DalaDansen.se tisdag 28 mar 2023, Online: 21

DalaDansen
 

Meny

» Startsidan» Annonsera

» Semlor» Godis» Skidspelen» Vårtecken» Schlager» Våffeldagen» Skidor» Snödjup

» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Åre (3) » Fagersta (1) » Falun (137) » Gävle (48) » Ludvika (1) » Malung (4) » Mora (1) » Rättvik (9) » Sandviken (1)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Senaste nytt från Gävle!

10 st Nöjen i Gävle! (visa alla 48)

Mar
28
Tis

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Vasaskolans musiktreor
Vasaskolans musiktreor bjuder in till en kärleksfull kväll med musik och glädje. Det spelas en stor blandning av olika covers och egenskriven musik som eleverna på egen hand arrangerat. Kvällen är ett avslut på tre års underbara musikstudier vilket firas med ett melodikryss med kärlekstema!

Evenemangets längd: Ca 75 minuter, ingen paus.

Arrangör: Vasaskolan

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
29
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Lasse Stefanz
LASSE STEFANZ
? så har du aldrig sett dem förut!

De har sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och ett otal Guldklavar som är dansbandsbranschens stora pris. De har medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och spelat in flera dokumentärer. Men det som de gillar allra bäst och som publiken älskar, är när de får leverera sin musik och sina hits, så svetten lackar! Och det ska de få göra nu, fast på ett helt nytt sätt!

Det har nämligen äntligen blivit dags för Lasse Stefanz att åka ut på en stor Sverigeturné med sin rykande färska konsertproduktion. Och vi kan lova dig, att så här har du aldrig sett dem tidigare! Gitarrerna är stämda, bootsen är putsade, kostymerna uppblingade! Är du redo att åka med?

Produceras i samarbete med 2Entertain. Premiär 16 februari 2023.

Föreställningens längd: Ca 2 tim 20 min( första akt ca 50)
Paus ca 20 min

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900. Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
30
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Molly Hammar
Redan efter första avsnittet av årets Så Mycket Bättre fick Molly Hammar sin första etta på topplistorna med sin tolkning av ?Ingen annan rör mig som du?. Nu åker hon på vårturné med 13 nedslag i Sverige, och i mars stannar turnén till i Gävle.

Molly Hammar är en av årets två värdar av tittarfavoriten Så Mycket Bättre. Under åtta program ser vi henne visa prov på sin artistiska briljans, sprudlande personlighet och kanske en av Sveriges bästa röster, när hon ger oss egna tolkningar av de andra medverkandes låtar.

Trots sin unga ålder har Molly ett digert CV; ?We Could Be Dancing? med Bob Sinclair som snabbt seglade upp till den mest spelade låten på radio i Italien - sålt ut spelningar i London, framfört den amerikanska nationalsången under NHL Global Series och gjort den svenska rösten till Nala i nyinspelningen av Lejonkungen där originalrösten gjordes av Beyoncé.

2020 vann Molly en Rockbjörn som året livegenombrott, i somras spelade hon på Lollapalooza i Stockholm och nu väntar hennes största turné hittills när hon beger sig ut på ?All My Friends vårturné 2023?. Det är en rikstäckande konserthusturné med premiär på hemmaplan i Stockholm. Publiken kommer få möta en enormt spelsugen Molly med hela sitt musikaliska och personliga register i högform!

?Att spela live är den renaste formen av den jag är, så att få åka ut på den här turnén och möta människor som lyssnar på min musik är något av det finaste och bästa jag vet. Jag vill skapa historia med er!? Hälsar Molly.

På söndag 13/11 gästar Molly Nyhetsmorgon och samma kväll ser vi henne framträda i Hellenius Hörna. Därefter kan vi se fram emot ytterligare fyra avsnitt av Så Mycket Bättre och mer ny musik innan premiären av ?All My Friends vårturné 2023?.

Längd: ca 75 min utan paus.

Arrangör: KLBR Live Entertainment AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Mar
31
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Från Orsa till Nashville
Från Orsa Till Nashville
KALLE MORAEUS FRIDA ÖHRN DOUG SEEGERS

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder.

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.

I våras åkte man ut på turné och det blev succé! Nu är det dags igen och denna gång med Frida Öhrn som en av huvudartisterna!

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Frida och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ?Från Orsa till Nashville?, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.
Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

Kalle Moraeus ? Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ?Moraeus med mera? och ?Så ska det låta?. Kalles stora intresse för countryn uppstod när han besökte Nashville och blev förälskad i den mytomspunna och musikaliska staden i Tennessee.

Doug Seegers ? Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ?Going down to river? blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ?Allsång på Skansen?, ?Moraeus med mera? och ?Skavlan? med mera.
Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Frida. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, westernswing och gospel.

Frida Öhrn ? Frida Öhrn har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med
sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla.
Kanske är det just därför låten ?Release Me? av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit över hela världen.
Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik tillsammans med hennes band Cookies n Beans, men även solo i Melodifestivalen 2019 med låten We are one. Vi har hört hennes singlar spelas flitigt på radion 2021?2022
Under åren har hon även samarbetat med bland andra, Peter Jöback och Bo Sundström

Att Frida nu är med i showen från Orsa till Nashville är egentligen helt naturligt. Kalle och Frida har känt varandra länge och mer än en gång har deras musikaliska vägar möts. Även Doug och Frida har träffats under årens lopp på olika country och bluegrassfestivaler runt om i Sverige. Tillsammans med Cookies n Beans har hon både spelat och skrivit i Nashville. Dom har delat scen med storheter som Kris Kristoffersson och Rosanne Cash. Hennes egna favoriter är Dolly Parton, Emylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch för att nämna några. Med gitarren och munspelen i högsta hugg kommer vi att få höra Frida sjunga hjärtat ur sig tillsammans med Kalle och Doug när dom dyker ner i den enorma låtskatten som kallas Country.

Håll till godo!

Medverkande:
Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol
Doug Seggers, Sång, gitarr
Frida Örn, Sång, gitarr
Kapellmästare: Johan Granström Bas med femmanna band.

Evenemangets längd : Ca 2 tim och 30 minuter, ink. paus.

Arrangör: MT Live

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Apr
1
Lör

Musikhuset Gävle , (kl. 19:30-00:00)
 
Dalaapan ? En standupshow med Isak Jansson
För nästan 100 år sedan försvann en apa från en cirkus i byn Enviken utanför Falun. Den märkliga berättelsen väckte komikern Isak Janssons nyfikenhet och resultatet blev Dalaapan ? en varm humorföreställning om att hitta kärleken till landsbygden och hembyn. En slags true crime-standupshow, men även en föreställning om att hitta hem via en märklig omväg som en bortsprungen markatta trampade upp.

Längd: ca 2 h ink paus
Åldersgräns: 16 år

Arrangör: All Things Live
Läs våra köpvillkor här!
Apr
1
Lör

Gävle Teater , (kl. 20:00-00:00)
 
Vaudeville - Vintage Swing & Jazz
Välkomna till vårens vintage varieté!
En hejdundrande och helt igenom kvinnlig 1920-tals varieté under ledning av världsstjärnorna inom Lindy Hop och Charleston - The DecaVita Sisters. I Vaudeville samlas The Crème De La Crème av kvinnliga trollkonstnärer, Charleston dansare och cirkusakrobater i en intim och uppsluppen föreställning.

Föreställningslängd: 1 tim 15 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
2
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
THOMAS DI LEVA TOLKAR DAVID BOWIE
Thomas Di Leva fortsätter sin David Bowie-hyllning våren 2023

Thomas Di Leva fortsätter under våren sin kritikerrosade David Bowie-turné ?Changes?.
En fascinerande konsertresa i tid och rum där publiken får njuta av David Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Thomas Di Leva.

Vi kommer uppleva David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let?s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes var några av de klassiska låtarna som varsamt stöptes om till Di Leva-format.

?Di Leva bjuder på strålande Bowie-kavalkad? skrev Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter hyllade föreställningen med att Di Leva var ?kusligt röstlik? och ?återskapar David Bowies sound så nära det bara går?.


- Bowies popkulturella gärning kan inte överskattas - hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.Presenteras av Programbolaget & Monarch Music i samarbete med United Stage.

www.programbolaget.com
www.monarch.se


Apr
4
Tis

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Djurfarmen ? Teater Halland
Historien om en revolution som gick fel
Mr Jones på Manor Farm är så lat och full att han glömmer att mata djuren, vilket får till följd att revolution utbryter. Under grisarna Napoleons och Snowballs ledarskap tar djuren över gården. En halsbrytande föreställning där den humoristiska ensemblen och det konstnärliga teamet skapar ett alldeles eget universum efter George Orwells briljanta satir. Teater Halland

Föreställningslängd: 2 tim
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Apr
5
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Lena Jonsson Trio
Fiolspelaren Lena Jonsson är en av Skandinaviens mest inflytelserika musiker inom den samtida folkmusiken. Med musikalisk öppenhet och nyfikenhet hämtar hon sin inspiration från en stor bredd av genrer. Hon kombinerar sina djupa kunskaper om traditionell svensk folkmusik och soundet från rock, pop, jazz, amerikansk old time och bluegrass.

Lena Jonsson är uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland och började spela i band redan som elvaåring. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman.

Lena Jonsson grammisnominerades för sitt debutalbum ?Places? (2019) och blev i år vinnare i kategorin "Årets folk" för uppföljaren ?Stories from the Outside? (2021) med Lena Jonsson Trio. Under 2021 vann de även Manifestpriset.

I Lena Jonsson Trio vävs Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofers drivande bas samman av Eriks varierade och lyhörda gitarrklanger. Räkna med att det blir en briljant folkmusikkonsert präglad av innerlig spelglädje, humor, inlevelse och utstrålning!

Lena Jonsson, fiol
Kristofer "Krydda" Sundström, bas
Erik Ronström, gitarr

Föreställningens längd: Ca 90 min, inkl. paus.

Konserthuset och biljettkassan öppnar två timmar innan föreställningen börjar.
Restaurang Gourmet Blå öppnar en timme innan föreställningen börjar.

Arrangör: Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Apr
6
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Gävle symfoniorkester-Howards Trombonkonsert
Chloé van Soeterstède DIRIGENT
Peter Moore TROMBON

F. MENDELSSOHN Sagan om den sköna Melusina op. 32, uvertyr
D. HOWARD Trombonkonsert
J. BRAHMS Symfoni nr 1

"Om Beethoven skulle ha skrivit en tionde symfoni så skulle den ha låtit så här" sa hans samtida om Brahms första symfoni. Den tog nästan 20 år att skriva, men med sina majestätiska ackord, underbara instrumentalsolo och lyriska passager är Brahms etta en mästerlig hyllning till Beethovens symfoniska tradition och ett stort steg framåt mot romantiken. Här får vi även uppleva ett europeisk uruppförande av Dani Howards trombonkonsert som av The Times hyllats som "en omedelbar klassiker... frodig och spännande" och belönades med Royal Philharmonic Society Price för bästa storskaliga verk 2021.

Konsertens längd: ca 1 tim 40 min inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Torsdagsserien - Lilla Torsdagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris


Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

» Annonser «

» Annonser «