis för dig som är eller blir medlem i Gävle Teaterförening. Läs mer om medlemsgalan och om vårt medlemskap på http://gavleteater.se/2022/11/24/medlemsgala-for-gavle-teaterforening/


Daniel Hallberg ? Humortimmen ? Medlemsgala!
22 april 21.30
Sketchmästaren Daniel bjuder på självupplevda anekdoter ur film- och Tv-världen.
Daniel Hallberg har du bland annat sett som programledare i Grammisgalan, Musikhjälpen och i talkshows som "Luuk & Hallberg" och i den egenskrivna humorserien "Hallberg" i SVT. Men även som en dryg pr-strateg i Ruben Östlunds prisbelönta film "The Square". Vi bjuds in till en lättsam underhållande humortimme där vi får svar på frågor som: Varför fick Daniel Säpo att undersöka sin lillebrors lägenhet? Vad gjorde Daniel mot Fredrik Skavlan som ledde till dramatik på SVT? Och hur gjorde han bort sig mot Netflix högsta amerikanska chefer? Kahlo

Längd: 45 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
26
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Smalast när man dör vinner
?Smalast när man dör vinner? - en humorföreställning av och med komikern Marika Carlsson
Varför får man bara beröm när man går ner i vikt och inte när man går upp i vikt?
?Smalast när man dör vinner? är en nyskriven humorföreställning som kräver att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Publiken kommer erbjudas högt tempo, många skratt men även skratt som fastnar i halsgropen när Marika tar upp ämnen som ätstörning, kroppshets och sockerberoende. Humorföreställningen är inte bara en funderingar kring kroppsideal utan är också en reflektion över den samtid vi lever i.

Föreställningslängd: 1 tim 25 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Åldersgräns 15 år
Apr
26
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Folk & Rackare
Folk & Rackare var en av de mest inflytelserika grupperna inom svensk folkmusik under 1970- och 80-talet. Med intrikat stämsång och blandning av elektriska och akustiska arrangemang av främst medeltidsballader, har de kommit att bli den nya generationens folk- och balladsångares stora förebilder.

Carin Kjellman och Ulf Gruvberg gav ut sin första skiva ?Med rötter i medeltiden? 1974. Något år senare bildade de kvartetten Folk & Rackare tillsammans med Jørn Jensen och Trond Villa (från norska kultbandet Folque) som tog med det norska bordunsoundet in i gruppen.
Brittiska folkrockband som Fairport Convention och Pentangle blev en stor influens för bandet och tidig musik. Genom sina nyskapande arrangemang har de nått en bred svensk, och internationell publik.

I april 2018 genomförde musikmagasinet Lira en kartläggning av ?100 album som format den svenska folkmusiken?. Där placerades Folk & Rackares album ?Rackarspel? bland de fem främsta. Hedningarnas ?Kaksi? som lade beslag på förstaplatsen producerades av just Ulf Gruvberg.

Vid samma års Folk & Världsmusikgala i Norrköping förärades Carin Kjellman & Ulf Gruvberg juryns prestigefyllda hederspris.

Längd ca 90 min, ingen paus.

Arrangör: Gävle Konserthus

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Apr
27
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Pianokings Of Rock And Roll
En hyllning till Little Richard, Fats Domino & Jerry Lee Lewis - i en ny storslagen show av Jerry Carlson m.fl.!

Efter succén våren - 22 är nu PIANO KINGS tillbaka med en ny show! Pianovirtuosen Jerry ?Lee? Carlson - mest erkänd för sina makalösa tolkningar av Jerry Lee Lewis i bl.a. The Legends presenterar; En hyllning till piano-rock?n´roll- pionjärerna Little Richard, Fats Domino och förstås ? Jerry Lee Lewis. Tillsammans med Henrik Åberg, Jerry Lee Lewis syster (!) - Linda Gail Lewis - och ingen mindre än Emilio Walter (som gjorde succé i bl.a. Allsång på Skansen) bjuds vi på favoriterna vi minns men alltför sällan får höra på radio; I?m Walking, Good Golly Miss Molly, Blueberry Hill, Great Balls Of Fire, Tutti Frutti och många fler.

Tillsammans med ?The Blueberry Hill Band? samlas dem med hela tre pianon på scenen!

Jerry Carlson slog igenom i ?Sikta Mot Stjärnorna? och har vidare medverkat i bl.a. ?Bingolotto? och ?Talang?. Han gjorde senast stor succé i fransk television för 4 miljoner Tv-tittare, där han visade upp sitt unika och fantasiska pianospel.

Följ med på en nostalgisk kväll där piano står i centrum. Tillika - en berättelse om när boogie woogie blev rock?n?roll - med musiken ifrån tre hjältar som aldrig går ur tiden! En härlig konsert - med nya spännande inslag är att vänta!

Föreställningens längd: 2 tim. och 30 min. inkl. 30 min paus.

Hemsida:
www.pianokings.se

https://youtu.be/Rn33VjjJDjUArrangör: Tourman in Sweden AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris
För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Apr
27
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Titta pappa, en död cirkus!
För drygt tio år sedan, när Kristina Lugn drev Teater Brunnsgatan Fyra, skrev hon och Staffan Westerberg en pjäs tillsammans. Diverse kalamiteter ledde till att den aldrig fick premiär, men efter Kristinas död påminde Staffan Martina Montelius om den, och den 11 november 2021 ska den äntligen ha premiär. För regi står Martina själv och i rollerna ser vi Maria Sundbom Lörelius och Maurits Elvingsson.
Albert och Berit möts på strandpromenaden vid ett gammalt hotell. De är kanske gifta ? eller har de bara setts en gång förut, på spårvagnen mot Biologiska museet, där Albert är vaktmästare? Hur som helst har de båda en stark relation till uppstoppade djur. Strandpromenaden förvandlas till begravningsbyrå, dödsrike, lägenhet i Vasastan och Bruno Liljefors-målning, beroende på Alberts och Berits skiftande sinnestillstånd. Och här och där har en diktarinna gått förbi och tappat några blad. Albert och Berit är på samma gång barn som har gått vill, en rörhöna och en kronhjort, Jesus och en begravningsentreprenör, osaliga andar och förbryllade pensionatsgäster med kort minne. Det blir en poetisk och fasansfullt sorglig skrattkaskad alldeles före den slutgiltiga taxidermin.

Föreställningslängd: 1 tim 20 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
28
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Prokofievs pianokonsert
Gävle Symfoniorkester
Case Scaglione DIRIGENT
Behzod Abduraimov PIANO

S. GARROPP Thunderwalker
S. PROKOFIEV Pianokonsert nr 2
P. I. TCHAIKOVSKY Symfoni nr 5

Välkommen Behzod Abduraimov, en spännande artist som kommer att spela en av 1900-talets största konserter. En melankolisk och lyrisk, men samtidigt ironisk och dånande andra pianokonsert av Sergey Prokofiev. Kom för en virvelvind av känslor och lite tårar, men stanna för skratt och oförglömliga pianoutmaningar! Vi får även en Gävledebut av Case Scaglione, som tar fram både amerikansk fräckhet och fransk charm i Tchaikovskys ofta önskade femte symfoni!

Konsertens längd: ca 2 tim inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Fredagsserien - Lilla Fredagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris


Maj
3
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Det passar sig inte ? Folkteatern Gävleborg
En lustfylld uppläxning om konsten att leva rätt
I en vibrerande samtid av lagstadgat samtycke och bristande vandel, kan vi lära oss något av dåtidens syn på rätt och fel i sällskapslivet? Folkteatern Gävleborg sätter upp etikettsboken Det passar sig inte från 1886 i ett allkonstverk inspirerat av revy, samtidspolitik, Monty Python och Roy Andersson. En lika drastisk som humoristisk helafton där vi matas med sociala regelverk genom högtidlig musik, svettiga danser, snörda kostymer och bländande ljus.

Föreställningslängd: 1 tim 35 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Maj
4
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Det passar sig inte ? Folkteatern Gävleborg
En lustfylld uppläxning om konsten att leva rätt
I en vibrerande samtid av lagstadgat samtycke och bristande vandel, kan vi lära oss något av dåtidens syn på rätt och fel i sällskapslivet? Folkteatern Gävleborg sätter upp etikettsboken Det passar sig inte från 1886 i ett allkonstverk inspirerat av revy, samtidspolitik, Monty Python och Roy Andersson. En lika drastisk som humoristisk helafton där vi matas med sociala regelverk genom högtidlig musik, svettiga danser, snörda kostymer och bländande ljus.

Föreställningslängd: 1 tim 35 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Maj
5
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Hallenberg sjunger Haydn
Gävle Symfoniorkester
Fabio Biondi DIRIGENT
Ann Hallenberg MEZZOSOPRAN

J. HAYDN Symfoni nr 6 ?Morgonen?
J. HAYDN Arianna a Naxos
G. ROSSINI ?Assisa a piè d?un salice? ur Ottelo
G. ROSSINI ?Cruda sorte? ur L?Italiana in Algeri
J. HAYDN Violinkonsert, G-dur
G. DONIZETTI ?Fia dunque vero ? O mio Fernando? ur La Favorita

Två av dagens ledande specialister inom barock och wienklassicism förenar sina krafter i ett lyxigt musikaliskt möte och ett program som utlovar sann extravaganza. Ann Hallenbergs bländande mezzosopran spänner över verk från wienklassicism till bel-canto (sångteknik utvecklad i Italien under 1700- och 1800-talet), och visar hennes mångsidighet och karaktär. Fabio Biondi, som gör sin efterlängtade debut med Gävle Symfoniorkester, dirigerar och spelar även soloviolinen i Haydns populära violinkonsert.

Konsertens längd: ca 1 tim 50 inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Fredagsserien - Lilla Fredagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris


Maj
7
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
PRIMADONNOR
Primadonnor - En konsert där de fantastiska vokalisterna Rickard Söderberg & Klara Ek möter Sandvikens Symfoniorkester. Dirigent är Jonas Samuelsson.

Klara Ek debuterade 2003 på Det Kongelige Teater i Köpenhamn som Susanna i Figaros Bröllop, en roll hon också gjort på Staatsoper Stuttgart och Göteborgsoperan. Andra roller och alla orkestrar, flera av dem världsledande symfoniorkestrar, hon uppträtt med vid det här laget för många för att nämnas. Senast medverkade Klara i Orfeus i Underjorden och En kväll med Thalia på Malmö Opera, och i somras sjöng hon med i Askungen på Ystad Operan.

Rickard Söderberg är en av Sveriges mest kända om omtyckta artister som regelbundet framträder i allt från små kyrkor till Kungliga slottet. När han inte sjunger roller på opera- och konserthusen och syns och hörs han ofta i både TV och radio, som både sångare såväl som opinionsbildare. Han har givit ut ett dussintal skivor och böcker och är också operasveriges största instagrammare.

Arrangör: Sandviken Symfoniorkester

Längd:

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Maj
8
Mån

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Afia - YEBO YES!
En glädjeinjektion fylld av energi och kraft
I Afias föreställning YEBO YES! står pantsula i centrum, det koreografiska språk som under apartheid spred medvetenhet och uttryckte kritik och motstånd mot regimen. Med blixtsnabba steg över marken och intrikata, rytmiska fotarbeten demonstrerade dansarna för övermakten att de var både starka och fria. Pantsulan blev snabbt inte bara en dansstil, utan även en livsstil. Samproduktion: Dansnät Sverige, Danse

Föreställningslängd: 55 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Maj
11
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Säsongsavslutning
Gävle Symfoniorkester
Dirigent, solist och program meddelas

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Torsdagsserien - Lilla Torsdagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris


Maj
16
Tis

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Det börjar i dig - Frida Selander
Om att våga släppa taget
Frida möter oss med sina sånger och berättelser i en ny föreställning och ett nytt album där allvar blandas med humor. Ensam på scenen, med elgitarr, munspel och piano sjunger hon med avväpnande sårbarhet. Produktionen arbetas fram i residens på Nordiskt Berättarcentrum och tillsammans med koreografen och regissören Björn Säfsten.Föreställningslängd: 1 tim 20 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Maj
29
Mån

Betlehemskyrkan , (kl. 18:00-00:00)
 
Värsta lyckan!
Värsta lyckan!

Om livet, relationer som sket sig och disken som blev kvar på diskbänken. En alldeles underbar föreställning om vardagslyckan.

Hur blev det med egentiden, alla planer, relationerna, dumpningarna, kärleken som steg en åt huvudet, knäppa föräldrar och vännerna som försvann? Vad hände? Vad borde vi ha vetat? Varför kan livet inte bara vara skitenkelt eller varför finns det ingen som styr upp allt?

Ingen kommer igenom livet utan sår, sorger och ärr. Ingen är heller ensam om att vada genom skiten. Vore det inte därför trevligt om det fanns ett sätt att göra livet lite enklare? Ibland behöver vi genvägar, smarta lösningar och verktyg för att navigera i vardagen - lifehacks helt enkelt! Christina Stielli tar med dig på en resa sprängfylld med humor, insikter och spännande forskning. Oavsett vem du är går du från den här kvällen mer självsäker och stärkt, redo att hacka livet.

Christina Stielli är en riktigt härlig inspiratör full av humor och klokskap som blivit utsedd till årets kvinnliga talare två år i rad. Nu är hon tillbaka på publik scen med sin föreställning om att egen tid inte finns, att falla och överleva, älska och förlora, lyckas och ÄNTLIGEN förstå vad allt handlar om.

Följ med på en kväll med många skratt och hög igenkänning där Christina med dråplig humor bjuder på insikter, fakta, forskning och ett bälte med verktyg för att få ihop livspusslet.

Arrangör: Talking Minds AB
talkingminds.se

Info gällande tider
Insläppstid kl: 17:40
Spellängd: 2 timmar
Start kl: 18:00


Sep
23
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
FRÅN BROADWAY TILL DUVEMÅLA
Från Broadway till Duvemåla är Sveriges mest populära musikalshow och utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler - allt framfört av några av våra bästa och mest meriterade musikalartister. Föreställningen, som pressen kallat ?musikalernas Diggiloo?,
såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade
Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag en av Sveriges mest framgångsrika scenshower ? älskad av såväl kritiker som publik. På Sverigeturnén 2023 medverkar följande solister:
Laila Adèle har sagts inneha en av Sveriges mäktigaste soulröster. Hon har både släppt egna album på skivbolaget BMG och medverkat i Melodifestivalen. Hon har medverkat i flertalet musikaler i stora roller, som Little Shop of Horrors, Hairspray, Jekyll & Hyde och Legally Blonde
. Hon var Tomas Ledins sidekick i showen Skarpt läge och hon gjorde även ledmotivet En värld full av liv till nyinspelningen av Disney?s storfilm
Lejonkungen 2019. Senast kunde vi se Laila i rollen som Maria Magdalena i vår uppsättning av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.
Malena Tuvung har medverkat i mängder av musikaler och gjort flera stora roller bl a i Fame, Grease, Jekyll & Hyde , My Fair Lady, Mary Poppins, Romeo&Julia, West Side Story och Crazy For You . 2009 gjorde hon huvudrollen i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm och sjöng där en av
musikalhistoriens största hits genom tiderna, Memory. Den fick hon även framföra i SVT:s Allsång på Skansen.
Sommaren 2022 sågs hon i konsertversionen av JesusChrist Superstar på Dalhalla. Malena är även aktuell med den egenskrivna soloföreställningen
Evergreen - En hyllning till Barbra Streisand.

John Martin Bengtsson är en av Sveriges ?musikalfantomer? och är troligen den ende i världen som
sjungit både titelrollen i The Phantom of the Opera och Raoul på tre olika språk; svenska, danska och engelska.
Han har även spelat ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands, bland andra
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame, Cabaret, West Side Story, Les Misérables, Wicked och Skönheten och Odjuret.
Senast kunde vi se John Martin i rollen som Karl-Oskar iKristina från Duvemåla på Dalhalla.


Anton Zetterholm är en av Sveriges mest meriterade musikalartister. Han var original-Tarzan i musikalen Tarzan
skriven av Phil Collins, en roll han knep genom en lång TV-sänd auditionprocess i Tyskland. Sedan dess har
Växjösonen gjort stor karriär, främst i Tyskland och på West End i London, i musikaler som
Les Miserables, Chicago, Elisabeth, Tanz der Vampire, Wicked och West Side Story.
I Sverige sågs han i rollen som Raoul när The Phantom of the Opera sattes upp på Cirkus i Stockholm

Harriet Jones innehar hedersexamen i klassisk sång från Royal Academy of Music i London. Hon gjorde under flera
år huvudrollen Christine Daaé i The Phantom of the Opera på West End i London och spelade drottningen i Disney's
långfilm Beauty and the Beast . Hon har även medverkat i huvudroller i musikaler som Guys & Dolls och Cinderella,
samt som solist på konserter i bl.a Hong Kong, Tyskland och Thailand.

Missa inte Sveriges största musikalfest!

Längd: 1 tim 45 min, ingen paus

ÅLDERSGRÄNS
13 år, oavsett om målsman är med eller ej

Mer Info:
www.franbroadwaytillduvemala.se

Arrangör: Woodnote AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Nov
18
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR


Med debutalbumet "Tonårsdrömmar" 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet. Kaos i folkparkerna med publikrekord efter publikrekord sattes. Mängder med fans som tältade i medlemmarnas föräldrars trädgårdar. Noice är med alla sina hits utan tvekan ett av de största svenska banden någonsin.

I en helt ny konserthusproduktion får alla nya fans uppleva hela historien om Noice samt alla hitsen i show där svetten garanterat kommer rinna på både publik och band.

Noice är originalmedlemmarna Peo Thyrén som skrivit många av bandets hits bas/sång och Robban Klasen trummor. Charlie Grönvall på sång och gitarr, John Persson keyboard. Stjärnskottet Charlie Grönvall har gjort stor succé i huvudrollen som ?Hasse Carlsson? i den hyllade ?Noice Rockmusikalen?.

Arrangör www.besterman.nu

Längd: CA 95min, ingen paus.
13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudtryck.

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare går gratis men måste ha biljett.

Arrangör: Besterman AB

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Nov
28
Tis

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
KLAS HALLBERG - ATT LEVA INNAN MAN DÖR
En skrattfest om livets allvar!
Nu släpper vi loss endorfinerna, skrattar oss hesa och gör oss påminda om att vi ska leva innan vi dör.

Med avstamp i behovet av att få träffas, att få skratta ihop, och att få samlas i stora sällskap.

Vi går en framtid till mötes som är kantad av ovisshet och vi lämnar bakom oss två år av pandemi med både nödvändig och överdriven oro, av både kloka och vansinniga beslut. Det behöver luftas, vädras ut och garvas åt, samtidigt som vi hittar energi och framtidstro mitt i galenskapen.

Here we go! Ett av sätten att göra detta på är att se till att du bokar biljetter, tar dig teatern och låter mig gå loss. Fortare än kvickt.

Det kommer att bli en skrattfest ? jag lovar. Och det kommer att bli allvarsamt och berörande. Jag lovar. Nu kör vi. Boka!

Föreställningslängd: 1 timme 30 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

» Annonser «

» Annonser «